atac de panica si anxietate.. cum se poate vindeca? | Forumul Medical ROmedic

atac de panica si anxietate.. cum se poate vindeca?

12-03-2008
alexandra_veveritza
Nu este medic/terapeut
alexandra_veveritza
Buna ziua!
In luna Ianuarie al acestui an am fost diagnosticata cu atac de panica si anxietate.
Doctorul cardiolog mi-a prescris tratament cu Stimuloton (sertralina).
Am inceput cu pastilele mici, o saptamana cate o jumatate pe zi, apoi o pastila intreaga.La inceput a fost bine in sensul ca, in afara de starea de ameteala, oboseala si senzatia de miscare in reluare, puteam respira pana la capat, nu mai mai sufocam.
Dupa un timp, senzatia de sufocare a reaparut.
Am mers iarasi la doctor care mi-a dat de data aceasta Stimuloton pastile mari 1/zi.
In afara de acest medicament a vrut sa-mi mai dea pentru o luna de zile sa fac tratament cu Xanax.
Cum eu am citit despre Xanax pe internet, am refuzat...si mi-a dat in schimb sa iau Calmepam, care de asemenea imi este frica sa il iau...
Merg lunar la control si la marirea dozei de Stimuloton... ma simt aiurea ca nu ma ajuta si nu stiu ce sa fac...Nu pot sa cresc doza la infinit.
Va rog, dati-mi un sfat...cine mai este in situatia aceasta, ce e de facut? Ca doza marita ajuta la inceput cateva zile, apoi senzatiile reapar.e penibil si ma simt penibil.
Ce e de facut cu aceasta boala?
Cum se poate vindeca?
Mi-e rusine cand ma duc la doctor si trebuie sa spun ca da, medicamentul, doza marita m-a ajutat cateva zile si apoi senzatiile au reaparut..parca imi cer doza mai mare singura, ma simt penibil...dar nu e ceva ce pot controla...am incercat si incerc sa controlez, dar nu vad nicio cale de iesire...Cred ca este cea mai crunta si cea mai frustranta situatie...Ce puteti sa-mi spuneti?
5 comentarii
0
12-03-2008, ora 00:00
angel_radios
Nu este medic/terapeut
angel_radios
Buna alexandra_veveritza,

Cred ca un bun inceput ar fi sa mergi la un psihoterapeut (recomandat, incercat) si sa afli motivul/motivele atacului de panica si a anxietatii. Asta trebuie neaparat sa se intample in paralel cu tratamentul medicamentos. Poate chiar vei scapa de tratament dupa o perioada scurta de terapie. Trecand primtr-o perioada asemanatoare, foarte neplacuta, mi-a fost de mare ajutor (si nici nu am avut nevoie de un tratament indelungat!) Lexotanil-ul (dar am facut si terapie o perioada de vreo 2 luni - cred, nu-mi mai amintesc exact). Eficient este si ceaiul de sunatoare - un antidepresiv natural, dar bineinteles efectul tratamentului naturist este mai lent. Depinde cat de grava este problema ta. Oricum, un aport important in vindecare in ai tu.
Numai bine!
0
13-03-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna,

angel_radios are dreptate.
Ai cai de iesire, si care nu presupun "controlul" simptomului tau, ci dizolvarea lui.
Una dintre ele este vizita la un psihoterapeut.

Mult succes,
Andrei Dumitrescu
0
20-03-2008, ora 00:00
zinveli
Nu este medic/terapeut
zinveli
Ma numesc Angela in 4 februarie am facut atac de panica si a fost groznic eu cel putin asa il descriu si te atunci am mai facut dar nu asa intens iau medicamente pe baza de plante valeriana si omega3 si tot timpul ma auto sugestionez sunt singura cu micuta mea, deoarece sunt divortata si toate problemele sau adunat si incerc sa nu ma mai gandesc, si mie mia dat medicul calmepam dar nu lam luat decat intr_o seara nu vreau sa iau prea multe medicamente.Stiu am nevoie de terapie dar din pacate nu mi_o pot permite am nevoie de sfaturi ce imi puteti spune?
0
21-03-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
In primul rand, adu-ti aminte ca relatia stransa cu micutii nostri are darul de a ne lua cu mana atat de multe oboseli si stress-uri...
Bucura-te de cea mica, fiindca bucuria nu are nevoie de bani sau obiecte, tocmai de aceea este accesibila si celor cu bani si celor cu mai putini bani.
Apoi, baga matura peste problemele tale: cate chiar sunt probleme, cate le amplifici tu.
Separa-le : cate si care sunt de natura materiala, cate de natura emotionala.
Si apoi mai vorbim...

Succes,
Andrei
0
26-03-2008, ora 00:00
duchi
Nu este medic/terapeut
duchi
cand simti ca ti se face rau.citesteParaclisul Maicii Domnului.dar concentreaza/te la ceea ce citesti.Sau pune pe o batista 2 picaturi de ulei esential de levantica si inspira in momentele de criza.SE gaseste la plafar.si gelul de aloe vera m.a ajutat mult.Asa am luptat eu cu o depresie cu atacuri de panica.timp de 3ani.acum sunt bine, starile de rau sunt foarte rare, am invatat sa le controlez.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul