ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Insectele comestibile pot fi o sursă valoroasă de proteine ​​și nutrienți sănătoși și ecologici

©

Autor:

Insectele comestibile pot fi o sursă valoroasă de proteine ​​și nutrienți sănătoși și ecologici
Consumul de insecte comestibile ar putea fi cheia pentru o dietă sănătoasă și sustenabilă în viitor, potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul Nature Food. Cercetătorii au descoperit că grăsimile sănătoase și chitina de la insecte contribuie la o microbiotă intestinală sănătoasă și sunt surse puternice de proteine ​​și nutrienți.
Insectele comestibile sunt o sursă ecologică de proteine ​​animale și pot juca un rol important în alimentația viitoare. Insectele comestibile conțin grăsimi sănătoase și proteine de înaltă calitate, fiind și surse bogate de nutrienți, precum fier, zinc și calciu. Studiile au arătat că insectele sunt mai eficiente în producția de proteine decât animalele de fermă și au o amprentă de carbon mult mai mică.

În plus, cercetările sugerează că insectele comestibile pot avea un efect benefic asupra sănătății umane. În special, chitina din carapacea insectelor poate ajuta la formarea bacteriilor benefice în intestinul uman și la reducerea inflamației. În plus, grăsimile sănătoase din insecte pot ajuta la menținerea sănătății inimii. Studiile mai arată că insectele comestibile pot fi utilizate în mod eficient și ca hrană pentru animale, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la îmbunătățirea sustenabilității producției de carne.

Cu toate acestea, pentru a introduce insectele comestibile în alimentația de zi cu zi, este nevoie de o mai bună înțelegere a avantajelor și dezavantajelor consumului de insecte. Este important să fie luate în considerare și aspecte cum ar fi gustul, disponibilitatea și acceptabilitatea culturală. În contextul schimbărilor climatice și a creșterii populației, alimentația cu insecte comestibile poate fi o soluție viabilă pentru o alimentație sănătoasă și sustenabilă în viitor.

sursa: News Medical
foto: Florian Teodor / Shutterstock

Data actualizare: 22-04-2023 | creare: 22-04-2023 | Vizite: 279
Bibliografie
Edible insects: A gut feeling for a sustainable and healthy future, link: https://www.news-medical.net/news/20230420/Edible-insects-A-gut-feeling-for-a-sustainable-and-healthy-future.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: