Ce motivează generația Z să adopte dietele pe bază de plante?
©
Autor: Airinei Camelia
O cercetare recentă evidențiază că atitudinile, implicarea în pregătirea meselor, barierele percepute și factorii personali, precum cunoștințele despre alimentația sănătoasă și activitatea fizică, influențează semnificativ disponibilitatea tinerilor de a adopta diete pe bază de plante. Aceasta subliniază atât provocările, cât și oportunitățile de a promova alegeri alimentare durabile.
Studiul publicat în revista Foods explorează percepțiile generației Z față de alimentele pe bază de plante și factorii care influențează dorința lor de a adopta practici alimentare sustenabile, concentându-se pe studenții universitari din Grecia, India și Regatul Unit.
În cadrul studiului, s-au colectat date de la studenți prin intermediul unui chestionar online, care a abordat detalii sociodemografice, obiceiuri de pregătire a meselor, abilități culinare, cunoștințe despre nutriție, sănătatea dietei și nivelul de activitate fizică. De asemenea, s-a evaluat influența rețelelor sociale și a publicității televizate asupra achizițiilor de alimente pe bază de plante și barierele în adoptarea unei diete pe bază de plante, cum ar fi interesul și cunoașterea proteinelor vegetale.
Analiza statistică a identificat factori principali care influențează atitudinile studenților față de dietele pe bază de plante, grupându-i pe baza acestor atitudini. Rezultatele indică diferențe semnificative între studenții din cele trei țări în ceea ce privește responsabilitatea pentru cumpărături și pregătirea meselor, studenții englezi fiind mai înclinați să facă alegeri dietetice sănătoase și studenții indieni arătând un interes mai mare pentru adoptarea dietelor bazate pe plante.
Caracteristicile sociodemografice, activitățile de pregătire a meselor și factorii personali/stilul de viață influențează semnificativ dorința de a adopta o dietă pe bază de plante.
Concluziile studiului subliniază nevoia industriei alimentare de a comunica clar beneficiile pentru sănătate și mediu ale dietelor pe bază de plante și de a inova în dezvoltarea și etichetarea produselor pentru a crește acceptarea de către consumatori. Totuși, cercetarea se confruntă cu limitări datorate selecției eșantionului și omogenității în implicarea în pregătirea meselor. Cercetările viitoare ar trebui să utilizeze eșantionare aleatorie pentru a captura grupuri sociodemografice diverse, în timp ce studiile longitudinale ar putea clarifica schimbările în atitudini de-a lungul timpului.
sursa: News Medical
Studiul publicat în revista Foods explorează percepțiile generației Z față de alimentele pe bază de plante și factorii care influențează dorința lor de a adopta practici alimentare sustenabile, concentându-se pe studenții universitari din Grecia, India și Regatul Unit.
În cadrul studiului, s-au colectat date de la studenți prin intermediul unui chestionar online, care a abordat detalii sociodemografice, obiceiuri de pregătire a meselor, abilități culinare, cunoștințe despre nutriție, sănătatea dietei și nivelul de activitate fizică. De asemenea, s-a evaluat influența rețelelor sociale și a publicității televizate asupra achizițiilor de alimente pe bază de plante și barierele în adoptarea unei diete pe bază de plante, cum ar fi interesul și cunoașterea proteinelor vegetale.
Analiza statistică a identificat factori principali care influențează atitudinile studenților față de dietele pe bază de plante, grupându-i pe baza acestor atitudini. Rezultatele indică diferențe semnificative între studenții din cele trei țări în ceea ce privește responsabilitatea pentru cumpărături și pregătirea meselor, studenții englezi fiind mai înclinați să facă alegeri dietetice sănătoase și studenții indieni arătând un interes mai mare pentru adoptarea dietelor bazate pe plante.
Analiza a relevat cinci factori care explică atitudinile față de dietele pe bază de plante: beneficiile pentru sănătate ale dietelor pe bază de plante, nemulțumirea față de atributele alimentelor pe bază de plante, asigurarea unui aport adecvat de proteine în dietele pe bază de plante, percepția excluderii alimentelor de origine animală și atașamentul față de proteinele din carne.
Caracteristicile sociodemografice, activitățile de pregătire a meselor și factorii personali/stilul de viață influențează semnificativ dorința de a adopta o dietă pe bază de plante.
Concluziile studiului subliniază nevoia industriei alimentare de a comunica clar beneficiile pentru sănătate și mediu ale dietelor pe bază de plante și de a inova în dezvoltarea și etichetarea produselor pentru a crește acceptarea de către consumatori. Totuși, cercetarea se confruntă cu limitări datorate selecției eșantionului și omogenității în implicarea în pregătirea meselor. Cercetările viitoare ar trebui să utilizeze eșantionare aleatorie pentru a captura grupuri sociodemografice diverse, în timp ce studiile longitudinale ar putea clarifica schimbările în atitudini de-a lungul timpului.
sursa: News Medical
Data actualizare: 02-07-2024 | creare: 02-07-2024 | Vizite: 225
Bibliografie
What drives Gen Z to embrace plant-based diets?, link: https://www.news-medical.net/news/20240702/What-drives-Gen-Z-to-embrace-plant-based-diets.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni