Abces masea, intrebare antibiotice!
Buna ziua!
De 2 zile am probleme cu o durere moderata la o masea care prezinta o carie mare. In fiecare dimineata cand ma trezesc mi se inclesteaza dintii, prin urmare m-am lovit puternic la maseaua afectata si acum am abces. Zona s-a umflat destul de mult, acum prezinta dureri insuportabile si iau Solpadeine comprimate efervescente. Recent am inceput sa iau Amoxicilina Antibiotice 500mg, 2 pastile la 12 ore (pana Miercuri cand voi merge la un cabinet medical).
Intrebare mea este: Pe langa antibiotice, daca iau Solpadeine efervescent, pot aparea reactii adverse sau pot lua linistit dupa cum scrie in prospect?
Va multumesc!
De 2 zile am probleme cu o durere moderata la o masea care prezinta o carie mare. In fiecare dimineata cand ma trezesc mi se inclesteaza dintii, prin urmare m-am lovit puternic la maseaua afectata si acum am abces. Zona s-a umflat destul de mult, acum prezinta dureri insuportabile si iau Solpadeine comprimate efervescente. Recent am inceput sa iau Amoxicilina Antibiotice 500mg, 2 pastile la 12 ore (pana Miercuri cand voi merge la un cabinet medical).
Intrebare mea este: Pe langa antibiotice, daca iau Solpadeine efervescent, pot aparea reactii adverse sau pot lua linistit dupa cum scrie in prospect?
Va multumesc!
2 comentarii
Buna ziua! Pe langa antibiotic este bine sa luati si antiinflamator/analgezic ( cum este Solpadeina ) cateva zile. Adresati-va unui medic dentist; probabil ca abcesul este de la "infectarea" canalelor, nu de la lovirea maselei. In aceste conditii, este nevoie de tratament de canal sau extractia maselei. Multa sanatate!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Astazi am fost la urgente din cauza durerii foarte mari si mi s-a prescris urmatoarea reteta: Augmentin 875mg/125mg, Ketonal DUO capsule 150mg, Metronidazol 250mg comprimate, toate urmand a fi luate 1 la 12 ore.
Voi urma acest tratament timp de 5 zile, iar dupa voi merge sa consult un medic stomatolog pentru a rezolva problema cu maseaua infectata, medicul de la urgente neprecizand ce sa fac dupa terminarea tratamentului.
Astazi am fost la urgente din cauza durerii foarte mari si mi s-a prescris urmatoarea reteta: Augmentin 875mg/125mg, Ketonal DUO capsule 150mg, Metronidazol 250mg comprimate, toate urmand a fi luate 1 la 12 ore.
Voi urma acest tratament timp de 5 zile, iar dupa voi merge sa consult un medic stomatolog pentru a rezolva problema cu maseaua infectata, medicul de la urgente neprecizand ce sa fac dupa terminarea tratamentului.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 7Abces dentar
- 4abces dentar sau nu? va rog ajutati-ma!
- 4Extractie masea - absces dentar
- 9Abces la masea. Ce pot sa fac sa imi treaca infectia?
- 3abcesul dentar
- 4Abces dentar!
- 7Puroi masea
- 0Urgent! Abces dentar
- 3Besica la ultima masea din dreapta, spre gat!
- 1Durere incisiv central
- 3Inflamatie cerul gurii/palatina, extrem de dureroasa
- 3Incizie și drenaj abces
- 1La abcesul măselei de minte este neapărată intervenția chirurgicală?
- 3Abces dentar
- 3Abces care nu dispare
- 1Puroi la masea
- 1Abces gingie dupa maseaua de minte
- 1Abces dentar
Mai multe informații despre: Abcesul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: