Vârsta mijlocie - perioada optimă pentru a îmbunătăți funcția cardiacă
©
Autor: Airinei Camelia
![Vârsta mijlocie - perioada optimă pentru a îmbunătăți funcția cardiacă](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=35520.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cele mai remarcabile rezultate le-a avut studiul „Reversing the Cardiac Effects of Sedentary Aging in Middle Age” publicat în jurnalul Circulation. Acesta a avut o durată de doi ani și a folosit metode extrem de atent selectate, pentru a obține rezultate cât mai precise. Participanții la studiu - având vârsta medie de 53 de ani - au urmat un program de exerciții după o viață sedentară și au obținut o condiție aerobică cu 18% mai bună, precum și o elasticitate cardiacă cu 25% mai mare.
„O creștere de 25% a elasticității cardiace este uriașă. Aceasta permite cordului să se umple mai ușor și să pompeze mai mult sânge”, a afirmat Ben Levine, autor principal al studiului.
Al doilea studiu vine de la Mayo Clinic Proceedings și a urmărit modificările în condiția fizică și mortalitatea a peste 6.000 de persoane cu vârsta aproape de 50 de ani. Participanții care și-au menținut sau au îmbunătățit condiția fizică pe operioadă de 4,2 ani au avut un procent al mortalității cu 40% mai mic, față de participanții cu un stil de viață Sedentar.
Un al treilea studiu, publicat în American Journal of Preventive Medicine, a analizat activitatea de mers pe jos a 139.000 de americani cu vârsta medie de 71 de ani. 13 ani mai târziu, persoanele care mergeau pe jos foarte puțin sau deloc aveau un procent de mortalitate cu 26% mai mare decât cele care mergeau pe jos regulat, dar nu mai mult de două ore pe săptămână.
„Sportul oferă multe beneficii pentru sănătate, chiar dacă începem mai târziu în viață și la un nivel modest”, a concluzionat Ben Levine.
Sursa: TheStar
Data actualizare: 21-02-2018 | creare: 21-02-2018 | Vizite: 1001
Bibliografie
Middle age the ‘sweet spot’ for older adults to enhance heart function , https://www.thestar.com/life/2018/02/05/middle-age-the-sweet-spot-for-older-adults-to-enhance-heart-function.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Modelul de exerciții „războinic de weekend” este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta 264 de boli
- Exercițiile fizice contribuie la prevenirea bolii Alzheimer
- Chiar și 10 minute de alergat zilnic au un efect pozitiv asupra speranței de viață
- Activitatea fizică ajută la recuperarea după un accident vascular cerebral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Sportul ca ultima speranța în ameliorarea sau vindecarea creierului??
- Mișcarea fizica ajuta la creier?
- Voi faceți sport/mișcare ?Va ajuta la psihic?
- Sala de gimnastica
- La ce ajuta miscarea?
- Puteți face sport/mișcare?