Anticonceptionalele si menstruatia
Buna, acum 2 saptamani am inceput sa sangerez, am fost la medic si mi-a zis ca am sangerari din cauza hormonilor, am facut si un test de sarcina si nu sun insarcinata, am luat antibiotici si injectii, si anticonceptionale yasmin, medicul a zis ca ar trebui sa se opreasaca cam in 7 zile, nu s-a oprit, mi-am marit doza de injectii de 4 ori pe zi..si ieri mi-am venit ciclu..este normal ca mio venit tinand cont ca iau anticonceptinale de 2 saptamani?
Buna, iau anticonceptionale yasmin de 7 luni.acum sunt in perioada de pauza, deobicei imi vine dupa 4 zile de la terminarea pastilelor.Mi-a curs foarte putin, cateva picaturi de culoare maro si ma sperie pentru ca la fel am patit si luna trecuta.Este normal sau poate fi vorba de o sarcina?
Buna ziua. Am si eu o intrebare...in urma cu o luna am inceput sa iau anticonceptionale yasmin dar le'am intrerupt dupa 3 zile deoarece nu ma simteam deloc bine de la ele. m'am informat si am aflat ca e normal sa intarzie menstruatia dar as vrea sa stiu cam cat este normal sa intarzie. momentan e vb doar de 2 sapt de intarziere. nu cred ca s'ar putea pune problema de o sarcina tinand cont ca am avut doar contate sexuale protejate. va multumesc
buna ziua..in prezent iau anticonceptionale Mediana...am avut relatii neprotejate kiar din prima zi kind am luat pastile.n mod normal ciclul ar fi trebuit sa mi se inceapa pe 20 august..astazi e 23 deja.dar inka nu apare...spunetimi va rog pot fi insarcinata????pe 21 am facut test si a iesit negativ.astept raspuns va rog mult...
Buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.Am facut o pauza de luat anticonceptionale timp de 1 an.acum am inceput din nou sa iau yasmin.Am inceput sa le iau in prima zi a menstruatiei. mai am de luat 4 pastile din primul blister si mentsruatia nu se opreste.Sunt momente in care este abundenta si momente in care aproape este inexistenta pt un timp. am avut si dureri de burta destul de greu de suportat. Ieri si azi am observat ca menstruatia se opreste incet incet. Mentionez ca am luat in primele zile de yasmin si antibiotice timp de 7 zile, Ospen. Intrebarea mea e daca sa mai fac pauza de 7 zile sau nu?Dupa ce termin folia o sa-mi apara iar mentsruatia nu?va multumesc mult!
Buna ziua!
Incepand cu luna august si pana in luna noiembrie 2012 am luat anticonceptionalele Milligest, de la care m-am simtit foarte rau: eram mereu ametita, slabita, aveam dureri puternice de cap(in zona cefei) si stari permanente de oboseala. Am renuntat la ele si am inceput sa ma simt mai bine. In luna ianuarie 2013 am inceput sa iau Cerazette (doar pe baza de progesteron), insa acum 4 zile am intrerupt tratamentul pentru ca de aproximativ 3-4 luni am inceput sa ma simt din nou foarte rau, la fel ca in perioada in care luam Milligest. Durerile de cap sunt insuportabile. De cand am renuntat la Cerazette, parca sunt mai rare, dar nu au disparut si sunt la fel de puternice.
Tin sa mentionez ca atat Milligest, cat si Cerazette, am luat la recomandarea ginecologului(medici diferiti).
Cand am luat Cerazette am fost inscrisa intr-un program sustinut de guvern, in care se ofereau gratis doar aceste anticonceptionale. Nu stiu daca medicul mi le-a prescris doar din acesta cauza sau pentru ca intr-adevar a considerat ca mi se potrivesc. Mi-am facut si analizele inainte si domnul doctor sustine ca durerile de cap, oboseala, greata, slabiciunea fizica, nu sunt efecte adverse ale anticonceprionalelor, ci ca probabil am eu alte probleme. Eu nu inteleg, insa, de ce au aparut in perioada in care am inceput sa iau anticonceptionale.
Am observat ca in ultima perioada mi-a crescut putin si tensiunea. Eu mereu o aveam in jurul valorii 9.6, dar am observat ca in ultimul timp am tensiunea in jurul valorii de 11.7, ceea ce, pentru mine, este putin anormal, chiar daca am inteles ca este o valoare buna. Este posibil sa fie din cauza pastilelor?
Nu stiu ce ar trebui sa fac, ce analize, la ce medic sa merg, ca sa aflu ce se intampla cu mine si cum pot scapa de aceste probleme, iar daca sunt din cauza anticonceptionalelor, in cat timp o sa imi revin...?
In plus, as dori sa aflu si ce metode contraceptive mi s-ar potrivi. Am 23 de ani si cred ca sunt prea tanara ca sa iau in calcul posibilitatea steriletului...
Va multumesc anticipat!
Incepand cu luna august si pana in luna noiembrie 2012 am luat anticonceptionalele Milligest, de la care m-am simtit foarte rau: eram mereu ametita, slabita, aveam dureri puternice de cap(in zona cefei) si stari permanente de oboseala. Am renuntat la ele si am inceput sa ma simt mai bine. In luna ianuarie 2013 am inceput sa iau Cerazette (doar pe baza de progesteron), insa acum 4 zile am intrerupt tratamentul pentru ca de aproximativ 3-4 luni am inceput sa ma simt din nou foarte rau, la fel ca in perioada in care luam Milligest. Durerile de cap sunt insuportabile. De cand am renuntat la Cerazette, parca sunt mai rare, dar nu au disparut si sunt la fel de puternice.
Tin sa mentionez ca atat Milligest, cat si Cerazette, am luat la recomandarea ginecologului(medici diferiti).
Cand am luat Cerazette am fost inscrisa intr-un program sustinut de guvern, in care se ofereau gratis doar aceste anticonceptionale. Nu stiu daca medicul mi le-a prescris doar din acesta cauza sau pentru ca intr-adevar a considerat ca mi se potrivesc. Mi-am facut si analizele inainte si domnul doctor sustine ca durerile de cap, oboseala, greata, slabiciunea fizica, nu sunt efecte adverse ale anticonceprionalelor, ci ca probabil am eu alte probleme. Eu nu inteleg, insa, de ce au aparut in perioada in care am inceput sa iau anticonceptionale.
Am observat ca in ultima perioada mi-a crescut putin si tensiunea. Eu mereu o aveam in jurul valorii 9.6, dar am observat ca in ultimul timp am tensiunea in jurul valorii de 11.7, ceea ce, pentru mine, este putin anormal, chiar daca am inteles ca este o valoare buna. Este posibil sa fie din cauza pastilelor?
Nu stiu ce ar trebui sa fac, ce analize, la ce medic sa merg, ca sa aflu ce se intampla cu mine si cum pot scapa de aceste probleme, iar daca sunt din cauza anticonceptionalelor, in cat timp o sa imi revin...?
In plus, as dori sa aflu si ce metode contraceptive mi s-ar potrivi. Am 23 de ani si cred ca sunt prea tanara ca sa iau in calcul posibilitatea steriletului...
Va multumesc anticipat!
Buna ziua ! Am si eu o întrebare...In urma cu o luna mi-am făcut un ecograf unde medicul m-a diagnosticat cu ovare polichistice, acesta din urma mi-a recomandat contraceptivele Karissa, sunt la prima folie, a 18-a pastiluţă si ţin sa menţionez ca încă am sângerări, dar nu din abundenta. Este normal ? P.s. Este prima data când folosesc contraceptive.
Buna ziua. Folosesc anticonceptionale mercilon doar de o luna iar acum sunt in pauza aceea de 7 zile, ţin sa mentionez ca menstruatia nu a început la 2-3 zile dupa ultimul comprimat a venit un pic mai târziu. Ce ma îngrijorează foarte tare este faptul ca durata si cantitatea nu mai e la fel ca atunci cand nu foloseam anticonceptionale. De exemplu mi-a venit ieri iar cantitatea a fost foarte mica si azi e pe terminate. Mai Menţionez faptul k am un ovar mărit si ceva chisturi. Sa fie aceasta cauza faptului ca menstruatia mea nu mai e la fel? Si as mai dori sa stiu daca in momentul in care ai reacţii adverse la anticonceptionale poti ramane insarcinata ?
buna ziua. va rog sa ma ajutati. am 20 de ani si i-au anticonceptionale de 4 ani si ceva. la inceput am luat rigevidon cam 3 ani si in decembrie 2012 nu mi-a venit menstruatia. am fost la un consult si mi s-a spus ca am amenoree mi-a dat ceva sa provoace menstra si mi-a recomandat yaz. il i-au de un an si jumatate. in decebrie 2013 am facut o pauza de o luna. luna asta trebuia sa vina pe 30 mai 2014 dar nu a venit. suntem deja in 9 iunie 2014. am facut un test si a iesit negativ.e posibil sa fiu insarcinata? va multumesc si o zi buna
Buna seara! Am o problema iau anticonceptionale de vreo 5 ani si pana acum nu am facut nici o pauza de o luna cum scrie pe prospect si am facut in mai nu am mai luat sà pana acum inca nu mi a venit menstruatia si nu stiu ce sa fac nu am sintome nu am nimic sunt bine dóar ca nu imi vine.Si nu stiu ce sa fac??? Multumesc!
Buna florycyca,
Uneori sangerarea nu apare in pauza dintre blistere, fara sa fie vorba de o sarcina.
Blue_eyesss90, ce varsta ai? Uneori dureaza o perioada mai lunga pana se reinstaleaza ciclurile menstruale normale. Cat a trecut mai exact de cand le-ai intrerupt?
Uneori sangerarea nu apare in pauza dintre blistere, fara sa fie vorba de o sarcina.
Blue_eyesss90, ce varsta ai? Uneori dureaza o perioada mai lunga pana se reinstaleaza ciclurile menstruale normale. Cat a trecut mai exact de cand le-ai intrerupt?
Am 24 de ani si pauza am facut din luna mai nu am mai luat anticonceptionale si acum suntem in luna iunie.
Nu e neobisnuit sa dureze 1-2 luni. Ca fapt divers, cand e vorba de anticonceptionale in general conteaza datele exacte zi/luna.
Pai da de pe 1 mai 2014 le am lasat stiu si data sà luna tot. Dar eu inainte sa iau anticonceptionale nu ave am menstruatia regulata si de aceea am fost la medic si mi le a prescris yasmin si acum am facut pauza aceea de o luna care se face normal dar pana acum nu o facusem si banuiesc ca organismul s a obisnuit cu ele si de aceea intarzie...dar dupa o sa iau din nou...
Sangerarea care apare in pauza de anticonceptionale nu este o menstruatie normala, are alte mecanisme de aparitie, iar faptul ca aveai sangerari regulate in timpul tratamentului nu garanteaza ca vor continua regulat in absenta tratamentului. Este posibil ca ciclurile tale sa re-devina neregulate. Ai facut vreo investigatie sa afli cauza inainte de a incepe tratamentul anticonceptional?
Buna ziua! Am 24 de ani, iau Karissa de 1 an si o luna, luna aceasta mi-a venit menstra inainte sa termin blisterul, mai exact mi-a venit acum 3 zile si mai am de luat 4 pilule. In prima zi mi-a curs un lichid rozaliu in cantitate mica, a doua zi mi-a curs in mod normal, acum a 3 zi la fel iar de dimineata am avut o sangerare f puternica care a izbucnit de pana am ajuns la baie am lasat picaturi si in urma mea. Precizez ca am luat in continuare pilule. Vreau sa stiu daca trebuia sa opresc pilulele in ziua in care a aparut lichidul rozaliu sau daca e ok ca le am luat in continuare. Acum nu stiu ce sa fac, s ale mai iau pe urmatoarele 4? Mentionez ca de o sapt. sunt foarte stresata ca urmeaza sa dau un examen, am avut si o criza cu dureri mari de cap, am mers la urgente si mi-a dat celebrex. Oare stresul asta sa fie cauza? va rog mult ajutati-ma cu un raspuns :(
buna ziua, am si eu o problemacu venirea mentruatiei.Am avut timp de un an jumate sterilet mirena, iar anul acesta in mai l am scos pt ca nu imi venea menstruatia si in aceeasi zi in care l am scos seara am luat anticonceptionale CERAZETE, care se iau in fiecare zi fara intrerupere, am avut timp de 3 saptamani aproape menstrutie si acum de 2 luni nu il mai am deloc.As dori sa stiu ce sa fac sa schimb pastilele sau sa astept.va multumesc
Buna ziua.Iau anticonceptionale Karissa de curand. Am 18 ani si mi-au fost recomandate de medicul ginecolog din motivul intarzierii menstruatiei.Am luat prima pilula din prima zi a menstuatiei si deja sunt la a 12 a zi a menstruatiei si constat ca nu-mi mai trece. Este caz de ingrjorare? Niciodata nu m-a tinut atat.
Buna seara, domnule doctor...iau de 3 ani Artizia mai am 4 pastile din folie si renunt definitiv la ele..incepusem sa le iau pt ca ma simteam f rau inainte si in timpul menstruatiei..pastilele le-au ameliorat simtitor...intrebarea mea este...iar o sa am dureri dupa ce voi renunta la ele? Menstruatia va veni la fel ca inainte sa le iau sau mult mai abundent? Va multumesc...
Buna ziua,
Luna trecuta mi-au venit problemele cu o saptamana mai devreme, adica pe 1 in loc de 8, apoi la sfarsitul lunii, adica pe 28 oct. mi-a venit iarasi, dar timp de o saptamana doar sangerari usoare. Am luat anticonceptionale din prima zi, mentionez ca abia dupa 1-2 noiembrie sangerarea a venit cum era de obicei si ca de 6 luni nu am mai luat anticonceptionale, sotul fiind plecat, iar acum pentru ca se intoarce am inceput sa iau din prima zi a menstruatiei, asa cum am prezentat mai sus. Intrebarea mea este... sunt protejata?
Luna trecuta mi-au venit problemele cu o saptamana mai devreme, adica pe 1 in loc de 8, apoi la sfarsitul lunii, adica pe 28 oct. mi-a venit iarasi, dar timp de o saptamana doar sangerari usoare. Am luat anticonceptionale din prima zi, mentionez ca abia dupa 1-2 noiembrie sangerarea a venit cum era de obicei si ca de 6 luni nu am mai luat anticonceptionale, sotul fiind plecat, iar acum pentru ca se intoarce am inceput sa iau din prima zi a menstruatiei, asa cum am prezentat mai sus. Intrebarea mea este... sunt protejata?
nu raspunde nimeni...ca de obicei..si poate noi avem nevoie de raspunsuri urgente..in fine...
Buna ziua! Am inceput sa iau anticonceptionale in 23 decembrie 2014.(prima zi de menstruatie) Am terminat de cateva zile prima folie, iar azi 15 ianuarie 2015 (mai aveam inca 8 zile pana la urmatoarea menstruatie) am avut niste sangerari destul de abundente si a inceput sa ma doara putin spatele. (astea sunt semnele menstruatiei in cazul meu)
Exista posibilitatea sa-mi vina menstruatia mai repede fiind doar prima luna de contraceptie sau ar trebui sa-mi fac probleme ? :(
Exista posibilitatea sa-mi vina menstruatia mai repede fiind doar prima luna de contraceptie sau ar trebui sa-mi fac probleme ? :(
Scurgerea maronie si foarte putina in pauza de 7 zile se considera menstruatie? Partenerul meu nu ejaculeaza in mine si le iau la aproximativ aceeasi ora cu 15 minute mai mult sau mai putin la fel. Nu am uitat nici una. Poate fi vorba de sarcina?
Buna ziua.Am 20 de ani si iau anticonceptionale si mi so terminat si nu mio venit ciclu doar am sangerat putin si acum ar fi 3 saptamani, mi.am facut 3 teste de sracina de la firme diferite si o isdit negative toate.Am dureri in de burta si ma dor ovarele.Oare ce se intampla.Va multumesc si va rog aa imi raspunderi...O zi frumoasa
Autor: Dorina Maria
Buna ziua.Am 20 de ani si iau anticonceptionale si mi so terminat si nu mio venit ciclu doar am sangerat putin si acum ar fi 3 saptamani, mi.am facut 3 teste de sracina de la firme diferite si o isdit negative toate.Am dureri in de burta si ma dor ovarele.Oare ce se intampla.Va multumesc si va rog aa imi raspunderi...O zi frumoasa
Bună seara, am si eu o întrebare folosesc inelul nuvaring de o luna cand am facut pauza pt menstruaţie am avut dureri de burta de cap dar nu mi a venit menstruatia este motiv de îngrijorare? L am pus si pe al doilea cu toate ca nu mi a venit!
Buna! As avea o nelamurire in legatura cu anticonceptionalele folosite si menstruatia. Luna trecuta la controlul ginecologic am hotarat sa incep cu pastile iar doctorul mi-a prescris karissa, ieri la 5 zile dupa terminarea primului drajeu mi-a venit menstruatia si nu stiu daca este in regula sau nu, daca trebuia sa incep chiar de ieri cu noul drajeu si cum sa procedez mai departe.
Buna ziua!Am inceput sa iau anticonceptionale logest pentru prima data, le-am luat conform prospectului le iau de 7 zile, diseara ar fi a 8 a zi, dar am o problema inainte menstruatia dura cam 5 zile acum deja e a 7 a zi si nu mi s-a terminat, nu curge continuu, in primele zile a fost putin, mai mult in a 3 a zi(inainte de a lua anticonceptionale din a 3 a zi deja urmau zilele in care ma mai patam pana in a 5 a zi).Ma ingrijoreaza faptul ca mi s-a deraglat ritmul(de ex a 2 a zi curgea cel mai mult)si faptul ca am 7 zile si inca nu mi s-a terminat tot ma mai patez asa, cat dureaza aceasta perioada?astept raspunsul dvs dl dr!multumesc
Buna, as vreau sa stiu cum se poate modifica data menstruatiei? Precizez nu am luat niciodata anticonceptionale, data regulata a menstruatiei este in 22 si as vrea sa fie la inceputul lunii.Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4cand este sigur ?
- 4pot fi gravida sub efectul anticonceptionalelor?
- 3novynette... au efectul scontat aceste anticonceptionale?
- 107ganglioni axilari inflamati
- 2ce este?
- 2am luat pastila gresita
- 4marvelon 28.. menstruatie oprita
- 15legat de menstruatie
- 3e yasmin potrivit?
- 9ajutor!!!!! imi inarzie ciclul pe anticonceptionale
- 5intrerupere de anticonceptionale
- 5cum tre sa iau rigevidonul
- 2e grav daca nu mai iau anticonceptionalele dupa ce am luat 5 zile?
- 7iau marvelon 21 de 1 an si jumatate fara nici o pauza
- 7anticonceptionale si diareea
- 9sunt gravida?
- 9antidepresive care NU INGRASA??
- 0Anticonceptionalele Meleva 35 scoase de pe piata
- 1ceai chimen si anticonceptionalele
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor ciclul menstrual
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: