Pericolele restricționării alimentației la o fereastră de 8 ore
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul a inclus participanți cu o vârstă medie de 49 de ani, urmăriți pe o perioadă mediană de 8 ani, și a utilizat informații dietetice auto-raportate din Sondajele Naționale de Sănătate și Nutriție (NHANES) din 2003 până în 2018. Aproximativ jumătate dintre participanți s-au identificat ca bărbați și jumătate ca femei, cu o majoritate de 73,3% identificându-se ca adulți albi non-hispanici.
Rezultatele indică faptul că un plan alimentar restricționat în timp nu numai că nu reduce riscul general de deces din orice cauză, dar este asociat cu un risc crescut de mortalitate prin cancer în rândul persoanelor cu cancer care consumă alimente pe o durată de peste 16 ore pe zi. Aceste constatări sugerează că, deși alimentația restricționată în timp poate avea beneficii pe termen scurt, efectele pe termen lung pot fi adverse.
Cercetarea subliniază necesitatea unei abordări mai precaute și personalizate în recomandările dietetice, în special pentru pacienții cu afecțiuni cardiace existente sau cancer. De asemenea, evidențiază importanța înțelegerii calității nutrienților din dietele participanților și a caracteristicilor demografice și de bază ale grupurilor clasificate în diferite ferestre de alimentație restricționată în timp.
Limitările studiului includ dependența de informații dietetice auto-raportate, care pot fi afectate de memoria sau capacitatea de reamintire a participanților și pot să nu evalueze precis modelele tipice de consum alimentar. Cercetările viitoare ar putea examina mecanismele biologice care stau la baza asociațiilor între un program de alimentație restricționată în timp și rezultatele cardiovasculare adverse, precum și dacă aceste constatări sunt similare pentru persoanele care trăiesc în alte părți ale lumii.
sursa: News Medical
Data actualizare: 19-03-2024 | creare: 19-03-2024 | Vizite: 314
Bibliografie
8-hour time-restricted eating schedule may increase heart disease mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20240318/8-hour-time-restricted-eating-schedule-may-increase-heart-disease-mortality.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul zilnic de leguminoase poate fi benefic în procesul de slăbire
- Alimentația vestică asociată cu un risc mai mare de Alzheimer
- Înlocuirea carbohidraților cu proteine și grăsimi îmbunătățește profilurile de colesterol în diabetul de tip 2
- Grăsimile vegetale depășesc grăsimile lactate în reducerea riscurilor de boli cardiovasculare și diabet
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Diabetul de tip 2 - cum sa scapam de el
- Sanatate, greutate normala, fara boli cronice: Postul Intermitent
- Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- Cum se tine mai ușor postul intermitent?
- Postul intermitent foarte bun pentru organism?