Ipohondrie
Buna ziua, sunt noua pe acest forum, si vreau sa va impartasesc cum am inceput sa fiu ipohondra.Am 20de ani, si acum 2ani am aflat ca am sinuzita frontala si rinosinuzita maxilara.Problema este ca o prietena de a mea sufera de cancer de col uterin din cauza virusului Hpv.De cand am aflat, am inceput sa cred ca inflamatia din gat care o am din cauza sinusurilor este din cauza unei tulpini Hpv care ar putea provoca cancer.Am fost la 8orl-isti, si toti m-au asigurat ca nu am asa ceva.Exudatele au iesit bine, analizele la fel, am facut si Papanicolau, dar tot cred ca as avea asta chiar daca rezultatele sunt bune.In 10zile aflu rezultatul de la Hpv genotipare din saliva, si nu stiu daca voi rezista psihic daca voi avea una dintre tulpinele hpv care provoaca cancer oral sau de col uterin.Ma sperii daca imi iese o afta bucala sau orice alta bubita pe corp, ori vre-un neg si cheltui multi bani pentru analize, iar cand acestea ies bine sunt si mai depresiva crezand ca totusi e o greseala ca sigur as avea un cancer sau o boala incurabila.Sunt casatorita si problema aceasta a inceput sa se simta si in viata de cuplu si nu stiu cat o sa ma mai suporte sotul meu.Cred ca am nevoie de ajutor sa stiu daca sufar de ipohondrie, anxietate, sau alceva..
8 comentarii
Da. Suferiti. Mergeti sa discutati cu un psiholog.
Buna ziua,
Aveti o tulburare de anxietate ca sa zic asa "ca la carte". Va recomand sa lasati analizele si sa începeți sa dati banii la psihologul clinician, pentru o evaluare corecta si responsabila a situatiei dupa care, probabil, la un psihoterapeut cu experienta.
Aveti o tulburare de anxietate ca sa zic asa "ca la carte". Va recomand sa lasati analizele si sa începeți sa dati banii la psihologul clinician, pentru o evaluare corecta si responsabila a situatiei dupa care, probabil, la un psihoterapeut cu experienta.
Bună seara.
Mergeți la un psihiatru sau psihoterapeut pentru o evaluare completa.
Mergeți la un psihiatru sau psihoterapeut pentru o evaluare completa.
"Ma sperii daca imi iese o afta...si cheltui multi bani pentru analize, iar cand acestea ies bine sunt si mai depresiva". Dar cat de depresiva esti? Poti detalia?
Iar in privinta reinceperii periplului pe la alti medici, dupa ce anteriorul ti-a spus ca nu ai nimic, ce explicatii ne poti da? Ce crezi: ca medicul ala e slab profesional, superficial, ca reactivii nu-s buni, ca e o conspiratie a celor din jur, poate?
Anxietate, anxietate, dar daca iti spune un medic, doi, trei...opt! ca n-ai nimic grav, de ce nu-ti trece frica? Pare a fi o convingere de nezdruncinat (oricat ti-ar spine medicii sau familia ca nu ai nimic grav, tu tot la cancer ajungi), cam irationala, nu crezi? Convingerile astea irationale cu obiect somatic se intalnesc in depresii si in paranoia -apropo de altceva-ul tau din finalul postarii -as miza mai degraba pe depresie, ca paranoicii mai rar isi dau seama ca ar avea o problema psihica, tu iti dai. Unii psihologi spun ca ele apar si pacientul tine la ele (sunt de nezdruncinat) pt ele acopera, mascheaza ceva mult mai dureros pentru el, ceva mai greu de recunoscut si afirmat. Iar unii psihiatri sustin ca de cele mai multe ori, exista o cauza legata de sexualitate in spatele unei convingeri irationale somatice. E posibil, Cristina, sa fie ceva legat de sex in cazul tau? de unele practici sexuale?
Astea ti le-am spus pt ca ai cerut ajutor sa stii ce ai. Nu stiu ce ai...sunt simple idei. Un psiholog clinician serios si bun ti-ar putea spune in urma unor teste, chestionare si a unor interviuri cam ce ai si te-ar putea indruma unde trebuie.
Iar in privinta reinceperii periplului pe la alti medici, dupa ce anteriorul ti-a spus ca nu ai nimic, ce explicatii ne poti da? Ce crezi: ca medicul ala e slab profesional, superficial, ca reactivii nu-s buni, ca e o conspiratie a celor din jur, poate?
Anxietate, anxietate, dar daca iti spune un medic, doi, trei...opt! ca n-ai nimic grav, de ce nu-ti trece frica? Pare a fi o convingere de nezdruncinat (oricat ti-ar spine medicii sau familia ca nu ai nimic grav, tu tot la cancer ajungi), cam irationala, nu crezi? Convingerile astea irationale cu obiect somatic se intalnesc in depresii si in paranoia -apropo de altceva-ul tau din finalul postarii -as miza mai degraba pe depresie, ca paranoicii mai rar isi dau seama ca ar avea o problema psihica, tu iti dai. Unii psihologi spun ca ele apar si pacientul tine la ele (sunt de nezdruncinat) pt ele acopera, mascheaza ceva mult mai dureros pentru el, ceva mai greu de recunoscut si afirmat. Iar unii psihiatri sustin ca de cele mai multe ori, exista o cauza legata de sexualitate in spatele unei convingeri irationale somatice. E posibil, Cristina, sa fie ceva legat de sex in cazul tau? de unele practici sexuale?
Astea ti le-am spus pt ca ai cerut ajutor sa stii ce ai. Nu stiu ce ai...sunt simple idei. Un psiholog clinician serios si bun ti-ar putea spune in urma unor teste, chestionare si a unor interviuri cam ce ai si te-ar putea indruma unde trebuie.
Mergeți pentru evaluare la un psiholog clinician cu experiență, apoi continuați cu un psihoterapeut. Orice problemă se rezolvă acționând imediat, aflând diagnosticul sigur și urmând un program de intervenție personalizat
Iti e clar Cristina ca obstacolele in viata voastra de cuplu au aparut dupa aceasta ipohondrie…si nu inainte ?
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Ipohondria mi s-a declansat in urma a 2sarcini pierdute care m-au afectat foarte tare, bindinteles ca m-am racit de el din cauza ca ma gandeam doar la boli, si fara sa vreau il indepartam, si relatiile intime s-au rarit tare.Acum mi-e tare frica ca inainte de nunta sa ma racesc si mai tare din cauza depresiei si sa il las sau el sa se sature.. :(
Cauza racelii e depresia. Daca tratezi corect depresia o sa se risipeasca si raceala. Vei vedea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ingrijorator??
- 5ganduri negre
- 34Anxietate de boala
- 3Anxietate?
- 5Trăiesc cu frica unui atac de cord!
- 14Psihoterapeu/Psiholog sau Psihiatru
- 5Frica de moarte
- 17Ipohondrie sau altceva?
- 4Depresie ???
- 4Anxietate si atacuri de panica de ceva timp
- 16Ajutați-mă - anxietate, ipohondrie, mi e frica totuși sa nu am la inimă ceva
- 7Anxietate sau altceva?
- 3Nu stiu cum mai rezist, ma simt rau si deja numa boli grave am in cap.
- 5Teama de boala(cancer)
- 42Va rog ajutor! Simt incontinuu o frica intensa in tot corpul si senzatia ca se va intampla ceva rau
- 5Ipohondrie?
- 1Anxietate
Mai multe informații despre: Ipohondria anxietatea de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: