Tuse persistenta
Fiica mea are o TUSE aproape permanenta de mai multi ani 9, 10 ani.Rezultatele investigatiilor facute la pneumologie pe o perioada de cativa ani sunt bune.Intru-cat din cauza aerului conditionat are probleme cu sinusurile a facut in aceasta vara un CT la sinusuri iar rezultatul este urmatorul:
Ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilo-sfeno-etmoidale bilaterale
Sin frontal si celule mastoidiene normal pneumatizate
Usoara deviatie de sept nazal cu convexitate stanga.
Cornete nazale de aspect normal
Continut orbitar fara anomalii decelabile
Medicamentele prescrise ;Nasonex spray, Medrol, si apa de mare aceasta dupa rezultatele obtinute la CT.
Parerea medicului ORL este ca sinuzita nu este tratabila doar se poate tine sub control.
TUSEA crede medicul ca nu este din cauza sinuzitei si a fost trimisa la alergologie
La alergologie stiam ca de 2 ani face alergie la anumite alimente (lapte, cazeina, fructe de mare...)iar acum la analiza de Diaminoxidaza cu rezultatul de 6, 930U.ml si 8, 663 ng/ml a reesit o, , posibila intoleranta la histamina''
A folosit xyzal, iar acum Talamis.Nu face alergie la praf, polen.
TUSEA crede medicul alergolog ca nu este din cauza alergiei.
A mai facut si exudat faringian si nazal cu rezultate bune
Locuim intr-un centru universitar, a consultat mai multi medici, dar nici unul nu a reusit sa gaseasca remediul pentru tuse.
Am dori sa cunoastem si parerea altor medici, s-au persoane care se confrunta cu ceva asemanator.
Ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilo-sfeno-etmoidale bilaterale
Sin frontal si celule mastoidiene normal pneumatizate
Usoara deviatie de sept nazal cu convexitate stanga.
Cornete nazale de aspect normal
Continut orbitar fara anomalii decelabile
Medicamentele prescrise ;Nasonex spray, Medrol, si apa de mare aceasta dupa rezultatele obtinute la CT.
Parerea medicului ORL este ca sinuzita nu este tratabila doar se poate tine sub control.
TUSEA crede medicul ca nu este din cauza sinuzitei si a fost trimisa la alergologie
La alergologie stiam ca de 2 ani face alergie la anumite alimente (lapte, cazeina, fructe de mare...)iar acum la analiza de Diaminoxidaza cu rezultatul de 6, 930U.ml si 8, 663 ng/ml a reesit o, , posibila intoleranta la histamina''
A folosit xyzal, iar acum Talamis.Nu face alergie la praf, polen.
TUSEA crede medicul alergolog ca nu este din cauza alergiei.
A mai facut si exudat faringian si nazal cu rezultate bune
Locuim intr-un centru universitar, a consultat mai multi medici, dar nici unul nu a reusit sa gaseasca remediul pentru tuse.
Am dori sa cunoastem si parerea altor medici, s-au persoane care se confrunta cu ceva asemanator.
5 comentarii
Bună seara! Dacă au fost excluse patologia alergică și cea ORL, rămâne cea digestivă (reflux gastro-esofagian care să inducă tuse) sau pulmonară (o formă de astm bronșic, alte patologii pulmonare). Ce vârstă are fiica dumneavoastră? Înafară de tuse mai sunt și alte simptome? Cum este tusea, este important să o descrieți cu cât mai mare acuratețe (mai frecventă ziua sau noaptea, accentuată în diverse medii, la frig, la efort, seacă sau productivă, dacă expectorează ce aspect are sputa-albicios/alb-perlat/gălbui/alte culori, cantitatea expectorației dacă există). A făcut spirometrie, radiografie toracică? Ce alte investigații a mai făcut? Aștept răspunsurile dumneavoastră, între timp încercați Koflet sirop în combinație cu Septilin comprimate să vedeți dacă tusea se ameliorează. O seară binecuvântată!
Buna ziua.
Fiica mea mai sufera de gusa polinodulara, care este permanent monitorizata, nu are nici un fel de tratament
A facut si spirometrie si radiografie toracica.Nu are astm nici tbc.
Are tuse uscata, ziua, care se manifesta mai intens atunci cand intra in interiorul cladirilor, incaperilor.Fara expectoratii.
Iarna raceste deseori si atunci tuseste si ziua si noaptea iar sinuzita isi face si ea prezenta.
Are 29 ani.
Fiica mea mai sufera de gusa polinodulara, care este permanent monitorizata, nu are nici un fel de tratament
A facut si spirometrie si radiografie toracica.Nu are astm nici tbc.
Are tuse uscata, ziua, care se manifesta mai intens atunci cand intra in interiorul cladirilor, incaperilor.Fara expectoratii.
Iarna raceste deseori si atunci tuseste si ziua si noaptea iar sinuzita isi face si ea prezenta.
Are 29 ani.
Bună seara! Și gușa poate comprima căile aeriene, generând senzația de tuse, deși acest lucru se întâmplă mai rar. Totuși, faptul că tusea se agravează în interiorul clădirilor îmi sugerează ceva alergic, gen praf. Cum radiografia și spirometria sunt normale, nu pare o patologie respiratorie. Vă recomand să mergeți la ORL, mai ales dacă există și episoade recurente de sinuzită, este mai plauzibilă o boală în această sferă. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Va multumesc pentru disponibilitatea de a ne raspunde.O sa mai faca investigatii la ORL.O seara linistita.
Cu drag! Dacă mai aveți întrebări să-mi scrieți, vreau să știu dacă se ajunge la un diagnostic și care este evoluția simptomelor. O seară liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Tuse cronica si resturi amigdaliene inflamate
- 7tuse cronica?
- 14Stare generala de sanatate proasta, lista lunga de simptome
- 10Tuse continua/mucus in gat
- 1Tuse de aproape 3 luni ? ajutor va rog?
- 5Tuse continua
- 1Tuse seaca persistenta
- 2Tuse recurenta
- 4Interpretare rezultat CT
- 3Sinuzita maxilara - etmoidala si frontala stanga
- 2Orl - ct facial: material izodens omogen ce cuprinde in totalitate sinusul drept
- 0Interpretare Computer tomograf sinusuri paranazale
- 2CT sinusuri
- 3CT ORL cu substanță de contrast
- 2Miros de sulf/putred in nas.
- 0Tuse persistenta, poate fi alergie
Mai multe informații despre: Tusea cronica CT sinusuri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: