Un nou studiu compară dimensiunile porțiilor alimentare în țările europene
©
Autor: Airinei Camelia
![Un nou studiu compară dimensiunile porțiilor alimentare în țările europene](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43980.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a analizat informații despre mărimea porțiilor de alimente din documente online publicate de organisme guvernamentale sau societăți științifice din 34 de țări, inclusiv 24 de țări ale Uniunii Europene și 10 țări din afara Uniunii Europene.
Studiul s-a concentrat pe documente instituționale care oferă informații despre mărimea porțiilor pentru populația adultă ca standarde de referință, referindu-se la valorile indicate de Societatea Italiană de Nutriție Umană. Studiul a constatat o variație semnificativă a dimensiunilor porțiilor în cadrul aceleiași categorii de alimente, în timp ce s-a observat o oarecare omogenitate între țările din Uniunea Europeană și din afara Uniunii Europene.
Analiza a arătat că mărimile medii ale porțiilor calculate pentru țările selectate sunt comparabile cu valorile de referință definite de Societatea Italiană de Nutriție Umană. Cu toate acestea, unele excepții au fost observate în analiză. Studiul subliniază necesitatea unor porții de referință standard armonizate pentru a ajuta consumatorii să contextualizeze consumul de alimente cu diferite caracteristici nutriționale într-o dietă globală echilibrată.
sursa: News Medical
foto: Jose Luis Stephens / Shutterstock
Data actualizare: 24-03-2023 | creare: 24-03-2023 | Vizite: 325
Bibliografie
Comparison of food portion sizes across Europe, link: https://www.news-medical.net/news/20230323/Comparison-of-food-portion-sizes-across-Europe.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii vor să „înarmeze” legumele cu proprietăți antiinflamatorii
- Persoanele vegetariene sunt mai introvertite decât cele consumatoare de carne
- Un aport mai mare de lapte a fost asociat cu un risc scăzut de diabet la persoanele fără persistența lactazei
- Consumul de zahăr adăugat dublează producția de grăsimi
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni