Va rog, ajutati-ma! Nu ma mai inteleg cu parintii.
De o saptamana, zilnic ai mei imi vorbesc urat si se comporta rece cu mine fiindca spun ei ca zilnic afla ceva despre mine deoarece zilnic se intereseaza. Au aflat ca am fumat mult si ca la 18 ani nu mai sunt virgina, ei cred ca eu umblu prin oras dupa barbati si ca sunt curva si spun ca nu ma mai cred cu nimic fiindca i am mintit atata timp. Toata clasa a12a nu o sa mai am voie sa ies, doar la scoala si acasa. Asta am inteles. O sa fac si asta. Dar s a intamplat sa ii aud cand au zis ca vor sa se mute cu mine la anu la facultate ca ei cred ca daca sunt singura o iau razna. Nu vreau sa vina cu mine. Am nevoie de spatiu, de aer. Ce sa FAC?
3 comentarii
Carmina, inteleg ca te simti neinteleasa, constransa si judecata de catre parintii tai. In acelasi timp parintii se simt anxietati de faptul ca tu ai devenit femeie si probabil ca inca nu stiu cum sa accepte si sa se adapteze la acesta etapa.
Pentru a depasi aceste schimbari, pentru a va reapropria, pentru imbunatatirea comunicarii si pentru a te face inteleasa, puteti apela la psihoterapie de familie.
O zi frumoasa!
Pentru a depasi aceste schimbari, pentru a va reapropria, pentru imbunatatirea comunicarii si pentru a te face inteleasa, puteti apela la psihoterapie de familie.
O zi frumoasa!
Eu zic ca in clsa a 12-a sa fii o fetita model si asculti parintii si sa incepi sa comunici cu ei.S-a ajuns aici datorita lipsei de comunicare in interiorul familiei. Intr-un an, vei ajunge sa le schimbi parerea si, daca vei avea si rezultate bune la bac vei vedea ca situatia se va schimba. Acum ei sunt rigizi, e normala reactia lor. Sa le vii in intampinare, participa si ajuta-i in problemele din casa, chiar daca la inceput te vor jigni si indeparta, tine-te tu de ei si arat-le ca tot fiica lor cea draga ramai. Un om intelept asa face. Ai vreun bunic cu care comunici mai bine, ii poti spune orice ? Daca da, el/ ea te va ajuta in problema cu parintii.Nu mai fuma, nu face bine nici la sanatate. Rochitele tale trebuie sa miroase a parfum, nu a fum de tigara. Daca ti se pare interesant si de urmarit ceea ce ti-am scris, poti trece pe fb meu si te voi mai indruma pe viitor. Numai bine!
Carmina, ai putea sa le ceri parintilor tai sa vina impreuna cu tine macar la o sesiune de psihoterapie de familie, in care sa discutati deschis despre problemele fiecaruia. Avantajul unei astfel de sesiuni consta in principal in pozitia de neutralitate a psihoterapeutului, ce ia in considerare gandurile si emotiile fiecaruia dintre voi
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Soacra mea ma acuza ca i-am facut vraji baiatului ei
- 5de unde sa incep ca sa am o viata normala?
- 5soacra ma distruge din punct de vedere moral
- 14soacra soacra, poama acra
- 3PROBLEME CUPLU: Cand prietenul accepta ca mama lui sa ne desparte?
- 79Soacra mea m-a distrus sufleteste.
- 8intre parinti si iubit
- 4Am probleme cu mama mea. Nu ma mai inteleg cu ea.
- 7relatia mea - pentru mama este o problema
- 16Sa lupt? Sau sa renunt, ca si pana acum...?
- 6Mereu imi reprosaza ca i-am stricat baiatul..
- 25Sunt dezamagita.. de familie, de tatal meu
- 10Cum vindec agresiunea fizica, verbala si emotionala?
- 3implicarea parintilor
- 2Cum sa fac sa ma inteleg cu tatăl meu?
- 9Probleme de comunicare cu adolescentul
- 3Tatăl toxic
- 1Cum să procedez ?
Mai multe informații despre: relatia cu parintii