tuse de 2 luni

02-12-2015
TICOS
Nu este medic/terapeut
TICOS
Buna seara.Va deranjez cu o problema comuna, tusea.Din luna octombrie au inceput durerile de gat asociate cu tuse uscata.Mi-am facut exudate nazal si gat, rezultat negativ.Dna doctor mi-a prescris parasinus penta, sirop patlagina, bomboane tamtum si picaturi otocalm deoarece imi erau infundate urechile.Durerea de gat si urechile si-au revenit, insa a ramas o tuse uscata doar ziua, noaptea nu tusesc.M-am dus din nou la dna doctor si mi- a dat stodal si ketof, rezultat zero.Tusesc in continuare.Doar ca acuma este o tuse uscata si cateodata imi ajunge ceva mucus in gura, nu foarte mult, si cand inspir sa tusesc aud un suierat, cateodata. are un sunrt ciudat tusea, ca si cum s ar rupe ceva, dar nu se rupe nimic. Am mers din nou la doctor si mi-a sugerat sa merg la alergolog.Se poate sa ma ajutati, macar cu un sfat, multumesc mult.
9 comentarii
0
03-12-2015, ora 18:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 orice [roblema de nas, gat, urechi..se trateaza corect doar la medicii ORL
NU se da otocalm pentru urechi infundate.. deoarece putea sa fie un dop de ceara care se infunda si mai tare de la ulei, sau putea sa fie o otomicoza.. care deasemenea nu se vindeca cu otocalm
numai un medic ORL care se uita in ureche poate sa spuna cauza problemelor si tratamentul
2 asa este si cu Gatul
posibil ai dureri in gat de la un reflux gastro-esofagian, , si tot ce ai luat pana acum nu a facut bine
nici la mucoasa faringelui..nici la cea gastrica
3 zic sa lasi alergologia pentru alta data..si sa mergi la ORL si la gastrologie
0
04-12-2015, ora 08:16
TICOS
Nu este medic/terapeut
TICOS
Buna dimineata.multumesc frumos.ASA am si facut, am mers la orl, unde mi- a spus ca am amigdalele foarte mari si rosii, IAR ca diagnostic pe reteta este trecut sinobronsita si mi- a prescris tavanic, prednison, omeran si sirop humex.acuma, nu stiu ce sa zic, mi- e teama de prednison.
0
04-12-2015, ora 09:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalele se mentin Mari.. numai la personele cu proboeme gastro-intestinale.. cand acidul gastric intretine inflamatia in faringe si amigdalele nu se pot micsora
Pasii corecti
investiagtii serioase la gastrologie
regim corect alimentar
tratament local pentru faringo-amigdalita..cum gasesti pe forum
daca in 3 luni amigdalele nu s emicosreaza.. trebuie scoase clasic
1
04-12-2015, ora 17:37
gabriel12345
Nu este medic/terapeut
gabriel12345
Am si eu o problema respir greu, mai am ameteli, tulburari de vedere, dezechilibrat, si ma simt foarte ciudat de un timp, am limba alba cred ca candida, am si afte bucale, am facut analizele dar totul mia iesit bine nu inteleg ajutatima si pe mine va rog !
0
05-12-2015, ora 18:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 analzele, corect, se fac doar la indicatia unui medc specialist si au rolul sa faca diferenta intre mai multe diagnostice asemanatoare
analizele facute asa.. de dragul analizelor NU arata nimic
2 ai probleme gastr=esofagiene
si e cazul de schimbat radical stilul alimentar su de facut investigatii la gastrologie
0
19-02-2016, ora 21:31
TICOS
Nu este medic/terapeut
TICOS
Buna seara.revin cu aceeasi problema- tuse uscata doar in pozitie verticala, culcat nu.in luna decembrie la pneumolog- diag.rinita alergica sezoniera, trat.singulair, tamalis, spray alvesco, ventolin la nevoie, ceva s-a ameliorat.merg la control, spirometrie- este o pauza mica.tratament singulair, borenar, alvesco, 1 luna, dupa care discontinuu. nu stiu ce sa spun.doct de familie imi da trimitere la endo, unde toate sunt bune.s-a facut eco, unde mi-a spus ca am ganglonii inflamati si am fost sfatuita sa merg din nou la orl.am mers si mi-a spus sa nu mai iau med de la pneumo ca as avea faringita cronica, mi-a prescris eficef, movalis si bioparox.sa ma credeti ca eu nu mai stiu ca sa fac, ce tratament sa urmez.mi-am facut analize la sange si vsh a iesit marisor, 34 la 2 h.tot ce duc la medicul de fam de la orl, endo nu este de acord.chiar nu stiu pe cine sa ascult.va multumesc frumos.
0
20-02-2016, ora 22:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din cele descrise mai sus.
concluzia este simpla
ai amigdalele mari si faringele irita.. NUmai din cauz aca din copilarie ai probleme cu refluxul gastro-esofagian, alimentatie incorecta..si acidul gastric.. nu a permis amigdalelor sa se micosreze si acum irita si faringele.
Alergiile apar..deasemenea Dar la persoanele care au probleme cu intestinele si sunt mereu intoxicati
Concluzia
schimbi radical regimul alimentar
faci investigatii la gastrologie
te internezi la ORL si scoti sau micsorezi amigdalele in volum
in rest gasest pe forum ce trebuie sa faci pentru amigdalite si faringite inflamate sau iritate
0
08-03-2020, ora 14:38
Mihaela41
Nu este medic/terapeut
Mihaela41
Buna ziua! Apelez si eu la dvs cu următoarea problema: in luna decembrie am fost la ori pt ca nu mai scăpăm de o tuse. Diagnostic, faringo laringita, tratament, 5 zile, cu tavanic, erdomed, aerosoli cu hialuclean. Am terminat tratamentul dar înafara de ameliorarea stării generale, nimic. Am o tuse doar in pozitie verticala, uneori simt o durere vaga pe esofsg, alteori ca o arsură. Dacă iau orice bomboane, parca e mai bine. Uneori e ca un nod in gat, alteori e ca un praf ce ma face sa imi dreg vocea.in pozitie orizontală, parca trece tot, înafara stresului. Nu mai stiu ce sa fac. Un sfat ar fi bine venit. Multumesc!
0
19-03-2020, ora 16:15
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Ar trebui să mergeți și la gastroenterologie este posibil să aveți o boală de reflux. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: