Pericolele restricționării alimentației la o fereastră de 8 ore
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent, prezentat la sesiunile științifice ale American Heart Association privind Epidemiologia și Prevenția│Stilul de viață și Cardiometabolismul din 2024, a evaluat impactul consumului de alimente într-un interval de timp restricționat asupra sănătății cardiovasculare. Analizând datele a peste 20.000 de adulți din SUA, cercetătorii au descoperit că persoanele care își limitează consumul de alimente la mai puțin de 8 ore pe zi prezintă un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare comparativ cu cei care consumă alimente pe parcursul a 12-16 ore pe zi.
Studiul a inclus participanți cu o vârstă medie de 49 de ani, urmăriți pe o perioadă mediană de 8 ani, și a utilizat informații dietetice auto-raportate din Sondajele Naționale de Sănătate și Nutriție (NHANES) din 2003 până în 2018. Aproximativ jumătate dintre participanți s-au identificat ca bărbați și jumătate ca femei, cu o majoritate de 73,3% identificându-se ca adulți albi non-hispanici.
Rezultatele indică faptul că un plan alimentar restricționat în timp nu numai că nu reduce riscul general de deces din orice cauză, dar este asociat cu un risc crescut de mortalitate prin cancer în rândul persoanelor cu cancer care consumă alimente pe o durată de peste 16 ore pe zi. Aceste constatări sugerează că, deși alimentația restricționată în timp poate avea beneficii pe termen scurt, efectele pe termen lung pot fi adverse.
Cercetarea subliniază necesitatea unei abordări mai precaute și personalizate în recomandările dietetice, în special pentru pacienții cu afecțiuni cardiace existente sau cancer. De asemenea, evidențiază importanța înțelegerii calității nutrienților din dietele participanților și a caracteristicilor demografice și de bază ale grupurilor clasificate în diferite ferestre de alimentație restricționată în timp.
Limitările studiului includ dependența de informații dietetice auto-raportate, care pot fi afectate de memoria sau capacitatea de reamintire a participanților și pot să nu evalueze precis modelele tipice de consum alimentar. Cercetările viitoare ar putea examina mecanismele biologice care stau la baza asociațiilor între un program de alimentație restricționată în timp și rezultatele cardiovasculare adverse, precum și dacă aceste constatări sunt similare pentru persoanele care trăiesc în alte părți ale lumii.
sursa: News Medical
Studiul a inclus participanți cu o vârstă medie de 49 de ani, urmăriți pe o perioadă mediană de 8 ani, și a utilizat informații dietetice auto-raportate din Sondajele Naționale de Sănătate și Nutriție (NHANES) din 2003 până în 2018. Aproximativ jumătate dintre participanți s-au identificat ca bărbați și jumătate ca femei, cu o majoritate de 73,3% identificându-se ca adulți albi non-hispanici.
Rezultatele indică faptul că un plan alimentar restricționat în timp nu numai că nu reduce riscul general de deces din orice cauză, dar este asociat cu un risc crescut de mortalitate prin cancer în rândul persoanelor cu cancer care consumă alimente pe o durată de peste 16 ore pe zi. Aceste constatări sugerează că, deși alimentația restricționată în timp poate avea beneficii pe termen scurt, efectele pe termen lung pot fi adverse.
Cercetarea subliniază necesitatea unei abordări mai precaute și personalizate în recomandările dietetice, în special pentru pacienții cu afecțiuni cardiace existente sau cancer. De asemenea, evidențiază importanța înțelegerii calității nutrienților din dietele participanților și a caracteristicilor demografice și de bază ale grupurilor clasificate în diferite ferestre de alimentație restricționată în timp.
Limitările studiului includ dependența de informații dietetice auto-raportate, care pot fi afectate de memoria sau capacitatea de reamintire a participanților și pot să nu evalueze precis modelele tipice de consum alimentar. Cercetările viitoare ar putea examina mecanismele biologice care stau la baza asociațiilor între un program de alimentație restricționată în timp și rezultatele cardiovasculare adverse, precum și dacă aceste constatări sunt similare pentru persoanele care trăiesc în alte părți ale lumii.
sursa: News Medical
Data actualizare: 19-03-2024 | creare: 19-03-2024 | Vizite: 270
Bibliografie
8-hour time-restricted eating schedule may increase heart disease mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20240318/8-hour-time-restricted-eating-schedule-may-increase-heart-disease-mortality.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Capacitatea de a pierde în greutate este influențată de microbiota intestinală
- Mestecatul temeinic al alimentelor poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate
- Consumul de cafea este determinat genetic, sugerează un studiu
- Risculd de fractură de șold este real, atât la femeile, cât și la bărbații vegetarieni
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Diabetul de tip 2 - cum sa scapam de el
- Miastenia Gravis... Poate o idee de vindecare...?
- Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- Postul intermitent chiar vindeca boli asa cum zic unii medici?
- Cum se tine mai ușor postul intermitent?