Va rog ajutor! Simt incontinuu o frica intensa in tot corpul si senzatia ca se va intampla ceva rau

42 comentarii 1 2
0
11-01-2023, ora 15:00
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna. Super ca ai fost si esti ok, cel mai probabil nici eu nu am ceva grav, urmeaza sa merg la neuro si ii voi spune de toate aceste simptome. Si apoi urmeaza sa merg si la psihiatru, nu m-am gandit sa iau nimic, bineinteles, doar dupa ce merg la medic. Doar magnerot iau care e chiar bun, dar asta e prescris de medicul cardiolog.
Asa ma simt si eu, dintr-o persoana vesela care nu avea niciun fel de stres de genul asta am ajuns o persoana care sta ingrijorata aproape non stop, chiar si din somn trezindu-ma :)) sper ca daca primesc tratament adecvat sa redevin eu cea dinainte, poate chiar o versiune si mai buna.
E ok totusi ca ai fost din nou la medic pentru ca asa te-ai asigurat ca nu ai nimic grav. Si poate ca noul tratament te va ajuta. :)
0
12-01-2023, ora 20:54
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna din nou. Daca nu e mare deranjul, as vrea sa ma tii la curent cu starea ta dupa tratamentul pe care il iei si daca ti se mai diminueaza din simptomele pe care le ai. Eu stau uneori cu frica ca nici dupa un tratament nu o sa scap de aceasta anxietate si de simptomele pe care le tot am..
0
13-01-2023, ora 20:45
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Buna. Îmi poți spune ce nivel ți a ieșit troponina? Și pe care dintre ele ai făcut o?
0
15-01-2023, ora 09:29
johnydriver
Nu este medic/terapeut
johnydriver
Salut, Maria
sunt în ziua 7 de tratament, iau 5mg de escitalopram... (am început cu 2.5mg primele 4 zile)

noaptea asta a fost bine, dimineață am putina anxietate...

Ziua 3 și 5 au fost cu anxietate intensificata...

Ziua 1 au fost niște impulsuri prin nervi, nu foarte dureroase, și destul de putine.

Mai ales ziua 4 sau 5, am avut derealizare puternica, eram în oraș și aveam senzația permanenta ca leșin, și îmi părea totul așa ireal... (dar am avut așa și înainte de tratament, cu asta și s-a început anxietatea mea)
M-am dus acasă si a trecut ziua ok.

acum în ziua 7 pot să-ți spun ca am și acum o senzație neclara, nu mă pot concentra me text, parca e putin BLUR când mă uit la text... Și tot parca nu mă simt 100% în apele mele.

DAR, mie toți doctorii și un prieten care a făcut același tratament mi-au spus ca primele 14 zile sunt grele, pentru ca se adaptează organismul la medicament. Și abia după 2-3 săptămâni se văd rezultatele.

Am sa încerc sa te tin la curent:)
0
15-01-2023, ora 13:19
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Bunaa. Sincer, din tot ce am citit pe aici, la fel am priceput si eu. Ca dureaza pana se adapteaza organismul la tratament si ca in primele zile de cand il administrezi e posibil sa ti fie la fel de rau sau mai rau, dar ca nu trebuie sa renunti la el. Si voiam sa vad daca e asa si cum se manifesta la tine. Multumesc pentru detalii :)
E bine ca nu ai renuntat totusi dupa aceste simptome :)
0
15-01-2023, ora 14:31
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Maria, dureaza între 3-4 săptămâni ca sa își facă efectul. Eu am luat cipralex și abia după 3-4 sapt am reușit sa ma simt mai bine.
1
15-01-2023, ora 15:15
johnydriver
Nu este medic/terapeut
johnydriver
Teacher2k17, salut!
ce efecte adverse ai avut primele 3 săptămâni de la cipralex?

azi mă simt răcit, și nu înțeleg dacă e de la pastile:))
ma doare gâtul și m-am stricat la stomac oleaca.. cu toate ca mănânc foarte sănătos..
0
15-01-2023, ora 18:00
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Nu, nu. Nu e de la pastile. Efectele adverse sunt amețelile, rareori dureri de cap. Ai răcit probabil, ca și mine de altfel.
2
25-01-2023, ora 11:05
johnydriver
Nu este medic/terapeut
johnydriver
Salut, Maria
cum te simți?
eu sunt în ziua 17 cu 5mg de escitalopram... am avut zile perfecte (12-13-14-15), dar ziua 16 și 17 am iar anxietate, dar nu așa de puternica ca înainte.
Restul simptomelor sau ameliorat.

Poate va trebui sa cresc doza la 10mg / zi...

Somnul nu e bun încă, mă trezesc la fiecare 1 ora de somn (cam de 5-6 ori pe noapte) și îmi trebuie 10-20 minute sa adorm din nou. Dar așa era și înainte sa iau tratamentul.
0
25-01-2023, ora 12:43
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Bunaa. Eu am fost la dr psihiatru si a zis ca nu ar vrea sa imi dea tratament momentan si sa iau pe baza de plante pastile, in cazul in care simt nevoia. Inca am stari ciudate, anxioase, dar nu atat de dese, am zile in care ma simt super. Apoi, apar zilele cand ma dor toate sau am prea multe “simptome” deranjante :)) de durerile din piept am mai scapat, mai am din cand in cand ceva junghiuri, atunci ma sperii din nou, cand nu am, sunt mai linistita. Iau niste fiole dimineata care imi dau ceva energie pe parcursul zilei. Cat despre somn, mai am nopti cand ma trezesc si eu pe timpul noptii, ca de exemplu azi noapte. Am dormit pe partea stanga si la in moment dat din somn am simtit asa ca niste intepaturi, m-am trezit speriata si dupa am dormit in reprize. Depinde de noapte, pot sa dorm si incontinuu sau sa ma trezesc de mai multe ori, o data..
Tu de cand iei tratamentul, ai mai avut simptomele pe care le aveai si inainte si nu le ai mai dat importanta sau nu le ai mai avut deloc deloc?
0
28-01-2023, ora 15:49
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
johnydriver, eu luam 10mg pe zi. Și nu aveam o anxietate de speriat. Cel mai Ok cred ca ar fi sa crești doza. In mod normal medicii dau 5mg doar 1saptamana, apoi 10mg după ce s a “obisnuit” corpul. Te vei simți bine abia după 4 săptămâni. Și eu ma trezeam f anxioasa dar e totul de la medicament. Sa aud de bine! Ne scrii sa ne spui cum te simți.
0
28-01-2023, ora 16:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ johny driver

Doza normala e de 10 mg pe zi. 5 mg e subdozare.
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câteva semne că ai putea fi ipohondru
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •