efectele contraceptivelor dupa 3 luni de administrare

09-03-2011
vikulea
Nu este medic/terapeut
vikulea
Buna.vin si eu dupa un sfat.
Acum un an am inceput sa folosesc Lindenette 20 (contraceptive). dupa 3 luni de administrare, medicul mi-a spus sa trec la ceva mai puternic, adica lindenette 30. am luat 10 kg in greutate timp de 9 luni. problema etse ca deja de 3 luni nu mai primesc aceste contraceptive, dar in greutate nu scad, necatind ca merg la sport si am o alimentatie...redusa caloric. cel putin nu mai adaug in kg. ce as putea face? intru deja in depresie ca nu ma asculta propriul corp. mersi mult
6 comentarii
0
10-03-2011, ora 02:46
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Toate anticonceptionalele pot duce la crestere in greutate, si mai ales cele care contin 30 mg de estrogen. Alte reactii adverse sunt mai putin cunoscute, dar aceasta este notorie. Ajungerea la greutatea corporala anterioara tratamentului hormonal este, de multe ori, foarte dificila. Totusi, un regim disociat v-ar putea ajuta. Procurati-va cartea "Ma hranesc, deci slabesc" de M. Montignac, care contine principiile dietei.
Ar fi bine sa nu mai luati medicamente hormonale fara avizul medicului de familie.
0
26-03-2011, ora 10:48
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
Dar se intampla la toate fetele sa ia in greutatea daca iau anticonceptionale?sau depinde de fiecare? si la cat timp se observa cresterea asta in greutate?daca ar fii maxim 2 kg ar fi ok, numai sa nu fie mai mult..
0
27-03-2011, ora 08:47
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Exista, in aceasta privinta, o mare variabilitate individuala. Astfel, unele fete se ingrasa mai mult, altele mai putin sau deloc. Valoarea de 2 kg reprezinta o medie, adica s-a observat o crestere a greutatii in lotul care a folosit anticonceptionale cu 2 kg mai mult decat in lotul martor.
De obicei, cresterea in greutate se observa dupa cateva luni.
0
27-03-2011, ora 13:54
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
Multumesc pt raspuns!.si are vreo importanta daca iau anticonceptionale Artizia? ca am inteles ca ar avea un concentrat destul de scazut de hormoni si astfel nu prea te ingrasi de la folosirea lor..este adevarat?
0
28-03-2011, ora 16:44
melissa.dean
Nu este medic/terapeut
melissa.dean
alexiya intreaba medicul de Nuvaring, e un inel vaginal si e singurul cu o doza atat de mica de estrogen. doza mica de estrogen nu ingrasa, mai ales ca e cea mai mica. pastilele nu au ajuns inca la asa ceva :)
0
01-04-2011, ora 14:44
andrujka
Nu este medic/terapeut
andrujka
Artizia au parca 20 mcg estrogen, iar Nuvaring are 15, deci da, au doza mai mica fata de alte pastile dar nu-l ajunge din urma pe inel. Si asa e, doza mai mica de estrogen poate sa nu te ingrase asa cum o fac unele pastile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efecte secundare ale contraceptivelor orale combinate
  • Semnele de alarma in administrarea contraceptivelor combinate
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Studiu care atestă efectul nociv al pilulelor anticoncepționale asupra sănătății femeilor
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  •