Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre

©

Autor:

Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
Persoanele care consumă diete bogate în fibre au o probabilitate mai mare de balonare, mai ales dacă conținutul de proteine consumat este ridicat, potrivit unui studiu de la Johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health.
Cercetătorii au analizat datele de la un studiu clinic cu diete bogate în fibre. Ei au stabilit că, atunci când cei 164 de participanți au consumat o dietă bogată în fibre, care era relativ bogată în proteine vegetale, aveau 40 % mai multe șanse să raporteze simptome de balonare decât atunci când mâncau o versiune bogată în carbohidrați a aceleiași diete.

Se consideră că dietele cu conținut ridicat de fibre provoacă balonare prin stimularea anumitor populații de specii de bacterii intestinale sănătoase, care produc gaz ca produs secundar. Astfel, concluziile indică rolul unor „macronutrienți”, cum ar fi carbohidrații și proteinele în modificarea populației de bacterii intestinale – microbiomul.

„Este posibil ca în acest studiu, versiunea bogată în proteine a dietei să fi provocat balonare, deoarece a dus la o schimbare sănătoasă în compoziția microbiomului”, a declarat unul dintre autorii studiului, Noel Mueller.

Cercetătorii au reexaminat datele din diverse studii clinice pentru a identifica factorii dietetici care ar putea modifica frecvența balonării în contextul unei diete bogate în fibre. Precedent, cercetătorii au dovedit că sarea ar putea să fie unul dintre acești factori. Aceasta a fost asociată frecvent cu balonarea, în ciuda unei diete cu conținut ridicat de fibre, ceea ce sugerează că reducerea sării poate fi o modalitate simplă de a reduce balonarea.

În noua lor analiză, Mueller și colegii lui au confirmat rolul dietelor bogate în fibre în producerea balonării. De asemenea, aceștia au observat că riscul de balonare crește odată cu o dietă bogată în proteine, în comparație cu dieta bogată în carbohidrați.

Rezultatele sugerează că înlocuirea caloriilor din carbohidrații de înaltă calitate, cum ar fi cerealele integrale, cu alte calorii proteice ar putea reduce balonarea, ceea ce face ca aceste diete să fie mai ușor de tolerat pentru organism.

sursa: Science Daily
<

Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 904
Bibliografie
With high fiber diets, more protein may mean more bloating. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200127134745.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vești bune pentru consumatorii de cereale integrale
  • A fost identificată o asociere între aportul adecvat de fibre și îmbătrânirea sănătoasă
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum