Simptomele anxietatii? | Forumul Medical ROmedic

Simptomele anxietatii?

14-03-2021
mariusfil
Nu este medic/terapeut
mariusfil
Buna ziua, ma numesc Marius, am 26 de ani si vreau sa stiu daca urmatoarele simptome sunt de anxietate/ atacuri de panica.
In fiecare zi cand stau in pat pe spate/burta sau pe o parte simt pulsul in burta si e si vizibil, se misca burta odata cu bataile inimii. Este foarte deranjat mai ales seara cand vreau sa dorm, le constientizez si adorm greu, la fel si la trezire le simt.
Acum 2 ani cand au aparut primele atacuri de panica am luat un tratament pt anxietate si atacuri de panica plus sedinte de psihoterapie si m am simtit mult mai bine insa le am intrerupt treptat in vara anului trecut si cam de o luna mi au aparut aceste simptome. Am fost de curand si la cardiologie iar la control a iesit totul normal, inima perfect sanatoasa. Pot fii aceste simptome datorita anxietatii?
4 comentarii
2
14-03-2021, ora 14:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Dupa un timp anxietatea revine. Reluati tratamentul.
0
15-03-2021, ora 09:21
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună ziua,

Tendinţa de a reveni la vechile obiceiuri este specifică fiinţelor umane. Recăderea, recidiva este neplăcută, nu un pericol, ci o problemă care se rezolvă. Recidiva poate fi tratată şi prevenita prin repetiţia strategiilor, a tehnicilor ȋnvăţate ȋn procesul psihoterapeutic. Ceea ce aţi învăţat în şedinţele de psihoterapie este necesar să fie un stil de viaţă, o igienă constantă a minţii.
Repetaţi zilnic cel puţin o activitate care aţi simţiţ că vă este utilă, că vă ajută să vă reveniţi. De exemplu, reluaţi exerciţiile pentru reglarea atenţiei şi a gândirii, faceţi activităţi sportive (sportul ȋntăreşte muschiul inimii, ajută reglarea ritmului respirator, plus multe alte beneficii pentru santatea psihică şi cea fizică), ieşiţi ȋn natură, citiţi, sunaţi pe cineva drag şi discutati despre lucruri plăcute, faceţi exerciţii de relaxare, implicaţi-vă ȋntr-un proiect personal care să tină mintea ocupată cu activităţi concrete, importante şi care să vă ofere sentimente de sens şi ȋmplinire.
Învăţaţi şi meniţineţi o atitudine rezolutivă făţă de situaţiile solicitatene, grele prin care treceţi ȋn viaţa de zi cu zi. Construiţi-vă un discurs mental raţional, adaptativ care să vă ajute să vă recapătaţi starea de echilibru, un discurs care să ajute să preveniţi sau să va reveniţi mai uşor după o recădere emoţională.
0
15-03-2021, ora 10:09
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Daca ati urmat un proces psihoterapeutic de orientare cognitiv-comportamentala, veti regasi cunoscute recomandarile de mai sus, ale colegei mele. Daca nu, inseamna ca psihoterapia a fost de un alt tip/orientare. Asta nu inseamna ca nu ar fi fost eficienta, ci probabil insuficienta, sau nepotrivita nevoilor dvs. Psihoterapia cognitiv-comportamentala si-a dovedit eficienta mai ales in cazul tulburarilor anxioase. Daca va sunt cunoscute recomandările de mai sus, urmati-le. Daca nu, mergeti la un psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala si reluati tratamentul psihiatric in paralel - e cea mai indicata modalitate de a actiona, in cazul dumneavoastra. De foarte multe ori, tulburarile anxioase nu dau rezultate bune in timp, fara aceasta combinatie.
Sanatate!
1
20-03-2021, ora 08:58
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Consult psihiatric ati facut ?.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul