Insectele comestibile pot fi o sursă valoroasă de proteine și nutrienți sănătoși și ecologici
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Insectele comestibile pot fi o sursă valoroasă de proteine și nutrienți sănătoși și ecologici](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=44178.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Insectele comestibile sunt o sursă ecologică de proteine animale și pot juca un rol important în alimentația viitoare. Insectele comestibile conțin grăsimi sănătoase și proteine de înaltă calitate, fiind și surse bogate de nutrienți, precum fier, zinc și calciu. Studiile au arătat că insectele sunt mai eficiente în producția de proteine decât animalele de fermă și au o amprentă de carbon mult mai mică.
În plus, cercetările sugerează că insectele comestibile pot avea un efect benefic asupra sănătății umane. În special, chitina din carapacea insectelor poate ajuta la formarea bacteriilor benefice în intestinul uman și la reducerea inflamației. În plus, grăsimile sănătoase din insecte pot ajuta la menținerea sănătății inimii. Studiile mai arată că insectele comestibile pot fi utilizate în mod eficient și ca hrană pentru animale, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la îmbunătățirea sustenabilității producției de carne.
Cu toate acestea, pentru a introduce insectele comestibile în alimentația de zi cu zi, este nevoie de o mai bună înțelegere a avantajelor și dezavantajelor consumului de insecte. Este important să fie luate în considerare și aspecte cum ar fi gustul, disponibilitatea și acceptabilitatea culturală. În contextul schimbărilor climatice și a creșterii populației, alimentația cu insecte comestibile poate fi o soluție viabilă pentru o alimentație sănătoasă și sustenabilă în viitor.
sursa: News Medical
foto: Florian Teodor / Shutterstock
Data actualizare: 22-04-2023 | creare: 22-04-2023 | Vizite: 323
Bibliografie
Edible insects: A gut feeling for a sustainable and healthy future, link: https://www.news-medical.net/news/20230420/Edible-insects-A-gut-feeling-for-a-sustainable-and-healthy-future.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de vegetale cu frunze verzi ar putea contribui la încetinirea declinului cognitiv
- Suplimentele de calciu ar putea favoriza apariția polipilor colonici
- Alimentele fără gluten pot avea beneficii chiar și pentru persoanele sănătoase
- Cercetătorii au descoperit o formă de imunizare împotriva efectelor nocive ale emulgatorilor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni