Versiunea benefică inimii a bucătăriei chinezești tradiționale scade tensiunea arterială
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universității Peking propune o versiune mai sănătoasă din punct de vedere a funcționalității aparatului cardiovascular a bucătăriei chinezești tradiționale, aceasta presupunând o scădere a cantității de sodiu pe care alimentele ce fac parte din aceasta o conțin. Conform oamenilor de știință, unul dintre efectele benefice asupra organismului pe care această modificare a dietei o prezintă este scăderea tensiunii arteriale la persoanele care au fost diagnosticate cu hipertensiune arterială.
Yanfang Wang, doctor și autor principal al studiului, afirmă că principalele diferențe dintre bucătăria chinezească tradițională și noua dietă sunt reprezentate de reducerea cantității de sodiu folosită în cadrul preparării alimentelor, scăderea cantității de grăsimi și dublarea cantității de fibre alimentare pe care persoanele ce o urmează le obțin. În plus, autorul precizează că au fost crescute și cantitățile de proteine, carbohidrați și potasiu. Importanța lucrării este dată de faptul că incidența bolilor cardiovasculare a înregistrat o creștere marcată în ultimele decenii în China, unul dintre factorii declanșatori ai acestui fenomen fiind numeroasele schimbări ale dietei chinezești, majoritatea fiind de natură nesănătoasă. Un sondaj realizat în 2012 a indicat o scădere semnificativă a consumului de alimente sănătoase precum cerealele, legumele și fructele, în timp ce consumul de carne, ouă și ulei a înregistrat creșteri periculoase.
Yangfeng Wu, doctor și profesor de epidemiologie, subliniază faptul că numeroase persoane de origine chineză ce trăiesc în Statele Unite ale Americii urmează diete tradiționale chinezești, pe care le apreciază drept fiind mai nesănătoase decât anumite diete occidentale ce ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acesta menționează că în bucătăria tradițională chinezească nu există diete special concepute pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Beneficiile pe care dieta propusă de specialiști le-a oferit au fost demonstrate printr-o serie de teste în urma cărora s-a evidențiat o scădere a tensiunii arteriale sistolice cu 10 mmHg, în medie, la persoanele care au urmat-o. De asemenea, aceștia au consumat o cantitate mai mare de nutrienți precum calciul și magneziul, în timp ce cantitatea de sodiu consumată a fost redusă cu 2,8 grame. Cu toate acestea, o limitare a studiului este reprezentată de perioada de timp relativ scurtă în care s-a efectuat experimentul, participanții urmând dieta doar patru săptămâni.
sursa: Science Daily
foto: Yanfang Wang
Yanfang Wang, doctor și autor principal al studiului, afirmă că principalele diferențe dintre bucătăria chinezească tradițională și noua dietă sunt reprezentate de reducerea cantității de sodiu folosită în cadrul preparării alimentelor, scăderea cantității de grăsimi și dublarea cantității de fibre alimentare pe care persoanele ce o urmează le obțin. În plus, autorul precizează că au fost crescute și cantitățile de proteine, carbohidrați și potasiu. Importanța lucrării este dată de faptul că incidența bolilor cardiovasculare a înregistrat o creștere marcată în ultimele decenii în China, unul dintre factorii declanșatori ai acestui fenomen fiind numeroasele schimbări ale dietei chinezești, majoritatea fiind de natură nesănătoasă. Un sondaj realizat în 2012 a indicat o scădere semnificativă a consumului de alimente sănătoase precum cerealele, legumele și fructele, în timp ce consumul de carne, ouă și ulei a înregistrat creșteri periculoase.
Yangfeng Wu, doctor și profesor de epidemiologie, subliniază faptul că numeroase persoane de origine chineză ce trăiesc în Statele Unite ale Americii urmează diete tradiționale chinezești, pe care le apreciază drept fiind mai nesănătoase decât anumite diete occidentale ce ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acesta menționează că în bucătăria tradițională chinezească nu există diete special concepute pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Beneficiile pe care dieta propusă de specialiști le-a oferit au fost demonstrate printr-o serie de teste în urma cărora s-a evidențiat o scădere a tensiunii arteriale sistolice cu 10 mmHg, în medie, la persoanele care au urmat-o. De asemenea, aceștia au consumat o cantitate mai mare de nutrienți precum calciul și magneziul, în timp ce cantitatea de sodiu consumată a fost redusă cu 2,8 grame. Cu toate acestea, o limitare a studiului este reprezentată de perioada de timp relativ scurtă în care s-a efectuat experimentul, participanții urmând dieta doar patru săptămâni.
sursa: Science Daily
foto: Yanfang Wang
Data actualizare: 25-07-2022 | creare: 25-07-2022 | Vizite: 319
Bibliografie
Heart-healthy, lower sodium version of traditional Chinese cuisine lowered blood pressure, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220711095152.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cerealele integrale pot oferi protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare
- Metodă eficientă de monitorizare a grăsimilor din alimentele pe care le consumăm
- Dietele bogate în grăsimi determină creșterea producției de celule imunitare inflamatorii
- Anumite combinații de alimente ar putea crește riscul de demență
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni