Consumul de migdale și biscuiți Graham poate avea un impact pozitiv asupra microbiotei intestinale și sănătății gastrointestinale
©
Autor: Teodorescu Mihai
Un studiu publicat în revista Nutrients, care a evaluat impactul consumului de nuci asupra sănătății gastrointestinale, indică faptul că atât migdalele, cât și biscuiții Graham, pot avea un impact pozitiv asupra sănătății generale, inclusiv asupra microbiotei intestinale.
Studiul a raportat modificări semnificative ale indicelui Chao-1 și indicelui Shannon, care sunt măsuri ale diversității microorganismelor din tractul intestinal. Într-o serie de patru studii care au investigat efectele consumului de migdale asupra sănătății gastrointestinale, două dintre ele nu au observat niciun impact asupra diversității beta (n.r. măsură utilizată pentru a evalua existența unor potențiale diferențe în compoziția comunităților microbiene și pentru a cuantifica gradul de diferență la mai mulți indivizi), însă un studiu a raportat o creștere a diversității beta.
Descoperirile sugerează că nucile pot avea un impact asupra diferitelor căi de semnalizare celulară și, potențial, consecințele bolii prin intermediul acestor produse finite derivate din microorganisme. Studiile au arătat că nucile pot oferi protecție împotriva leziunilor mucoasei gastrice.
De asemenea, studiile au indicat o reducere a leziunilor gastrice și o scădere a inflamației, care a fost legată de o scădere a citokinelor inflamatorii, în urma consumului de nuci. Ingestia de nuci a fost asociată cu o scădere a incidenței cancerului gastric, împreună cu o reducere semnificativă a nivelurilor de prostaglandine E2 (PGE2) și ciclooxigenază-2 (COX-2), doi mediatori proinflamatori cruciali în promovarea tumorilor.
Revizuirea actuală delimitează mecanismele fiziologice implicate în digestia nucilor. În timp ce anumite cercetări au indicat că nucile pot avea un impact pozitiv asupra microbiotei, rezultatele studiilor clinice rămân neconcludente.
sursa: News Medical
foto: KrzysztofSlusarczyk/Shutterstock.com
Studiul a raportat modificări semnificative ale indicelui Chao-1 și indicelui Shannon, care sunt măsuri ale diversității microorganismelor din tractul intestinal. Într-o serie de patru studii care au investigat efectele consumului de migdale asupra sănătății gastrointestinale, două dintre ele nu au observat niciun impact asupra diversității beta (n.r. măsură utilizată pentru a evalua existența unor potențiale diferențe în compoziția comunităților microbiene și pentru a cuantifica gradul de diferență la mai mulți indivizi), însă un studiu a raportat o creștere a diversității beta.
Descoperirile sugerează că nucile pot avea un impact asupra diferitelor căi de semnalizare celulară și, potențial, consecințele bolii prin intermediul acestor produse finite derivate din microorganisme. Studiile au arătat că nucile pot oferi protecție împotriva leziunilor mucoasei gastrice.
De asemenea, studiile au indicat o reducere a leziunilor gastrice și o scădere a inflamației, care a fost legată de o scădere a citokinelor inflamatorii, în urma consumului de nuci. Ingestia de nuci a fost asociată cu o scădere a incidenței cancerului gastric, împreună cu o reducere semnificativă a nivelurilor de prostaglandine E2 (PGE2) și ciclooxigenază-2 (COX-2), doi mediatori proinflamatori cruciali în promovarea tumorilor.
Revizuirea actuală delimitează mecanismele fiziologice implicate în digestia nucilor. În timp ce anumite cercetări au indicat că nucile pot avea un impact pozitiv asupra microbiotei, rezultatele studiilor clinice rămân neconcludente.
sursa: News Medical
foto: KrzysztofSlusarczyk/Shutterstock.com
Data actualizare: 06-04-2023 | creare: 06-04-2023 | Vizite: 297
Bibliografie
Effect of nuts on gastrointestinal health, link: https://www.news-medical.net/news/20230404/What-effect-do-nuts-have-on-gastrointestinal-health.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cânepa - posibil superaliment pentru vegetarieni?
- Condimentele iuți îmbunătățesc starea de sănătate
- SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale
- Oamenii de știință descoperă cum consumul excesiv de carne roșie crește riscul de cancer colorectal
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni