efectele contraceptivelor dupa 3 luni de administrare
Buna.vin si eu dupa un sfat.
Acum un an am inceput sa folosesc Lindenette 20 (contraceptive). dupa 3 luni de administrare, medicul mi-a spus sa trec la ceva mai puternic, adica lindenette 30. am luat 10 kg in greutate timp de 9 luni. problema etse ca deja de 3 luni nu mai primesc aceste contraceptive, dar in greutate nu scad, necatind ca merg la sport si am o alimentatie...redusa caloric. cel putin nu mai adaug in kg. ce as putea face? intru deja in depresie ca nu ma asculta propriul corp. mersi mult
Acum un an am inceput sa folosesc Lindenette 20 (contraceptive). dupa 3 luni de administrare, medicul mi-a spus sa trec la ceva mai puternic, adica lindenette 30. am luat 10 kg in greutate timp de 9 luni. problema etse ca deja de 3 luni nu mai primesc aceste contraceptive, dar in greutate nu scad, necatind ca merg la sport si am o alimentatie...redusa caloric. cel putin nu mai adaug in kg. ce as putea face? intru deja in depresie ca nu ma asculta propriul corp. mersi mult
6 comentarii
Toate anticonceptionalele pot duce la crestere in greutate, si mai ales cele care contin 30 mg de estrogen. Alte reactii adverse sunt mai putin cunoscute, dar aceasta este notorie. Ajungerea la greutatea corporala anterioara tratamentului hormonal este, de multe ori, foarte dificila. Totusi, un regim disociat v-ar putea ajuta. Procurati-va cartea "Ma hranesc, deci slabesc" de M. Montignac, care contine principiile dietei.
Ar fi bine sa nu mai luati medicamente hormonale fara avizul medicului de familie.
Ar fi bine sa nu mai luati medicamente hormonale fara avizul medicului de familie.
Dar se intampla la toate fetele sa ia in greutatea daca iau anticonceptionale?sau depinde de fiecare? si la cat timp se observa cresterea asta in greutate?daca ar fii maxim 2 kg ar fi ok, numai sa nu fie mai mult..
Exista, in aceasta privinta, o mare variabilitate individuala. Astfel, unele fete se ingrasa mai mult, altele mai putin sau deloc. Valoarea de 2 kg reprezinta o medie, adica s-a observat o crestere a greutatii in lotul care a folosit anticonceptionale cu 2 kg mai mult decat in lotul martor.
De obicei, cresterea in greutate se observa dupa cateva luni.
De obicei, cresterea in greutate se observa dupa cateva luni.
Multumesc pt raspuns!.si are vreo importanta daca iau anticonceptionale Artizia? ca am inteles ca ar avea un concentrat destul de scazut de hormoni si astfel nu prea te ingrasi de la folosirea lor..este adevarat?
alexiya intreaba medicul de Nuvaring, e un inel vaginal si e singurul cu o doza atat de mica de estrogen. doza mica de estrogen nu ingrasa, mai ales ca e cea mai mica. pastilele nu au ajuns inca la asa ceva :)
Artizia au parca 20 mcg estrogen, iar Nuvaring are 15, deci da, au doza mai mica fata de alte pastile dar nu-l ajunge din urma pe inel. Si asa e, doza mai mica de estrogen poate sa nu te ingrase asa cum o fac unele pastile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3pot sa iau anticonceptionale?
- 1logest - nu le iau la ora fixa
- 2efectul anticonceptionalelor
- 9diane 35 - lamurire
- 3este posibil ca un anumit contraceptiv sa nu isi faca efectul la o persoana?
- 5jeanine si ciclu foarte putin si maro
- 5de cateva zile sa iau anticonceptionale si am ciclu mai abundent de sase zile
- 3anticonceptionale yasmin - mai devreme sau mai tarziu fata de ora stabilita
- 5daca am renuntat 6 luni la anticonceptionale, acum pot sa le reiau?
- 9De aproape 2 ani iau anticonceptionale-desorelle si am uitat o pastila
- 3hirsutismul si anticonceptionale
- 0Jeanine sau Karissa?
- 6am luat pastila rigevidon in prima zi asa cum scrie pe prospect.. tre sa le iau si pe cele maro?
- 9am facut pauza la pastile am avut unele de la care imi era rau
- 6Iau Diane 35.. cu ce alte anticonceptionale sa le inlocuiesc?
- 2anticonceptionale luate corect!
- 1nu stiu daca pot incepe anticonceptionale fara pastila cu nr 1
- 0Anticonceptionale fara pauza...
- 1cand trebuie sa iau anticonceptionalele diferite?
- 1Stare de rau de la anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor efectele adverse ale anticonceptionalelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: