Aer insuficient / cascat foarte des / stari de ameteala

11-10-2021
Petruts
Nu este medic/terapeut
Petruts
Buna seara!!

Ma confrunt cu niste stari foarte deranjante.
De cateva luni, zilnic, am senzatia ca nu inspir aer suficient, ca trebuie sa trag aer foarte adanc in piept dupa 2 -3 respiratii normale, apoi casc incontinuu, oftez... Problema este ca si daca respir pe gura, am aceeasi senzatie ca inspir aer suficient.Am observat ca simptomele sunt atat in repaus dar si la efort. Cand dorm nu am nicio problema, doar in timpul zilei. Ce am mai observat e faptul ca daca stau culcat de multe ori dispar aceste simptome.

Am facut un control ORL acum 2 ani si mi s a spus ca am hipertrofie de cornete nazale + deviatie sept si mi s a propus interventia chirugicala insa fara prea multe explicatii, discutia destul de superficiala cu dl doctor, facusem si un CT, mi a spus ca n am sinuzita insa la momentul respectiv nu m am dus la controlul ORL pt ca aveam simptomele descrise mai sus, fusesem racit si ma trezeam in fiecare dimineata cu gatul iritat si nu mai scapam de treaba asta.

As vrea sa stiu daca aceste probleme de ORL mi-ar putea declansa aceste stari foarte chinuitoare care deja mi au afectat viata de zi cu zi.

Ma gandesc ca daca as avea aceste simptome din caza problemelor de la nas (hipertofie sau deviatie ) respiratia mi s-ar imbunatati daca respir pe gura (nasul fiind infundat..) dar nu se intampla asta din pacate :(

Multumesc.
6 comentarii
1
12-10-2021, ora 06:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Omul respira cu Doafragma
Ca să ai o respirație profunda Diafragma trebuie sa coboare mult în jos
Balonările. Durerile. Grăsimile din abdomen. Nu permit asta
Ce vârstă. Sex. Înălțime și câte Kg ai???
0
12-10-2021, ora 09:07
Petruts
Nu este medic/terapeut
Petruts
Va mulțumesc mult pt răspuns.

Bărbat, 30 ani, 1.84m și 84kg.
0
12-10-2021, ora 10:08
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
investiagtii la gastrologie.
ecografie. daca e cazul si endoscopie. decide mediucul de la gastrologie. conform simptomelor care le prezinti
0
11-04-2024, ora 14:25
Simona Rodica Cerasela
Nu este medic/terapeut
Simona Rodica Cerasela
Către, Dr.Flueraru Valeriu
Asta am înțeles și eu de aproximativ două săptămâni după o radiografie toracică, când mi-au descoperit diafragmele aplatizate, este singurul aspect care năucitor, pot da serioase probleme dacă acest mușchi extrem de important nu este în capacitatea lui.
Ce-mi puteți recomanda pentru o restabilire, este posibil?
Mulțumesc.
0
11-04-2024, ora 17:30
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
exista exercitii pentru Diafragma
un medic Kinetoterapeut poate ajuta sau incerci sa cauti exercitii pe youtube
restul tine de alimentatie, hidratare si tratamentyul inflamatiei gastro itestinale..sa fie scaunul zilnic, sa u fii balonata..s.a
0
11-04-2024, ora 18:49
Simona Rodica Cerasela
Nu este medic/terapeut
Simona Rodica Cerasela
Vă mulțumesc! Kinetoterapie deci!
Atât timp cât presiunea din plămâni nu este suficientă, nu ajută pentru a avea un tranzit intestinal normal.
Înainte îl aveam, dar acest moment cu excepția unei anumite perioade, m-a blocat, deși mănânc atât de puțin în ultimele două săptămâni, consum probiotice de câțiva ani și chiar azi am terminat o sticlă de kefir!
Mulțumesc pentru sfat și recomandare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.