zoloft pentru atacurile de panica si agorafobie

92 comentarii 1 2 34 Înainte ›
1
24-05-2010, ora 02:03
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Aha deci ti-e teama nemotivat atunci cand faci sport, mda, e o problema si asta, insa nu mi-ai spus daca s-a pastrat ceva benefic permanent de dupa ce ai lasat sportul !
Stiu ce face Prolactina, in primum rand stimuleaza startarea lactatiei si apoi mentinerea ei, cam asta e tinta principala, dar mai stiu ca si din cauza asta se da peste cap metabolismul si ia lumea in greutate, tu ai noroc ca iei euthyrox, dar esti exceptie, insa ce se fac ceilalti care nu iau ca n-au nimic la Tiroida, dar trebuie sa ia Antidepresive, asta e buba.
Mie un endocrinolog imi spunea ca Prolactina n-are treaba cu ingrasare, dar eu cred ca are destul. De ce toti la care Prolactina era sus, luasera in greutate, ca dovada si mamele dupa nastere sunt mai grase in general.
Apoi chiar tu spuneai ca recidiveaza depresia, atunci care mai e rolul medicamentelor care si asa au destule efecte secundare ?! Adica depresia revine mai devreme sau mai tarziu, dar unele efecte secundare nu se mai duc, al dracului randament e acesta.
0
24-05-2010, ora 02:41
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
stii ce cred eu, medicamentele te ajuta cat le iei atat, unii s-or fi vindecat cuu forme mai usoare dar poate ma crezi infantila dar concluzia mea este ca credinta in Dzeu te vindeca, uite eu am inceput sa ma spovedesc si totul se indreapta usor usor, nu e autosugestie crede-ma, eu fiind o fire pesimista de fel.
0
24-05-2010, ora 22:00
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Nu te cred deloc infantila, are logica ce spui cu credinta, stiu si de ce ajuta (mecanismu' nu se mai divulga), insa atunci de ce spuneai taios "ori iei, ori suferi de depresie" !? :), ai fost foarte dura pe messenger, nu prea poti duce o discutie cu un om din pacate, chiar m-ai dezamagit, tot tu ai zis sa ne dam ID-urile, tot tu ai vorbit foarte rece si distant, cumva ai si ceva catre schizo ?! Ca stiu ca acolo dorinta de socializare este minima si se incearca cat mai putin contactul cu altii, nu e omul deschis si asa mai departe, nu ca ai avea, insa cam asa parea dupa cum vorbeai, eu sunt deschis, comentez, discut, sunt flexibil in comunicatie nu gen "fa ce vrei", ce conversatie e aia ?
Tocmai ca au si efecte secundare de rup Antidepresivele, ca depresia recidiveaza, de aia si spuneam ca nu-s deacord.
0
25-05-2010, ora 00:39
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
nu e vb de nicio schizo, dar eu iti explicam una si tu tot ma intrebai incontinuu de acelasi lucru la care mai raspunsesem de cateva ori, si ma enervasem. ptr ca stii care e faza tu de ex te plangi ca au efecte adverse si ai vrea un antidepresiv care sa nu aiba nici unul, nu exista ceva din pcate asta incercam eu sa te fac sa intelegi. am incercat si mianserin si ixel, crede-ma sunt un rau necesar.
acum alta idee: de ex in cazul tau fiind tanar e normal sa fie o problema cu erectia cum e la mine cu menstruatia si te inteleg perfect dar ce vrei tu sa facem zi-mi si mie, ca de 2 ani incerc sa gasesc cea mai buan solutie si ca mine incearca mii, undeva trebuie sa afie un compromis. exemplu de compromis: sa zicem ca te ingrasi, asta e dar decat sa iti vina sa t sinucizi.acum de ex daca iti apar bube pe tine sau lesini de la ele asta nu e compromis, trebuie intrerupt imediat, asta tot incercam eu sa iti spun. ia seroxat asta nu face probleme asa mari in ceea ce priveste viata sexuala sau depinde de organism.
asta e naspa cu boala asta, este o boala oarba ceea ce iti face tie bine poate mie nu de aceea psihiatrii ne fac cobai ca nu au de unde sa stie cum va reactiona organismul nostru, nu este ca la ficat ai luat nu stiu ce si este bun ptr toata lumea.
si tot cercetand am ajuns la concluzia ca cel mai bun doctor este DUMNEZEU sincer iti spun, cu el chiar am avut rezultate.
0
25-05-2010, ora 21:45
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Eu am inteles, dar eu sunt mai dificil, eu nu pot risca sa ma ingras, intrucat de cand sunt eu sunt un papacios, mananc bun si mult, atat imi trebuie sa iau in greutate aiurea, si asa abia o tin sub control cu sport si postit 3 zile saptamana, zile in care mananc doar salate, Peste si branza degresata.
Aia cu sexul hai sa zic ca as mai trece peste, dar peste asta nu prea pot. Sincer mai bine mort.
Daca si placerea mancarii mi s-ar lua, atunci ce mi-ar mai ramane ?! M-as deprima si mai tare cand as vedea ca trebuie sa tin regim si poftesc la bun, dar ca ma si ingras aiurea de la n dereglari.
Iar Ficatul proceseaza mancarea mea buna ce o mananc, ce m-as face eu daca dau si in el ?! La mine chiar nu s-ar potrivi.
Eu iau Rivotril (Clonazepam) de 3 ani din cauza ca am avut niste senzatii de cadere in gol (se benuia o hiperexcitatie a lobilor temporali, pusa in evidenta si la EEG cu Mapping), desi Rivotril-ul nu umbla la sex, nu umbla la greutate, Ficatul este okey, cel putin la mine nu a umblat la astea pana acum, cand am redus doza, a facut ravagii !
Chestia cu raul din creier s-a mai reparat, este adevarat, dar imi da o pofta de mancare de tip dependent de nu se poate, cam exact cum simt aia ce se lasa de fumat. Imi vine sa mananc bun, daca nu mananc, sunt agitat, parca-s in sevraj, daca mananc, mananc pana ma umflu, apoi la 3-4 ore desi foamea e zero, apare iar pofta de bun, e culmea, eu abia nu stiu cum sa scap si de Rivotril, intrucat nu e recomandat sa-l iei a la long, am urcat ieri iar doza un pic, si s-a vazut, dar asta nu e o solutie, de 4 luni am redus si am ramas la doza aia, si nu mi-am revenit din sevraj, asta e tampenie. Si nu am redus brusc, ci cate putin.
Si tine cont, asta nu e asa de devastator ca Antidepresivele, nu m-am ingrasat.
In alta ordine de idei, Depresia la mine a venit din cauze reale, nu este nonreactiva (adica fara motive, doar dereglare chimica), se poate rezolva asa cum spui tu cu ajutorul lui Dumnezeu, daca apare o bucurie in calea, ceva care sa ma binedispuna, imi revin instant, s-a probat asta, deci ar fi pacat sa bag din astea in mine, cand rezolvarea e in alta parte de fapt.
Prefer sa ma chinui asa pana Dumnezeu va intoarce privirea si catre mine, decat sa ma nenorocesc cu mana mea ireversibil, eu cunosc destule persoane care de la Antidepresive (inclusiv si Seroxat) s-au ingrasat si s-au dat peste cap, nu mai sunt ca inainte nici dupa ce le-au lasat, bun, ei se suporta asa ca nu mananca ce vor si cat vor, eu nu pot sa nu mananc bun si pe saturate. Unii nu s-au ingrasat, dar majoritatea da, deci nu doar ca s-au ingrasat, dar si-au dat peste cap metabolismul.
Pentru mine mancarea este printre putinele surse de placere, iar pentru mine placerea este ratiunea de a trai, nu ma intereseaza sa supravietuiesc oricum, mai bine m-as sinucide. Am avut odata 86 Kg (la 1, 68 m), si m-am deprimat de nu se poate, abia am ajuns la 60-61, dar atunci macar mancasem, nu ma ingrasasem din nimic ca cei ce iau din astea.
Si am observat ca mai nici un medic nu tine cont de ingrasare, ei trec peste asta ca si cum nu conteaza, zice sa tii regim, dar cine nu poate ce face ?! Aici e aici.
Cum...sa nu pun eu Nutella pe paine proaspata doar ca iau o porcarie care ma ingrasa ? Vaaaai.ce bunaciune de mancare, asta nu mi-o va lua nimeni.
0
25-05-2010, ora 22:29
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
da te inteleg esti gurmand ca mama si eu sunt pofticioasa dar deh stii tu fetele mai fac sacrificii, stii la ce ma gandeam dar intreaba endocrinologul daca poti lua euthyrox sa nu fie o dereglerare metaboloica, ptr ca asta cu neputinta de a te abtine de la mancare e o forma de bulimie, te rog fa-ti si ana;ize de tiroida sa vad ce TSH ai.
si daca ai stii mai multe despre Dzeu ai vedea ca ce faci tu este un pacat se numeste neinfranarea pantecelui insa nu te condamn ptr ca eu cred ca daca nu ai fost intotdeauna asa ci de cand a aparut depresia atunci are o explicatie medicala.
0
26-05-2010, ora 22:10
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Eu am mancat din totdeauna mult, am fost un gurmand si cand eram foarte bine dispus, doar ca atunci daca doream ca 3 zile sa mananc doar salata, reuseam sa stau asa pe foame, nu aparea pofta in absenta foame ca acum in Depresie, atunci daca-mi era foame imi era si pofta, daca ma saturam, nu mai erau probleme, dar over all mancam oricum mult si bun.
Nu vad de ce sa fie pacat, doar Dumnezeu m-a facut asa, chiar si parintii mi-au spus ca atunci cand eram sugaci, halpaiam laptele din biberon si apoi cascam ochii mari ca mai doream, in timp ce verisoara mea manca norma, deci...nu e pacat daca asa sunt programat genetic sa fiu, sigur ca e o defectiune, dar asta sunt. Insa macar sa fie ca inainte, nu sa apara pofta dupa mese sau alte tampenii din astea, sa nu pot sa ma abtin nici daca vreau, asta e pericol.
Am facut analizele, TSH este bun la medie, FT4 la fel, deci Tiroida este okey, dar ce analize n-am facut !
E depresia, ca dovada ca daca vine o bucurie, imi revin fff repede, dispare agitatia aia ce cere mancare bune aiurea. Nu zic sa nu mananc, dar cand mi-e foame, asa e normal.
Maine la 14, 30 am programare la psihiatru (altul, nu ala), dar asta sa vad cum scap de Rivotril, ca vad ca si asta a facut ravagii. De exemplu Luni aveam o stare de kakao, ma simteam rau psihic, am luat o doza putin de tot marita de Rivotril, adica cam doza de acum un an, in 2 ore deja am simtit cum ma simt mai normal, apoi am mancat tzeapan, dupa masa aia m-am simtit excelent, nu imi mai pasa de nimic, nu conta ca ma mai ingras sau nu, deci nu mi-a mai fost frica dupa masa cum se intampla inainte.
Apoi...de ieri sa ma trezesc ca intr-adevar ma pot abtine de la masa cand doresc, de ex ieri si azi am mancat f slab ca asa am dorit, insa oricum voi manca maine bine ca mi-e foame si de data asta e o pofta normala de bun ca acum 1 an, dar acuma nu mai am chef de sala, mi-a taiat cheful total, suna cam asa "lasa, ce daca te ingrasi, nuuuu conteaza, tu vezi de treaba ta si gata, nu ma mai chinui cu efortul ala idiot". Deci dupa cum vezi, ce fac medicamentele, rar te aduce la echilibru.
A taiat teama dupa masa si lipsa de putere abtinere, dar a taiat si chef de sala prin nepasare adanca.
Insa NU a taiat pofta de mancare ce era dinainte, deci la cum mancam in mod normal, daca nu ma duc la sala, ma ingras.
De obicei cand tonusul era sus, aparea si chef de sala, acum nu e asa. Ce ciudat.
Iar Dumnezeu daca vrea sa nu mai mananc atat (exceptand depresia, vorbim acum cum eram de fel), poate f bine sa-mi limiteze pofta de mancare din creier si gata, e totul in mana lui, nu in a mea, sa ma faca sa simt ca ma satur cu 3 felii de paine, nu cu o paine intreaga.
Nu vad de ce e pacat ceva ce tot el a facut.
0
27-05-2010, ora 13:22
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
eee cu dzeu e alta discutie ti-o povestesc eu ca e lunguta, acum la tie fiind caz medical nu cred ca e pacat. stii care e faza mancarea ridica serotonina sa stii de aceea organismul iti cere, eu cred ca acest rivotril nu e bun ptr tine, nu stiu daca iti ridica serotonina sau ti-o capteaza cum trebuie si atunci in lipsa de ea, organismul se apara cerand mancare.
uite si eu ma simt rau de 2 zile frisoane, greata, o febra dar nu ca aia de raceala, nu suport tv, azi ma duc la dr si eu, off doamne ce m-am saturat.
0
28-05-2010, ora 00:25
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Am fost la alt medic azi si a zis cam ce ai zis tu "fie incerci si risti un Zoloft, fie ramai cu starea asta, e alegerea ta, alte sanse nu sunt", mai ales ca a spus "stiu ca daca apare o bucurie iti revii, dar daca nu e, asta e viata si gata", deci cam asta a fost, i-am spu clar ca refuz sa risc.
Ce o vrea Dumnezeu acum, ce sa fac, decat sa-mi termin ficatul sau sa ma ingras din nimic, mai bine mananc ce doresc si m-as ingrasa asa, e o mare diferenta totusi, mai bine astept mana Domnului sa vina la timp, decat sa risc.
Desigur ca a spus ca la unii are efect asa, la altii nu, se tatoneaza, ca nu se stie cum actioneaza la fiecare organism, deci cum ai zis si tu, cobai.
Rivotrilul a cam fost bunicel, ajuta un pic la tonus, mai ales ca nu mi-a umblat nici la functia sexuala, nici la Ficat, nici la greutate, asta a fost un mare avantaj, inhiba un pic teama aia de ingrasare de dupa mese si ma simt mai binisor, insa medicul a zis ca nu e deajuns, ca trebe si ceva gen Zoloft, ei, aici refuz si gata.
Inteleg ca te-ai saturat si tu, vezi ? De aia nu vreau sa intru si eu in asa ceva, nu vreau sa ajung dependent de o reteta n luni de zile, vai de mine.
Fie ce o fi.
Iar cu Dumnezeu, ce sa-mi explici, i-am spus si bunicii, de ce sa fie pacat ca mananc bine, repet, eu mancam mult si cu pofta si inainte, deci nu neaparat acum cu Depresia, cu ce-l deranjeaza pe D-zeu ca ma placeresc mancand ?! E ilogic :), cine ti-a spus asemenea lucruri ?
Auzi "neinfranarea pantecului", pai aia vine de la creier NU de la stomac, si in absenta bolii, deci, dar oricum e aiurea, de ce orice e placut e pacat, cine a zis asta ?! Niste bogatasi care au scris in numele lui D-zeu niste chestii ? Si unii le-au luat de buna fara sa aiba argumente ?
E ciudat.
0
28-05-2010, ora 01:08
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
eu am vb cu preotul si imi explicase despre infranare acum nu te mai condamna si tu daca nu poti asta e si gata, dar legat de antidepresive...eu le iau inca 2 sapt si fata, mi-am refacut analizele la ficat si sunt bine:)
0
28-05-2010, ora 21:23
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Bine ca termini in 2 saptamani cu alea si ca Ficatul e okey, daca poti, fa cumva sa nu mai le iei vreodata.
Cu preotul..el vorbeste care de sarbatori primeste tone de mancare si mananca tot ce e bun :))))))))))))))).
Nu ma condamn deloc, de ce sa ma condamn, chiar nu consider ca fac un pacat, de fapt nu vad de ce ar fi un pacat, chiar daca nu ar exista motivele medicale ca acum.
Preotii astia nu stiu cum fac ei, dar nu explica cum se face ca orice e placere se pacat :), suna a masluiala aici sa stii.
Dar sa muncesti mult nu e pacat ?! hm.in religie vad ca domina abstinenta de la tot ce e placut in mare, ceea ce imi da de gandit cine a nascocit aceste lucruri.
Lumea crede, dar nu incearca sa vada si logica, daca are sau nu logica ceea ce li se spune.
0
28-05-2010, ora 22:03
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
bai aici cu tot ce este placut intr-un fel ai dreptate, dar de ex ptr curvia e o placere care de multe lasa copii fara parinti adica familii desfranate deci sunt placeri bune si placeri rele:)
0
29-05-2010, ora 01:38
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Da, cu, curvia ai dreptate, insa eu ma refeream la general, ca prea cam tot ce e placut e considerat "pacat", mi se pare cam ciudat, ce e e aia "neinfranarea pantecului", hai ca bunica mea la 80 ani ai ei a ras, si vorba aia, crede in D-zeu, adica sa pape popa bun, si amaratii sa se mai abtina ca doar...e pacat sa te infrupti :))))), mama ce logica au bogatanii astia de insufle oamenilor tot felul de bazaconii ca sa-i poata manipula.
Si culmea lumea crede fara sa aiba o logica. Pe mine asta ma intriga, ca lumea e manipulata de religie, de fapt asta a fost si scopul ei :). Dumnezeu n-a zis nimic, astia au inventat ca aia e pacat, aia e pacat.si omul fara carte a crezut fara sa cerceteze sa vada "ma, dar asta da, sau e aiurea ?!". Au crezut asa fara argumente, pai nu merge asa.
Sunt unele placeri rele, este corect, de ex fumatul, alcoolul, drogurile, dar nu cele care nu-s deloc rele cu adevarat, ci doar vor ei ca noi sa credem ca-s rele ca sa nu le avem noi, sa le aiba ei :).
0
29-05-2010, ora 03:15
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
hai ca o dau in diverse dar citeste asta poate te ajuta o voi citi si eu, ca pana la urma suntem in aceeasi barca, eu nu stiu cum naiba sa slabesc...

Predica despre pacatele impotriva celor zece porunci

Impotriva poruncii intai gresesc:

-toti cei fara Dumnezeu;

-toti cei cu multi dumnezei;

-toti cei ce se leapada de pronia lui Dumnezeu si cred in noroc, superstitii, ursitori, fermecatori, vrajitori, descantatori, eretici;

-toti cei ce se nadajduiesc spre sine si spre alti oameni;

-toti cei ce se deznadajduiesc de mila lui Dumnezeu;

-toti cei ce se hotarasc de a pacatui pana la moarte si a nu se pocai;

-toti cei ce urasc pe Dumnezeu si se leapada de El;

-toti cei ce ispitesc pe Dumnezeu si cer de la El minuni fara de nevoie;

-toti cei ce fura lucruri sfinte si bisericesti;

-toti cei ce cumpara cu bani darul lui Dumnezeu;

-toti cei ce se lenevesc si nu nevoiesc a invata tainele credintei celei dreptmaritoare;

-toti cei ce citesc cartile ereticesti si care se impartasesc cu nevrednicie cu Sfintele si Prea Curatele Taine ale lui Hristos.

La porunca a II-a gresesc:

-toti cei ce fara mijlocire se inchina zidirii in locul Ziditorului;

-toti cei ce cu mijlocire, prin impatimirea catre materie, slujesc zidirii in locul Ziditorului (ca de pilda: iubitorii de argint, curvarii, lacomii cu pantecele, pe care apostolul ii numeste inchinatori de idoli, zicand: "Omorati madularele voastre cele de pe pamant, curvia, iubirea de argint si lacomia, care este slujire de idoli" [Coloseni 3, 5], si "carora dumnezeul lor este pantecele" [Filipeni 3, 11]);

-toti cei ce au evlavie fatarnica;

-toti cei ce cred in visuri si in vedenii desarte si inselatoare;

-toti iubitorii de dezmierdari, care iubesc chipurile si idolii patimilor cu mintea si cu inima lor.

La porunca a III-a gresesc:

-toti hulitorii, cei ce jura stramb si pun pe altii sa jure;

-toti cei ce zic: "Zau" sau "Dumnezeu stie";

-toti cei ce fac fagaduinte bune si le calca;

-toti proorocii cei mincinosi, dascalii cei mincinosi, ereticii;

-toti cei ce fac glume cu cuvintele dumnezeiestii Scripturi;

-toti cei ce hulesc si cartesc impotriva lui Dumnezeu la necazuri si suparari;

-toti cei ce nu sufera cu rabdare si multumire boalele, necazurile, pagubele si alte incercari care le vin, prin ingaduinta lui Dumnezeu, pentru pacatele lor;

-toti cei ce hulesc adevarul si Sfintele Scripturi, zicand ca in Scriptura se afla basme si alte neadevaruri.

La porunca a IV-a gresesc:

-toti care nu merg regulat la Sfanta Biserica in ziua Duminicii, intru care a mutat Dumnezeu Sambata cea veche, fiindca El este Domn si al Sambetei, si nu este supus la nici o supunere omeneasca, si fiindca in ziua Duminicii a binevoit la inceput a crea lumina, iar la plinirea vremii a inviat din morti;

-cei ce lucreaza in Duminici si in Sfintele Sarbatori;

-toti cei ce praznuiesc paganeste, iar nu crestineste, si se duc in Duminici si sarbatori la carciumi, la baluri, la jocuri, la filme nepermise, la scrancioabe, la jocuri de noroc;

-toti care se imbata si curvesc in zilele de Sambata, de Duminica si in Sfintele posturi;

-toti pastorii duhovnicesti care nu invata poporul, in zile de Duminica si-n sarbatori, din Sfanta Evanghelie si din alte invataturi ale Sfintei Scripturi.

La porunca a V-a gresesc:

-toti copiii care nu cinstesc si nu asculta pe parintii lor;

-toti cei ce nu asculta de parintii lor duhovnicesti, de arhierei, de duhovnici, de dascalii Bisericii;

-toti supusii care nu asculta de stapanii si de conducatorii tarii lor;

-toti parintii trupesti si duhovnicesti care nu se grijesc de fiii lor trupesti si duhovnicesti;

-toti barbatii care nu se grijesc trupeste si sufleteste de femeile lor, ca si femeile care nu asculta de barbatii lor cand aceia le invata pe ele cele bune.

La porunca a VI-a gresesc:

-toti cei ce omoara pe altii cu mana lor sau prin alte mestesuguri, sau prin para si clevetire;

-toti cei ce omoara sufleteste pe altii, precum sunt ereticii si invatatorii cei mincinosi;

-cei ciumati care molipsesc pe altii in vremea ciumei, sau holerei, sau a altor boli molipsitoare;

-cei care se arunca pe sine in primejdie de moarte fara de socoteala si se omoara singuri in orice fel;

-femeile care omoara pe pruncii lor si cele ce le ajuta pe ele la acest mare pacat;

-toti cei care fac sminteala prin pilda vietii lor celei rele;

-toti care se bucura de raul si primejdia aproapelui lor;

-toti care zavistuiesc si se mahnesc pentru binele si sporirea aproapelui lor.

La porunca a VII-a gresesc:

-toti cei ce preacurvesc cu femei straine, maritate sau nemaritate;

-toti monahii care au cazut din fagaduinta;

-toti cei ce se sulemenesc cu scopul de a atrage pe altii in cursa desfranarii;

-toti cei ce au cazut in curvie duhovniceasca;

-toti cei ce au indemnat pe altii sa pacatuiasca, sau i-au sfatuit prin scrisori si prin alte mijloace spre pacatul desfranarii.

La porunca a VIII-a gresesc:

-toti furii, talharii, rapitorii, cei ce iau cu sila lucrurile sau viata altora;

-toti cei fura in ascuns din averea altora;

-toti negustorii care fura cu viclesug, prin cumpene nedrepte, si inseala la cantar;

-toti cei cumpara lucruri de furat, stiind aceasta;

-toti cei ce iau amanet lucru strain si il strica sau nu-l dau inapoi in starea in care a fost;

-toti cei ce fura prin acte false de la stat, de la Biserica sau de la orisicine;

-toti cei ce lucreaza cu viclesug si cu nepasare la lucrul aproapelui si il fac in paguba in loc de folos;

-toti cei ce nu platesc cu cat s-au invoit celor ce le-au lucrat lor;

-toti cei ce amesteca lucrul bun cu cel rau (de pilda: vinul curat cu apa, laptele cu apa, smantana cu apa, mierea cu untdelemn, semintele de grau cu alte seminte, cu corpuri straine, spre a trage mai mult la cantar, s. a. m. d.; cizmarii, croitorii, lemnarii, cojocarii si alti meseriasi care fac lucrul rau, sau fura din materialul care li s-a incredintat spre a face lucrul cerut; toti cei ce muta gardul sau hotarul s. a.).

La porunca a IX-a gresesc:

-toti cei ce marturisesc stramb asupra altora;

-toti cei ce jura stramb spre paguba altora;

-toti cei ce primesc si se invoiesc cu minciunile mintii, adica cu pareri gresite asupra altora;

-toti cei ce rad de sluteniile si neajunsurile firesti ale altora;

-toti cei ce indeamna pe altii sa jure stramb;

-toti cei ce clevetesc pe fratii lor si ii parasc pe ei la altii, spre a le face rau sau paguba sau necinste;

-toti judecatorii care, pentru mita, judeca stramb;

-toti cei care spun minciuni sau indeamna pe altii sa spuna minciuni sau sa jure stramb;

-toti cei ce, din zavistie, pun piedica altora, care au dregatorii spre folosul de obste al poporului.

La porunca a X-a gresesc:

-toti cei ce poftesc lucru strain, ca de exemplu: femeie, casa, tarina, bou, sluga, slujnica, haina, avere si toate cate sunt ale aproapelui.

Sa se stie ca: Din cele zece porunci, patru erau scrise pe tabla cea dintai, si ele invatau dragostea si datoriile noastre fata de Dumnezeu, iar celelalte sase porunci erau scrise pe tabla a doua, si ele invatau dragostea si datoriile noastre fata de aproapele. Din acestea sase, cinci opresc pacatul cu lucrul: "Cinsteste pe tatal si pe mama!", "Sa nu ucizi!", "Sa nu preacurvesti!", "Sa nu furi!", "Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui!".

Iar porunca a zecea este cea mai subtire, caci opreste pacatul spre a nu se face nici cu gandul si nici cu pofta. Cu alte cuvinte, aceasta porunca scoate pacatul din radacina lui. Nu opreste numai sa nu curveasca cineva, ci nici sa nu priveasca cu pofta de muiere. Aceasta sfanta porunca ne invata pe noi si ne porunceste sa ne pazim inima noastra de poftele si gandurile cele rele care izvorasc din ea, caci, dupa cuvantul Domnului, "din inima ies gandurile cele rele: uciderile, curviile, preacurviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele" (Matei 15, 19).

Si in alt loc zice: "Cel ce cauta la femeie cu pofta a si preacurvit cu ea in inima sa". Dumnezeiescul Ioan Gura de Aur zice: "Precum flacara aprinde trestia, asa pofta aprinde sufletul. Precum fumul intuneca si vatama ochii, asa pofta intuneca si orbeste mintea". Si iarasi zice: "Radacina a preacurviei este pofta cea neinfranata".

V-am spus aceasta asa, pe scurt, ca sa intelegeti care sunt pacatele noastre impotriva celor zece porunci, mai ales ca, dupa molifta de spovedanie pe care am citit-o, urmeaza spovedania, atat a monahilor, cat si a mirenilor. Prin aceasta aducere aminte am vrut sa va ajut sa tineti minte la spovedanie, daca nu toate, macar unele din ele. Iar daca nu le puteti tine minte, spre a reusi bine spovedania, sa vi le scrieti pe hartie, si asa sa le spuneti cu amanuntul, caci spovedania, daca nu se face cum trebuie, nu foloseste sufletului; ba mai mult, atrage asupra lui mania Domnului, mai ales daca nu din nestiinta si uitare, ci din lene si rusine nu se sileste a spune toate inaintea duhovnicului sau.
0
29-05-2010, ora 23:31
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Tu cati ani ai mai ?! Cumva 75 ? Credeam ca esti tanara naiba, ce Dumnezeu sunt astea ? :)))).
Ce s-a intamplat de ai dat in boala asta cu religia ?!
Eu nu iau de bun nimic de acolo, eu imi traiesc viata asa cum simt si stiu eu, in rest nu-mi pasa de nimic atat cat nu fac rau altuia.
De ce zici ca nu stii cum sa slabesti, nu ai zis ca nu ai probleme cu greutatea, intrucat iei tratament pentru Tiroida ?! Sau de fapt ai prob cu greutatea ? Mai bine hai sa discutam ce ne mananca in realitate, nu aberatii din citanii.
0
20-07-2010, ora 15:44
malina22
Nu este medic/terapeut
malina22
buna

a avut careva dintre voi o alta manifestare somatica, in afara de cele de la inima si si-a revenit de la zoloft? merci! de ex. eu am o durere in piept, s-a crezut ca este de la stomac, m-au tratat de stomac in 2 reprize si.. nimic. pur si simplu simt ca ma dor si oasele sternului. radiografie, totul ok. gastroenterologul mi-a prescris zoloft dar nu prea am curaj sa-l iau. am facut inainte tratament cu alprazolam si l-am scos chiar in luna mai, dupa care imediat au inceput aceste dureri, cateodata foarte, foarte mari. ma gandeam ca o fi vreo "recadere". alprazolamul l-am luat cam fara motiv dupa parerea mea, cand mi-a fost prescris nu aveam vreo manifestare iesita din comun - a fost prescris de medicul de familie.
aici nu intra nici un psiholog/psihiatru? vad ca sfaturile lor ar fi foarte utile pt multi dintre noi.
p.s - si la mine a aparut acest sindrom depresiv-anxios dintr-un motiv anume.
0
20-07-2010, ora 20:29
cipralex
Nu este medic/terapeut
cipralex
eu am o mare problema cu psihiatrii, de cate ori le zici ca medicametul care ti-l dau ei iti face rau indiferent cand il incepi sau il scazi, ei iti spun aaa tu iti induci starile astea, le-as da una in mufa dar mi-e ca ma baga p;e alt diagnostic:)))) ca sunt mai ingusti la minte ca noi.
0
06-10-2011, ora 01:10
audi
Nu este medic/terapeut
audi
buna!ma numesc adi, am 31 de ani si am o problema!de 12 anii sufar de anexietate si atacuri de panica, am incercat toti doctorii din romania, acuma locuiesc in statele unite si am inceput si aici sa incerc toti doctorii!!.am luat xanax, zoloft, citalopram, prozac, ativan.etc si nimic!!!cu xanax m-am simtit mai bine dar am fost de doua ori in sevraj incercand sa le las.nu stiu ce sa ma mai fac!sunt complet terminat!boala asta mi-a distrus viatza!!poate cineva sa imi dea un sft va rog frumos???la medici am cam renuntzat.va multumesc mult de tot
0
07-10-2011, ora 11:43
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
buna adi,
aceeasi problema o am si eu numai ca a mea este un pic mai veche decat a ta. eu sufar de atacuri de panica de vreo 18 ani timp in care am facut mai multe tratamente.. de fiecare data simtomele reveneau la loc ce-i drept la intervale diferite de timp. ce pot sa-ti spun este sa incerci sa-ti gasesti singur tratamenul adica sa vezi cu ce medicamente te-ai simtit bine si sa inceci sa le iei in continuare. este totusi bine ca tu locuind in america acolo tratamente cu medicamente pihiatrice sunt cumva la ordinea zilei, nu este ca aici, cand te duci la farmacie cu reteta de rivotril sau xanax se uita farmacista la tine de parca esti ciumat.. acolo xanaxul am inteles ca este cum e la noi aspirina si atunci poate avand acees mai usor la ele poti sa incerci si sa ajungi mai repede la un medicament care pentru tine sa aiba efectul scontat. Eu acum iau zoloft de vreo 6 luni dar incerc sa le reduc si sa am din nou o prioada fara pastile sa ma detocsific un pic. in speranta ca ti-am fost macar putin de ajutor iti doresc sanatate maxima.
0
15-10-2011, ora 01:49
audi
Nu este medic/terapeut
audi
buna MARIA,
iti multzumesc frumos pentru sfatul tau!si eu iau zoloft de 2 luni si am perioade foarte bune si foarte rele cu acest medicament dar totusi nu incetez sa il iau si ma gandesc ca poate in timp ma voi simtii mai bine cu el.am luat xanax 11 anii si crede-ma ca am fost de 2 ori in sevraj cand am renuntzat la el pentru ca nu ma imi dadea nimenia nici aici!!ma simt bine cu xanax dar nu mai pot sa imi procur!!!zoloftu da dependentza?nu as mai vrea sa trec prin ce am trecut cand am renuntzat la xanax!mi-am pierdut familia, serviciu si cam tot din cauza acestei boli si imi este frica sa nu imi pierd si capu intr-o zi!am 31 de anii si in interior sunt ca unu de 70 de anii!daca vrei sa vorbesti cu mine iti las id meu de mess si miar face foarte mare placere sa stam de vorba!iti multzumesc inca o data pentru raspuns!! -
0
17-10-2011, ora 13:47
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
buna audi,
din cate se pare ce am auzit eu nu este adevarat sau probail nu este valabil si pentru locul in care locuiesti tu ( asta apropo de procurarea medicamentelor tip xanax ) dar sa stii ca pe undeva este bine, pentru ca odata iestit din sevraj ai sansa sa nu mai depinzi de benzodiazepine ( care stii foarte bine ca nu vindeca ci doar ascund cumva simptomele de anxietate si nu iti mai dau voie sa faci atacuri de panica ). cat desapre zoloft ce sa-ti spun mie mi-a facut bine dar la tine avand in vedere durata boli ( suferi si tu de ceva timp de boala asta ) era bine macar 2 luni sa iei si xanax apoi pe cat posibil sa renuti la el si sa ramai doar pe zoloft. zoloftul nu da dependenta dar isi face efectul intr-o peroada de timp mai mare, adica vei simti imbunatatiri ale starii de sanatate ca in 3 sap 1 luna s-ar putea chiar mai mult ( am citit ca au fost cazuri in care s-au simtit bine si dupa 3-4 luni ) asa ca incearca sa faci un efort pana o sa-si faca zoloftul efectul si ai sa vezi ca ai sa te simti mai bine. oricum daca o sa reusesti sa te simti mai bine si ai renutat la xanax ramanand doar pe zoloft sa stii ca este un pas important. eu cam de o saptamana nu mai iau nimic ( am renunta la zoloft ) ma ajut un pic cu omega 3 si coenzima q 10. sa vedem cat o sa ma tina ( daca urmatoarea recadere este macar peste 1 an ma consider fericita ) pentru ca dupa atata amar de verme dacand sufar de boala asta idioata cumva i-am invatat cam toate lacunele ( recaderi dupa o anumita perioada de la renuntarea la medicatie, daca beau alocool asta binenteles cand NU iau medicamente imi face rau, cafeaua la fel, sa dorm suficient ca sa fiu intr-o forma cat mai buna, daca ma stresez mi-e rau etc ) important este, sa vedem daca gasim totusi modul de viata care sa ne afecteze pihicul cat mai putin ( daca ai o relatie care nu merge sa o faci sa mearga daca nu sa renunti, daca ai un serviciu stresant sa incerci pe cat posibil sa nu te stresezi sau sa incerci sa il schimi etc )
in speranta ca ti-am fost macar putin de ajutor cu ce am scris aici iti doresc sa fii sanatos si sa ne auzim cu bine
PS
o sa te contactez pe ID personal dar acum ti-am scris de la servici
sanatate multa pup !
0
17-10-2011, ora 20:11
malina22
Nu este medic/terapeut
malina22
Haide mai @maria tu ai 'recaderi' la un an si nu reusesti sa-ti revii?? Eu am mai scris intr-un post mai sus ca aveam niste stari aiurea, s-a dovedit ca erau.. 'simptome de abstinenta de medicament' dupa cum s-a exprimat psihiatra care m-a si pus imediat pe cipralex. Problema e ca m-am chinuit ca un caine si nu stia nimeni ce draq am! Normal, daca alprazolamul fusese prescris de medicul de familie... nu mai zic nimic, asta e!

Ceea ce vroiam sa spun este ca am facut tratament cu cipralex vreo 6 luni, l-am scos corect si dupa o luna am inceput sa ma simt rau din nou, durere in piept, inimioara o lua la trap din nou, etc. Problema e ca n-am reusit sa mai gasesc psihiatra care mi-a prescris cipralexul sa stau de vorba cu ea si in perioada aia n-am gasit nici un psiholog, doar ca de data asta stiam ce se intampla si am reusit sa ma calmez singura. Pur si simplu am ignorat durerea si bataile de inima le calmam intinsa in pat si facand respiratii adanci. Chiar am facut chestia asta intr-o zi cand ma simteam rau si am folosit aparatul de masurat pulsul si asa am vazut cum un puls de peste 100, a ajuns la 80. In plus de asta o psiholoaga m-a invatat metoda 'tap' - adica din pozitia sezut cu mainile bat tap-ul pe genunchi, cu batai regulate si multa rabdare, din cand in cand o respiratie profunda si inima se calmeaza. Eu nu cred ca o persoana care face 'recaderi' asa de departate nu se poate calma si crede-ma iti spune cineva care acum vreo 9 ani zacea in pat din cauza acestor stari si nu se putea muta de pe o parte pe alta fara sa nu faca palpitatii de simtea ca-i iese inima din piept!
PS - pe mine prima data din aceasta stare aiurita m-a scos serviciul deosebit de stresant pe care il aveam (pur si simplu nu mai aveam timp de mine si starile mele), alaturi de tratamentul psihiatric prescris corect de psihiatra si de incurajarile acesteia ca n-am nimic si o sa-mi revin. Dupa aia am venit in Italia si cineva a avut ideea geniala sa-mi dea alprazolam ca i s-a parut ei ca am nevoie, din cu totul si cu totul alte motive, ignorand complet foaia doctorului psihiatru pe care scrisese ca nu am nevoie de medicamente! Asta e!
Succes si nu va lasati, eu vreau sa incerc si un tratament homeopat!
0
18-10-2011, ora 16:50
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
draga malina
dupa cum sti si tu prea bine simptomele astea sunt diferite de la persoana la persoana. si cand zic ca am avut recaderi sa stii ca asa au stat lucrurile chiar si psihiatra la care am fost la spit mi-a spus ca nu sunt cunoscute motivele pentru care aceste stari reapar dar, de obicei asa se intampla ( din pacate ) in mai toate cazurile.
din cauza serviciului stresant pe care il am de 16 ani nici nu mi-am permis sa stau acasa si sa incerc ceva de genul celor descrise de tine mai sus ( cu toate ca mi-asi fii dorit din tot sufletul sa gasesc o vaianta de genul asta ).
cu tratamentul homeopat ce sa zic l-am incercat si pe asta dar la mine din pacate nu a functionat starile au revenit cam dupa 1 luna 1 luna si ceva oricum merita sa incerci poate tu ai mai mult noroc.
o seara buna si sanatate multa
0
22-11-2011, ora 22:48
Madalina Gabriela 29
Nu este medic/terapeut
Madalina Gabriela 29
Buna.depinde de la om la om si eu am luat Zoloft concomitent cu Rivotril ptr atacuri de panica, timp de 9 luni ma ajutat foarte mult...a fost un pic greu in primele 2 sapt. cu reactiile adverse dar este normal mai ales pana se obisnuieste organismul..acum nu il mai iau am ramas doar cu Rivotril de 1an si jumatate de care incerc sa scap dar nu reusesc.este adevarat ca iau foarte putin un sfert de pastila pe zi, asta cu sfertul a ramas din cauza psihicului daca nu-l iau nu ma simt bine!!!!!! Asta este..in concluzie Zoloft ma ajutat enorm de mult cel putin pe mine!!!! Multa sanatate si nu luati nimic din auzite mergeti la doctor ptr recomandari!!!!!
0
05-01-2012, ora 19:20
dorumoise
Nu este medic/terapeut
dorumoise
din cate am citit observ ca zoloftul nu vindeca
eu iau zoloft de vreo 8 ani. am vrut sa intrerup tratamentul dar dupa o luna, cam asa, simptomele apreau din nou, si pe urma iar aproape o luna pana obtineam efectul dorit. m-am hotarat sa nu-l mai intrerup.de la ultima pauza am un an si opt luni.ma simt f bine. eu iau si calciu.nici pe asta nu pot sa-l las. sunt curioasa daca cineva a intrerupt tratamentul cu zoloft si simptomele atacului de panica au disparut definitiv.
0
16-01-2012, ora 16:44
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Ce pot eu sa-ti spun este ca am loat zoloft 6 luni si le-am intrerupt din octombrie anul trecut. Acum am niste ameteli usoare pe care le pun pe seama timpului asta dubios, pentru ca imi revin din ele destul de repede, si beau pe zi cam doua pahare de ceai de paducel ( care pot sa-ti spun ca imi face foarte bine, si este cam singura combinatie naturista care am simtit ca actioneaza intr-un fel ) In concluzie nu ma simt foarte bine dupa ce am intrerupt tratamentul, dar incerc sa stau cat mai mult timp fara medicamente pentru a mai curata organismul de ele..
Va doresc sanatate si un an cat mai bun
0
15-11-2012, ora 09:37
teodora27
Nu este medic/terapeut
teodora27
buna ziua dragilor. de aceleasi stari de anxietate sufar si eu de vreo 3 ani. totul mi sa pus pe motiv de stres.am tot luat cate un calmant.. xanax.. lexotan numai la nevoie. de cateva zile am mers la un medic homeopat si in urma anamnezei mia dat un tratament. tin sa precizez ca rau nu mia mai fost si nu am mai luat calmante. sper sa ranunt cu totul. sanatate multa va doresc
0
06-03-2013, ora 15:36
andreea ciurea
Nu este medic/terapeut
andreea ciurea
Iau de 2 zile zoloft si azi m am simtit foarte rau de la el, din ce cauza, sa l mai iau?
0
06-05-2015, ora 12:19
Ioli70
Nu este medic/terapeut
Ioli70
In anul 2013 am fost diagnosticata cu depresie nervoasa majora recurenta. Eram grav bolnava, in prag de suicid, ca urmare a unui soc pshihic. Am deja 2 ani de cand sunt sub tratament cu zoloft, rivotril si seroquel. Din experienta mea pot spune cu toata responsabilitatea ca zoloftul a fost principalul factor in reducerea simptomelor bolii, imi inhiba spaima si starea de agitatie.Doza initiala a crescut progresiv, pana la 2 comprimate pe zi. Nu pot afirma cu siguranta ca da dependenta dar sigur nu afecteaza organismul. Investigatiile medicale periodice mi-au confirmat acest lucru.Intr-o perioada de 3 luni, din proprie initiativa si pentru ca ma simteam bine, am renuntat in 2 saptamani la zoloft si rivotril. Am luat doar doza sub minim de seroquel, adica 50mg. A fost perfect!!! Cand am renuntat la seroquel, la doza infima... am trait iadul pe pamant. Nu a recidivat boala dar sevrajul s-a manifestat in cele mai fioroase forme. Am ajuns leguma dpdv fizic. Psihiatrul meu m-a certat si mi-a reintrodus toate medicamentele. De frica sevrajului am acceptat schema de tratament. Acum reduc, din proprie initiativa, seroquelul care mi-a distrus sansa de a trai fara medicamente.Zoloftul ma ajuta enorm!Normal ca in timpul tratamentului am avut si stari proaste, toate erau cauzate numai de problema care a declansat boala.Probabil ca zoloftul va fi medicamentul la care voi renunta ultimul. Concluziile le trageti dumneavoastra...
0
12-05-2015, ora 14:19
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Concluzia e ca nu intrerupi si nu ajustezi dozele de capul tau.
Mergi la medic si discuta cu el posibilitatea asta.
Adaugă un comentariu / răspuns
92 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: