Anticonceptionale Karissa

Buna seara ! Doresc sa încep a lua anticonceptionale Karissa (pentru ca am inteles ca sunt foarte bune), dar nu știu mai exact modul de folosire si dacă sunt intr-adevar atat de bune.
Doresc niște sfaturi sau lucruri ce ar trebui sa știu dacă încep sa le iau.
Doresc niște sfaturi sau lucruri ce ar trebui sa știu dacă încep sa le iau.
1 comentarii

Eu iau Karissa de vreo 3 ani, sunt super multumita cu ele! :)
Din cate stiu de vreo 4 luni nu se mai gasesc in farmacii. O varianta identica ar mai fi Logest sau Harmonet (au fix aceleasi substante in egala masura, ii aceiasi Mărie doar ca numele firmelor difera)
Cutia in general e formata din 21 de pastile. Dupa ce termini ultima pastila, urmeaza o pauza de 7 zile, apoi se reia o noua cutie si tot asa.
In acea pauza de 7 zile apare menstruatia. In general apare a 3-a sau a 4-a zi de pauza, si tine intre 3 si 6 zile (depinde de organism). Indiferent daca se opreste sau nu sangerarea, cand au trecut acele 7 zile, reiei pastilele.
Ca sa dau un exemplu, eu iau mereu prima pastila Sambata. Dupa 21 de zile, ultima pastila cade intr-o zi de Vineri. Practic se numara incepand cu acea zi de Vineri, deci ca sa fie trecute fix 7 zile de pauza, reiau o noua cutie urmatoarea Sambata. Si tot asa
Sper ca am ajutat cat de cat cu informatii, tine-ma la curent daca ai noi intrebari
Din cate stiu de vreo 4 luni nu se mai gasesc in farmacii. O varianta identica ar mai fi Logest sau Harmonet (au fix aceleasi substante in egala masura, ii aceiasi Mărie doar ca numele firmelor difera)
Cutia in general e formata din 21 de pastile. Dupa ce termini ultima pastila, urmeaza o pauza de 7 zile, apoi se reia o noua cutie si tot asa.
In acea pauza de 7 zile apare menstruatia. In general apare a 3-a sau a 4-a zi de pauza, si tine intre 3 si 6 zile (depinde de organism). Indiferent daca se opreste sau nu sangerarea, cand au trecut acele 7 zile, reiei pastilele.
Ca sa dau un exemplu, eu iau mereu prima pastila Sambata. Dupa 21 de zile, ultima pastila cade intr-o zi de Vineri. Practic se numara incepand cu acea zi de Vineri, deci ca sa fie trecute fix 7 zile de pauza, reiau o noua cutie urmatoarea Sambata. Si tot asa
Sper ca am ajutat cat de cat cu informatii, tine-ma la curent daca ai noi intrebari

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 106Anticonceptionalele si menstruatia
- 8pilule ocazionale
- 4a luat cineva Jeanine pe perioada indelungata (5-6 luni) ca si tratament antiandrogen?
- 19contraceptiv injectabil
- 7sangerari in primele luni de administrarea anticonceptionalelor
- 3care este perioada maxima in care se pot folosi anticonceptionalele?
- 4Am luat anticonceptionale 1 an jumate fara pauza!
- 8melleva 35 de 21 zile
- 7Anticonceptionalele influenteaza testul de sarcina?
- 11anticonceptionale terminate - menstruatie venita
- 3prima pastila in a treia zi de menstruatie?
- 10prima data anticonceptionale
- 6am luat pastila rigevidon in prima zi asa cum scrie pe prospect.. tre sa le iau si pe cele maro?
- 6Am nevoie urgenta de un sfat.Va rog... menstruatie doar o singura zi
- 7avort, anticonceptionale, prostinor
- 6Gelurile si servetelele pentru igiena intima vs. AC
- 5nu am avut niciodata spotting pana acum, iar acum am dintr-o data
- 4ar trebui sa intrerup administrarea pilulelor anticonceptionale?
- 7Sex neprotejat dupa menstruatie
- 0prima pastiluta YAZ si ma simt foarte rau
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: