Îndulcitorii artificiali au fost asociați cu creșterea în volum a grăsimii corporale
©
Autor: Airinei Camelia
Cercetătorii de la Facultatea de Medicină și Școala de Sănătate Publică de la Universitatea din Minnesota au efectuat un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, investigând legătura dintre aportul alimentar, în special îndulcitorii artificiali, și factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.
Pe o perioadă de 20 de ani, echipa a analizat obiceiurile alimentare regulate ale indivizilor, concentrându-se pe îndulcitorii nenutritivi găsiți în îndulcitorii artificiali. Studiul a arătat că consumul prelungit de aspartam, zaharină și băuturi dietetice a fost asociat cu niveluri mai mari de grăsime abdominală și de grăsime în mușchi. Cu toate acestea, nu a fost găsită o corelație semnificativă între îndulcitorul artificial sucraloză și aceste măsuri ale volumului de grăsime.
Rezultatele studiului contestă recomandările unor organizații precum Asociația Americană de Diabet și Asociația Americană a Inimii, care pledează pentru înlocuirea zaharurilor adăugate cu îndulcitori artificiali. Cercetătorii avertizează împotriva acestei abordări, sugerând că consumul pe termen lung de îndulcitori artificiali ar putea duce la efecte adverse asupra sănătății. Îngrijorările recente ale Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la riscurile pentru sănătate ale aspartamului subliniază și mai mult importanța explorării opțiunilor alternative în alimente și băuturi.
Cercetătorii subliniază necesitatea unor studii suplimentare pentru a aprofunda legătura dintre aportul de îndulcitori artificiali și creșterea grăsimii corporale. Ei pledează pentru cercetări suplimentare pentru a descoperi mecanismele de bază și pentru a obține o mai bună înțelegere a modului în care obiceiurile alimentare afectează sănătatea metabolică.
sursa: News Medical
foto: University of Minnesota
Pe o perioadă de 20 de ani, echipa a analizat obiceiurile alimentare regulate ale indivizilor, concentrându-se pe îndulcitorii nenutritivi găsiți în îndulcitorii artificiali. Studiul a arătat că consumul prelungit de aspartam, zaharină și băuturi dietetice a fost asociat cu niveluri mai mari de grăsime abdominală și de grăsime în mușchi. Cu toate acestea, nu a fost găsită o corelație semnificativă între îndulcitorul artificial sucraloză și aceste măsuri ale volumului de grăsime.
Rezultatele studiului contestă recomandările unor organizații precum Asociația Americană de Diabet și Asociația Americană a Inimii, care pledează pentru înlocuirea zaharurilor adăugate cu îndulcitori artificiali. Cercetătorii avertizează împotriva acestei abordări, sugerând că consumul pe termen lung de îndulcitori artificiali ar putea duce la efecte adverse asupra sănătății. Îngrijorările recente ale Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la riscurile pentru sănătate ale aspartamului subliniază și mai mult importanța explorării opțiunilor alternative în alimente și băuturi.
Cercetătorii subliniază necesitatea unor studii suplimentare pentru a aprofunda legătura dintre aportul de îndulcitori artificiali și creșterea grăsimii corporale. Ei pledează pentru cercetări suplimentare pentru a descoperi mecanismele de bază și pentru a obține o mai bună înțelegere a modului în care obiceiurile alimentare afectează sănătatea metabolică.
sursa: News Medical
foto: University of Minnesota
Data actualizare: 07-08-2023 | creare: 07-08-2023 | Vizite: 288
Bibliografie
Artificial sweeteners linked to increased body fat, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20230804/Artificial-sweeteners-linked-to-increased-body-fat-study-finds.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Anumite combinații de alimente ar putea crește riscul de demență
- Topul alimentelor care creează cea mai mare dependență
- Un avocado pe zi ajută la menținerea „colesterolului rău” la un nivel optim
- Un nou instrument de evaluare a proprietăților de recompensă și de întărire ale alimentelor ultraprocesate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum