Aer insuficient / cascat foarte des / stari de ameteala
Buna seara!!
Ma confrunt cu niste stari foarte deranjante.
De cateva luni, zilnic, am senzatia ca nu inspir aer suficient, ca trebuie sa trag aer foarte adanc in piept dupa 2 -3 respiratii normale, apoi casc incontinuu, oftez... Problema este ca si daca respir pe gura, am aceeasi senzatie ca inspir aer suficient.Am observat ca simptomele sunt atat in repaus dar si la efort. Cand dorm nu am nicio problema, doar in timpul zilei. Ce am mai observat e faptul ca daca stau culcat de multe ori dispar aceste simptome.
Am facut un control ORL acum 2 ani si mi s a spus ca am hipertrofie de cornete nazale + deviatie sept si mi s a propus interventia chirugicala insa fara prea multe explicatii, discutia destul de superficiala cu dl doctor, facusem si un CT, mi a spus ca n am sinuzita insa la momentul respectiv nu m am dus la controlul ORL pt ca aveam simptomele descrise mai sus, fusesem racit si ma trezeam in fiecare dimineata cu gatul iritat si nu mai scapam de treaba asta.
As vrea sa stiu daca aceste probleme de ORL mi-ar putea declansa aceste stari foarte chinuitoare care deja mi au afectat viata de zi cu zi.
Ma gandesc ca daca as avea aceste simptome din caza problemelor de la nas (hipertofie sau deviatie ) respiratia mi s-ar imbunatati daca respir pe gura (nasul fiind infundat..) dar nu se intampla asta din pacate :(
Multumesc.
Ma confrunt cu niste stari foarte deranjante.
De cateva luni, zilnic, am senzatia ca nu inspir aer suficient, ca trebuie sa trag aer foarte adanc in piept dupa 2 -3 respiratii normale, apoi casc incontinuu, oftez... Problema este ca si daca respir pe gura, am aceeasi senzatie ca inspir aer suficient.Am observat ca simptomele sunt atat in repaus dar si la efort. Cand dorm nu am nicio problema, doar in timpul zilei. Ce am mai observat e faptul ca daca stau culcat de multe ori dispar aceste simptome.
Am facut un control ORL acum 2 ani si mi s a spus ca am hipertrofie de cornete nazale + deviatie sept si mi s a propus interventia chirugicala insa fara prea multe explicatii, discutia destul de superficiala cu dl doctor, facusem si un CT, mi a spus ca n am sinuzita insa la momentul respectiv nu m am dus la controlul ORL pt ca aveam simptomele descrise mai sus, fusesem racit si ma trezeam in fiecare dimineata cu gatul iritat si nu mai scapam de treaba asta.
As vrea sa stiu daca aceste probleme de ORL mi-ar putea declansa aceste stari foarte chinuitoare care deja mi au afectat viata de zi cu zi.
Ma gandesc ca daca as avea aceste simptome din caza problemelor de la nas (hipertofie sau deviatie ) respiratia mi s-ar imbunatati daca respir pe gura (nasul fiind infundat..) dar nu se intampla asta din pacate :(
Multumesc.
6 comentarii
Omul respira cu Doafragma
Ca să ai o respirație profunda Diafragma trebuie sa coboare mult în jos
Balonările. Durerile. Grăsimile din abdomen. Nu permit asta
Ce vârstă. Sex. Înălțime și câte Kg ai???
Ca să ai o respirație profunda Diafragma trebuie sa coboare mult în jos
Balonările. Durerile. Grăsimile din abdomen. Nu permit asta
Ce vârstă. Sex. Înălțime și câte Kg ai???
Va mulțumesc mult pt răspuns.
Bărbat, 30 ani, 1.84m și 84kg.
Bărbat, 30 ani, 1.84m și 84kg.
investiagtii la gastrologie.
ecografie. daca e cazul si endoscopie. decide mediucul de la gastrologie. conform simptomelor care le prezinti
ecografie. daca e cazul si endoscopie. decide mediucul de la gastrologie. conform simptomelor care le prezinti
Către, Dr.Flueraru Valeriu
Asta am înțeles și eu de aproximativ două săptămâni după o radiografie toracică, când mi-au descoperit diafragmele aplatizate, este singurul aspect care năucitor, pot da serioase probleme dacă acest mușchi extrem de important nu este în capacitatea lui.
Ce-mi puteți recomanda pentru o restabilire, este posibil?
Mulțumesc.
Asta am înțeles și eu de aproximativ două săptămâni după o radiografie toracică, când mi-au descoperit diafragmele aplatizate, este singurul aspect care năucitor, pot da serioase probleme dacă acest mușchi extrem de important nu este în capacitatea lui.
Ce-mi puteți recomanda pentru o restabilire, este posibil?
Mulțumesc.
exista exercitii pentru Diafragma
un medic Kinetoterapeut poate ajuta sau incerci sa cauti exercitii pe youtube
restul tine de alimentatie, hidratare si tratamentyul inflamatiei gastro itestinale..sa fie scaunul zilnic, sa u fii balonata..s.a
un medic Kinetoterapeut poate ajuta sau incerci sa cauti exercitii pe youtube
restul tine de alimentatie, hidratare si tratamentyul inflamatiei gastro itestinale..sa fie scaunul zilnic, sa u fii balonata..s.a
Vă mulțumesc! Kinetoterapie deci!
Atât timp cât presiunea din plămâni nu este suficientă, nu ajută pentru a avea un tranzit intestinal normal.
Înainte îl aveam, dar acest moment cu excepția unei anumite perioade, m-a blocat, deși mănânc atât de puțin în ultimele două săptămâni, consum probiotice de câțiva ani și chiar azi am terminat o sticlă de kefir!
Mulțumesc pentru sfat și recomandare!
Atât timp cât presiunea din plămâni nu este suficientă, nu ajută pentru a avea un tranzit intestinal normal.
Înainte îl aveam, dar acest moment cu excepția unei anumite perioade, m-a blocat, deși mănânc atât de puțin în ultimele două săptămâni, consum probiotice de câțiva ani și chiar azi am terminat o sticlă de kefir!
Mulțumesc pentru sfat și recomandare!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6probleme psihice ?
- 8ameteli si coordonare psihomotorie slaba!va rog mult de tot un sfat
- 4tratament pt otita timp de zece zile si de atunci am probleme: voma, ameteli, arsuri, lesin
- 5Dureri de cap, ameteli, amortirea capului, intepaturi in cap, nod in gat, apasare in piept
- 2Dureri de cap si ameteli, senzatie de voma
- 0ameteli puternice + tiuit ureche + nod in gat
- 0stare de ameteala, diaree, gust amar, stare generala de rau, ficat marit
- 13dureri de cap, ameteli, apasare in crestetul capului
- 4Durere la ceafa, cefalee, ameteli
- 2frisoane, ameteli, lipsa fortei...
- 2Stare prelungita de oboseala si dureri de cap
- 4Lipsa de aer-durere toracica
- 5Dureri de ceafa, ameteli, cap amortit
- 0Pareri rezultat RMN coloana
- 3Lipsa de aer înainte de somn
- 0Amețeli, nu pot sta in picioare.