Germenii de broccoli, cât și broccoli întreg, pot reduce inflamația la pacienții cu boli inflamatorii intestinale
©
Autor: Teodorescu Mihai
Un articol de revizuire publicat recent în The Journal of Nutritional Biochemistry arată că broccoli, împreună cu germenii de broccoli, îmbunătățesc microbiota intestinală și reduc inflamația în sindromul de colon iritabil, o afecțiune inflamatorie digestivă extrem de comună, cu o prevalență la nivel global de peste 10%.
Bolile inflamatorii, un grup de afecțiuni caracterizate prin inflamație cronică, reprezintă o importantă cauză de deces la nivel global. Boala inflamatorie intestinală (BII), considerată una dintre cele mai comune condiții inflamatorii cronice, afectează capacitatea unui individ de a-și realiza sarcinile zilnice, cu consecințe severe asupra bunăstării și a vieții sale. Studii recente au analizat capacitatea sulforafanului, un compus regăsit în legumele crucifere, de reglare a inflamației și de modificare a microbiomul intestinal la pacienții cu BII.
În prezent, tratamentul BII este unul paliativ și își propune reducerea simptomelor. În acest sens, pacienții sunt îndemnați să urmeze tratamente cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și corticosteroizii, care pot avea însă efecte secundare importante și pot, totodată, să afecteze microbiomului intestinal. Prin urmare, cercetătorii atrag atenția asupra necesității urgente de identificare a unui tratament nesteroidian eficient în vindecarea inflamației cronice, fără afectarea microbiomului intestinal.
Terapiile microbiene, precum probioticele și transplantul microbian fecal, au arătat rezultate promițătoare în tratamentul BII. De asemenea, anumiți metaboliți extrași din plante, precum sulforanul, despre care se cunoaște că posedă proprietăți antiinflamatoare nesteroidiene, au reușit să atenueze răspunsul inflamator în studii clinice efectuate anterior.
Revizuirea actuală demonstrează faptul că dietele bogate în legume crucifere, în special broccoli și germeni de broccoli, pot reduce inflamația cronică la pacienții cu BII. Aportul ridicat de legume crucifere a fost asociat cu o reducere drastică a nivelului seric al citokinelor proinflamatorii și cu o creștere a concentrației anumitor bacterii benefice din intestin.
sursa: News Medical
foto: Pakhomov Andrey / Shutterstock
Bolile inflamatorii, un grup de afecțiuni caracterizate prin inflamație cronică, reprezintă o importantă cauză de deces la nivel global. Boala inflamatorie intestinală (BII), considerată una dintre cele mai comune condiții inflamatorii cronice, afectează capacitatea unui individ de a-și realiza sarcinile zilnice, cu consecințe severe asupra bunăstării și a vieții sale. Studii recente au analizat capacitatea sulforafanului, un compus regăsit în legumele crucifere, de reglare a inflamației și de modificare a microbiomul intestinal la pacienții cu BII.
În prezent, tratamentul BII este unul paliativ și își propune reducerea simptomelor. În acest sens, pacienții sunt îndemnați să urmeze tratamente cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și corticosteroizii, care pot avea însă efecte secundare importante și pot, totodată, să afecteze microbiomului intestinal. Prin urmare, cercetătorii atrag atenția asupra necesității urgente de identificare a unui tratament nesteroidian eficient în vindecarea inflamației cronice, fără afectarea microbiomului intestinal.
Terapiile microbiene, precum probioticele și transplantul microbian fecal, au arătat rezultate promițătoare în tratamentul BII. De asemenea, anumiți metaboliți extrași din plante, precum sulforanul, despre care se cunoaște că posedă proprietăți antiinflamatoare nesteroidiene, au reușit să atenueze răspunsul inflamator în studii clinice efectuate anterior.
Revizuirea actuală demonstrează faptul că dietele bogate în legume crucifere, în special broccoli și germeni de broccoli, pot reduce inflamația cronică la pacienții cu BII. Aportul ridicat de legume crucifere a fost asociat cu o reducere drastică a nivelului seric al citokinelor proinflamatorii și cu o creștere a concentrației anumitor bacterii benefice din intestin.
sursa: News Medical
foto: Pakhomov Andrey / Shutterstock
Data actualizare: 05-12-2022 | creare: 05-12-2022 | Vizite: 327
Bibliografie
Broccoli and sprouts improve gut microbiota and reduce inflammation in IBD, link: https://www.news-medical.net/news/20221129/Broccoli-and-sprouts-improve-gut-microbiota-and-reduce-inflammation-in-IBD.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta mediteraneeană, asociată cu scăderea mortalității la persoanele peste 65 ani
- Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte
- Fermentarea amplifică efectele benefice ale sucului de varză kale
- Cercetările evidențiază efectele profund negative ale fenomenului „yo-yo” în cultura dietelor de slăbire
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Operație Pseudopolip inflamator anal- e posibil?
- Chist operat recidivat
- Boala inflamatoare intestinala
- Măsea inflamată după o extracție dar fara durere
- Inflamatie ATM
- Diagnosticat cu boala Crohn