Riscul de a dezvolta boli cardiovasculare poate fi redus prin consumul frecvent de avocado
©
Autor: Teodorescu Mihai
Consumul a minimum două porții de avocado (echivalentul a unui fruct de avocado) pe săptămână determină scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, constată un studiu realizat de Asociația Americană a Inimii. Înlocuirea produselor de origine animală cu avocado este, de asemenea, asociată cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.
Studiul actual a inclus peste 110.000 de profesioniști din domeniul sănătății, care au fost urmăriți pentru o perioadă de aproximativ 30 de ani. Participanții la studiu, majoritatea de sex feminin, nu au avut boli coronariene sau un istoric de accident vascular cerebral la începutul studiului. Pe timpul perioadei de urmărire au fost înregistrate peste 9.000 de evenimente de boală coronariană și aproape 5.300 de accidente vasculare cerebrale.
Dietă participanților la studiu a fost evaluată cu ajutorul unor chestionare completate la începutul studiului și ulterior la intervale de patru ani. Folosind chestionarele, cercetătorii au calculat aportul de avocado (cantitatea consumată și frecvența de consum), cât și a aportul altor alimente.
După ce au luat în considerare o gamă largă de factori care ar fi putut influența riscul cardiovascular, cercetătorii au remarcat că participanții la studiu care au consumat cel puțin două porții de avocado în fiecare săptămână au avut un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu cei care nu au consumat niciodată avocado sau care au consumat rar. Simultan, riscul de a dezvolta boli coronariene al celor care consumau frecvent avocado a fost redus cu 21%.
Folosind modele de analiză statice, cercetătorii au concluzionat, de asemenea, că înlocuirea unei jumătăți de porție pe zi de alimente de origine animală (precum margarină, unt, ou, iaurt, brânză sau cărnuri procesate) cu aceeași cantitate de avocado, a fost asociată cu un risc până la 22% mai mic de evenimente cardiovasculare.
Studiul se aliniază cu îndrumările actuale ale Asociației Americane a Inimii de a urma dieta mediteraneană, un model alimentar popular de slăbit, bazat preponderent pe consumul de fructe, legume, cereale, fasole, pește și alte alimente sănătoase.
sursa: Science Daily
Studiul actual a inclus peste 110.000 de profesioniști din domeniul sănătății, care au fost urmăriți pentru o perioadă de aproximativ 30 de ani. Participanții la studiu, majoritatea de sex feminin, nu au avut boli coronariene sau un istoric de accident vascular cerebral la începutul studiului. Pe timpul perioadei de urmărire au fost înregistrate peste 9.000 de evenimente de boală coronariană și aproape 5.300 de accidente vasculare cerebrale.
Dietă participanților la studiu a fost evaluată cu ajutorul unor chestionare completate la începutul studiului și ulterior la intervale de patru ani. Folosind chestionarele, cercetătorii au calculat aportul de avocado (cantitatea consumată și frecvența de consum), cât și a aportul altor alimente.
După ce au luat în considerare o gamă largă de factori care ar fi putut influența riscul cardiovascular, cercetătorii au remarcat că participanții la studiu care au consumat cel puțin două porții de avocado în fiecare săptămână au avut un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu cei care nu au consumat niciodată avocado sau care au consumat rar. Simultan, riscul de a dezvolta boli coronariene al celor care consumau frecvent avocado a fost redus cu 21%.
Folosind modele de analiză statice, cercetătorii au concluzionat, de asemenea, că înlocuirea unei jumătăți de porție pe zi de alimente de origine animală (precum margarină, unt, ou, iaurt, brânză sau cărnuri procesate) cu aceeași cantitate de avocado, a fost asociată cu un risc până la 22% mai mic de evenimente cardiovasculare.
Studiul se aliniază cu îndrumările actuale ale Asociației Americane a Inimii de a urma dieta mediteraneană, un model alimentar popular de slăbit, bazat preponderent pe consumul de fructe, legume, cereale, fasole, pește și alte alimente sănătoase.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 01-04-2022 | creare: 01-04-2022 | Vizite: 344
Bibliografie
Eating two servings of avocados a week linked to lower risk of cardiovascular disease, limk: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220330103250.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni