Oamenii aleargă natural cu cea mai eficientă viteză din punct de vedere energetic

©

Autor:

Oamenii aleargă natural cu cea mai eficientă viteză din punct de vedere energetic

Oamenii de știință de la Universitatea Queens din Ontario și de la Universitatea Stanford din California au studiat timp de 15 ani mecanica alergării în laboratoare, pentru a observa cum influențează aceasta viața oamenilor și ce modificări aduce biomotricității. În prezent, motivele alergării sunt cu totul altele (sănătate, slăbit, eliberarea stresului, disciplină și nu procurarea surselor de hrană). Așadar, alergarea aduce multe beneficii sănătății fizice, dar și mentale.
Într-un studiu publicat recent în revista Current Biology, aceștia au descoperit faptul că tendința naturală a alergătorilor este de a alerga cu o viteză constantă, care limitează oarecum pierderile calorice, indiferent de lungimea traseului propus.

Până acum, se credea că oamenii aleargă mai rapid pe distanțe scurte și încetinesc ritmul pe distanțe mai lungi. Mai nou, conform informațiilor strânse de la peste 37.000 de alergători, cercetătorii aduc în atenție faptul că indiferent de distanța parcursă, alergătorii mențin natural aceeași viteză, în cazul în care nu fac eforturi deosebite pentru a o modifica.

Fie că performează într-o cursă scurtă sau o cursă lungă de peste zece kilometri, alergătorii aleg un ritm constant pe care îl mențin natural pe tot parcursul traseului.

Evolutiv, oamenii ar trebui să alerge la o viteză care utilizează cea mai mică cantitate de energie posibilă, cu conservarea caloriilor. Din acest punct de vedere, creșterea vitezei devine o provocare pentru cei care aleg să își depășească limitele.

Ascultarea muzicii cu un ritm alert poate crește frecvența pașilor și ritmul, influențând viteza de alergare. Este recomandată totodată alegerea unor prieteni care aleargă mai repede și pot sparge barierele fizice și mentale existente. Monitorizarea ritmului cu ajutorul unei aplicații este o altă metodă de conștientizare a vitezei și de ajutor în îmbunătățirea acesteia.

Cercetătorii preferă să analizeze datele provenite din aplicațiile de monitorizare ale alergătorilor pentru a realiza mai multe conexiuni medicale și de a înțelege prin studii comportamentul biologic al celor care aleargă.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 03-05-2022 | creare: 03-05-2022 | Vizite: 462
Bibliografie
Humans run at the most energy-efficient speed, regardless of distance, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220428125438.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Alergarea cu picior plat (platfus)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum