Persoanele care țin dietă ar putea supraestima beneficiile oferite de obiceiurilor lor alimentare

©

Autor:

Persoanele care țin dietă ar putea supraestima beneficiile oferite de obiceiurilor lor alimentare
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard arată că persoanele care fac schimbări în stilul de viață pentru îmbunătățirea stării de sănătate prin intermediul adoptării unei noi diete supraestimează beneficiile pe care aceasta le oferă organismului lor.
Conform oamenilor de știință, cu toate că anumite alimente precum legumele și fructele sunt considerate în mod obișnuit sănătoase, s-a identificat o anumită diferență între conceptele populației și cele ale oamenilor de știință privind descrierea unei diete echilibrate și sănătoase.

Jessica Cheng, autor principal al studiului și cercetător în domeniul epidemiologiei la universitatea americană, afirmă că adoptarea unui stil de viață mai sănătos, în special a unei diete mai echilibrate are drept fundament dorința oamenilor de a slăbi, cu toate că, astfel, se obține o mai bună funcționare a aparatului cardiovascular. De asemenea, aceasta evidențiază și recomandări ale American Heart Asociation, potrivit cărora cerealele integrale sunt mai sănătoase decât cele rafinate, iar produsele lactate ce nu conțin grăsimi ar trebui înlocuite cu varietățile ce conțin grăsimi. În plus, aceștia sugerează ca alimentele procesate să fie consumate în cantitate cât mai mică, întrucât sunt nesănătoase și pot determina apariția diabetului și a afecțiunilor cardiovasculare.

Eșantionul de studiu a fost compus din 116 persoane cu vârste cuprinse între 35 și 58 de ani din Pennsylvania, elementul comun ala acestora fiind dorința de scădere în greutate. Aceștia, în cadrul studiului, au beneficiat de îndrumare din partea unui dietetician ce le-a oferit sfaturi în legătură cu posibilitățile de slăbire pe care aceștia le aveau, oamenii de știință urmând astfel să analizeze aportul lor alimentar timp de un an prin intermediul aplicației Fitbit. Totodată, specialiștii urmăreau și alți parametri, precum greutatea și activitatea fizică pe care aceștia o efectuau zilnic.

Rezultatele studiului au arătat, pe baza unui indice de sănătate alimentară, că scorul mediu al indicelui percepției persoanelor care au participat a fost de 67,6, în timp ce scorul furnizat de specialiștii din domeniul medical a fost de 56,4. Aceste valori sunt în concordanță și cu rata suprapunerii percepțiilor celor două grupuri, întrucât numai unul din patru scoruri a corespuns cu părerea specialiștilor. Cheng concluzionează subliniind faptul că studiile anterioare ar trebui să se axeze pe identificarea potențialului beneficiu al reducerii acestui decalaj al opiniilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-11-2022 | creare: 22-11-2022 | Vizite: 270
Bibliografie
Study finds dieters may overestimate the healthiness of their eating habits, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221101111724.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  •