Persoanele care practică postul intermitent prezintă mai puține complicații asociate COVID-19, conform unui studiu

©

Autor:

Persoanele care practică postul intermitent prezintă mai puține complicații asociate COVID-19, conform unui studiu
Postul intermitent are o serie de beneficii pentru sănătate, conform studiilor. A fost demonstrat că poate reduce riscul de diabet și boli cardiovasculare. O nouă cercetare cu privire la complicațiile post-COVID-19, constată faptul că persoanele care țin frecvent post intermitent, sunt mai puțin predispuse să dezvolte sechele.
Cercetătorii de la Intermountain Healthcare asociază postul intermitent practicat regulat cu un risc diminuat de spitalizare la pacienții care au suferit de COVID-19, scăzând semnificativ rata mortalității.

Studiul publicat în BMJ Nutrition, Prevention & Health se bazează pe datele a 205 pacienți testați pozitiv pentru coronavirus, între martie 2020 și februarie 2021, înaintea disponibilității vaccinurilor. Dintre aceștia, 73 de participanți au ținut post cel puțin o dată pe lună.

Oamenii de știință menționează că sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege mecanismele prin care postul intermitent duce la reducerea inflamației și obținerea unor evoluții pozitive în privința infecției virale. Postul intermitent stimulează autofagia, capacitatea organismului de a se curăța de toxine. Mai mult, după 12-14 ore de post, organismul trece de la epuizarea glucozei din sânge la utilizarea grăsimilor, inclusiv acidul linoleic. Pe suprafața SARS-CoV-2 există un receptor pentru acidul linoleic ce ar contribui la atașarea și slăbirea ulterioară a efectelor virale.

Postul intermitent ar trebui evaluat pentru posibilitatea utilizării preventive sau terapeutice pe termen scurt și lung, ca adjuvant al schemei de tratare a severității infecției COVID-19.

sursa: Science Daily
foto: Intermountain Healthcare

Data actualizare: 12-07-2022 | creare: 12-07-2022 | Vizite: 375
Bibliografie
People who practice intermittent fasting experience less severe complications from COVID-19, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220707100915.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
  • Postul intermitent nu este mai eficient decât dietele obișnuite
  • Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum