Migdalele pot face parte cu succes dintr-o dietă sănătoasă pentru slăbit
©
Autor: Airinei Camelia
Persoanele care vor să slăbească se feresc de nuci și migdale, din cauza conținutului ridicat de grăsimi, în ciuda faptului că sunt bogate în proteine. Cu toate acestea, o cercetare recentă realizată de Universitatea din Australia de Sud arată că consumul de migdale poate fi benefic atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru sănătatea cardiometabolică.
Studiul, descris ca fiind cel mai mare de acest gen, a investigat efectele unei diete cu restricție calorică suplimentată cu migdale din California sau cu gustări bogate în carbohidrați. Rezultatele au arătat că ambele tipuri de diete au dus la o reducere a greutății corporale cu aproximativ 7 kilograme.
În contextul global în care peste 1,9 miliarde de adulți sunt supraponderali (650 de milioane având obezitate), iar în Australia, două din trei persoane (aproximativ 12,5 milioane de adulți) se confruntă cu această problemă, aceste descoperiri sunt semnificative.
Dr. Sharayah Carter, cercetător la UniSA, subliniază că studiul demonstrează cum nucile pot fi integrate într-o dietă sănătoasă pentru gestionarea greutății și îmbunătățirea sănătății cardiometabolice. Migdalele, de exemplu, sunt bogate în proteine, fibre și vitamine, dar conțin și grăsimi nesaturate, cunoscute ca „grăsimi sănătoase”, care pot îmbunătăți nivelurile de colesterol din sânge, pot reduce inflamația și pot contribui la sănătatea inimii.
În cadrul studiului, s-a observat că atât dieta cu nuci, cât și cea fără nuci au dus la o reducere a greutății corporale de aproximativ 9,3% pe parcursul perioadei de testare. Cu toate acestea, dieta cu migdale a arătat schimbări statistic semnificative în anumite subfracții lipoproteice foarte aterogene, ceea ce ar putea duce la îmbunătățiri ale sănătății cardiometabolice pe termen lung.
Un alt avantaj al consumului de nuci este senzația de sațietate pe termen lung, un aspect pozitiv în gestionarea greutății.
Studiul a fost finanțat de Almond Board of California și a implicat 106 participanți care au urmat un program alimentar de nouă luni, compus dintr-o fază de trei luni cu dietă cu restricție calorică pentru pierderea în greutate și o fază de șase luni pentru menținerea greutății. În ambele faze, 15% din aportul caloric al participanților a constat în migdale întregi, nesărate, cu coajă (pentru dieta cu nuci) sau în gustări bogate în carbohidrați, cum ar fi biscuiți de orez sau batoane de cereale coapte (pentru dieta fără nuci).
sursa: Science Daily
foto: University of South Australia
Studiul, descris ca fiind cel mai mare de acest gen, a investigat efectele unei diete cu restricție calorică suplimentată cu migdale din California sau cu gustări bogate în carbohidrați. Rezultatele au arătat că ambele tipuri de diete au dus la o reducere a greutății corporale cu aproximativ 7 kilograme.
În contextul global în care peste 1,9 miliarde de adulți sunt supraponderali (650 de milioane având obezitate), iar în Australia, două din trei persoane (aproximativ 12,5 milioane de adulți) se confruntă cu această problemă, aceste descoperiri sunt semnificative.
Dr. Sharayah Carter, cercetător la UniSA, subliniază că studiul demonstrează cum nucile pot fi integrate într-o dietă sănătoasă pentru gestionarea greutății și îmbunătățirea sănătății cardiometabolice. Migdalele, de exemplu, sunt bogate în proteine, fibre și vitamine, dar conțin și grăsimi nesaturate, cunoscute ca „grăsimi sănătoase”, care pot îmbunătăți nivelurile de colesterol din sânge, pot reduce inflamația și pot contribui la sănătatea inimii.
În cadrul studiului, s-a observat că atât dieta cu nuci, cât și cea fără nuci au dus la o reducere a greutății corporale de aproximativ 9,3% pe parcursul perioadei de testare. Cu toate acestea, dieta cu migdale a arătat schimbări statistic semnificative în anumite subfracții lipoproteice foarte aterogene, ceea ce ar putea duce la îmbunătățiri ale sănătății cardiometabolice pe termen lung.
Un alt avantaj al consumului de nuci este senzația de sațietate pe termen lung, un aspect pozitiv în gestionarea greutății.
Studiul a fost finanțat de Almond Board of California și a implicat 106 participanți care au urmat un program alimentar de nouă luni, compus dintr-o fază de trei luni cu dietă cu restricție calorică pentru pierderea în greutate și o fază de șase luni pentru menținerea greutății. În ambele faze, 15% din aportul caloric al participanților a constat în migdale întregi, nesărate, cu coajă (pentru dieta cu nuci) sau în gustări bogate în carbohidrați, cum ar fi biscuiți de orez sau batoane de cereale coapte (pentru dieta fără nuci).
sursa: Science Daily
foto: University of South Australia
Data actualizare: 19-09-2023 | creare: 19-09-2023 | Vizite: 363
Bibliografie
Almonds as part of a healthy weight loss diet, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/09/230918195929.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni