Cojile, semințele sau fibrele de dovleac posedă proprietăți antioxidante și antimicrobiene

©

Autor:

Cojile, semințele sau fibrele de dovleac posedă proprietăți antioxidante și antimicrobiene
Produsele secundare provenite din dovleac, precum cojile, fibrele și semințele fructului, conțin agenți bioactivi cu proprietăți antioxidante și antimicrobiene, potrivit unei lucrări de cercetare recent publicată în jurnalul Molecules.
Produsele naturale de consum au devenit în ultimii ani tot mai frecvent studiate ca potențiale surse de compuși bioactivi. Cu toate acestea, în societățile moderne, mesele pe bază de legume se limitează la consumul de alimente gata de utilizare. Creșterea cererii pentru produse alimentare gata de consum a dus, în mod inevitabil, la creșterea cantității de produse secundare. În general, în industria alimentară astfel de produse sunt aruncate pe parcursul procesului. Tot mai multe cercetări se concentrează asupra promovării durabilității legumelor și pe explorarea compușilor bioactivi.

În studiul actual, cercetătorii au evaluat produsele secundare ale mai multor tipuri de dovleci, cu scopul identificării și ulterior a caracterizări compușilor bioactivi din aceștia. Cercetătorii au obținut probe de fibre, semințe și coji, pe care le-au lizofiliat, zdrobit și extras prin macerare. Cercetătorii au determinat compoziția fenolică, potențialul antioxidant și antimicrobian al produselor secundare dovlecilor.

Autorii au identificat opt compuși (provizorii) din subprodusele de dovleac care aparțineau în principal familiilor de flavonoide. Constatările studiului au arătat că extractele de dovleac au avut cea mai puternică activitate antioxidantă, în timp ce semințele de dovleac și fibrele de dovleac au prezentat cea mai mare activitate antimicrobiană.

sursa: News Medical
foto: EvgeniiAnd/Shutterstock

Data actualizare: 08-12-2022 | creare: 08-12-2022 | Vizite: 383
Bibliografie
Pumpkin byproducts exhibit antioxidant and antimicrobial activity, link: https://www.news-medical.net/news/20221202/Pumpkin-byproducts-exhibit-antioxidant-and-antimicrobial-activity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele benefice ale vitaminelor C și E în prevenirea procesului de îmbătrânire
  • Orezul brun este sănătos datorită conținutului de cicloartenil ferulat cu efect antioxidant
  • Antioxidanți eficienți în ameliorarea oboselii și prevenirea demenței, găsiți în cantități crescute în diferite tipuri de carne
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum