Metodă eficientă de monitorizare a grăsimilor din alimentele pe care le consumăm
©
Autor: Patriche Silvia
![Metodă eficientă de monitorizare a grăsimilor din alimentele pe care le consumăm](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38359.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Pentru acest test, oamenii de știință au dezvoltat un test care detectează acizii grași non-esterificați (NEFA), un timp de acizi grași care circulă liberi în sânge și a căror nivel poate fi măsurat folosind un volum mic de sânge. (2)
Acest test poate veni în ajutorul nutriționiștilor care nu mai sunt nevoiți să se bazeze pe memoria pacienților sau pe raportarea care poate fi defectuoasă.
Pentru acest studiu, experții au urmat obiceiurile alimentare ale unor femei însărcinate în al doilea trimestru. Unele femei au luat suplimente cu acizi grași Omega 3 iar acest lucru i-a ajutat pe cercetători să testeze noua tehnologie. Mai mult, studiul a monitorizat nivelul acizilor NEFA la femeile care luau doze mari de acizi grași Omega 3 și i-au comparat cu cele care au luat un placebo.
Prin acest test cercetătorii au putut dovedi că nivelul grăsimii din sânge măsurat prin metoda rapidă are rezultate apropiate informațiilor oferite de gravide.
Pe viitor oamenii de știință doresc să vadă dacă grăsimea din sângele mamei precum și alte elemente au efect asupra sănătății fătului în special în legătură cu probleme precum obezitatea, afecțiunile metabolice și riscul de boli cronice.
sursa: ScienceDaily
Data actualizare: 21-05-2020 | creare: 21-05-2020 | Vizite: 598
Bibliografie
1. Foolproof new test to track the fats we eat, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200515115643.htm2. Serum non-esterified fatty acids have utility as dietary biomarkers of fat intake from fish, fish oil and dairy in women, https://www.jlr.org/content/early/2020/03/31/jlr.D120000630
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Beneficiile florilor comestibile (studiu)
- Dieta mediteraneană este un aliat puternic pentru sănătate, chiar și după un diagnostic de cancer
- Alimentele ultraprocesate sporesc riscul de apariție a simptomelor recurente ale depresiei
- Calitatea alimentelor, nu doar conținutul caloric, este un factor important în gestionarea greutății
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum