ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Tuse atat productiva cat si seaca, pieptul imi haraie, durere in piept

25-02-2017
tennike200
Nu este medic/terapeut
tennike200
Buna ziua!
Acum aproximativ 2 ani am avut o raceala destul de puternica, care dupa ce i s-au ameliorat simptomele m-a lasat cu o tuse persistenta. Tusea a persistat in jur de o luna si putin, am tratat-o cu erdomed si eficef. Peste cateva luni, tusea a aparut din nou si de data asta a durat in jur de 2 luni, dupa care m-a lasat. Acum, am avut din nou o raceala foarte urata, si tusea a revenit, dar problema este ca nu mai scap de ea, de data aceasta are aproape un an de cand nu ma lasa si la 2 medici am fost, unul spunand ca este o pneumonie la un lob inferior (acesta este cel care mi-a dat erdomed si eficef), al doilea medic, o doamna, mi-a spus pe baza radiografiei ca nu am absolut nimic la plamani, apoi m-a pus sa suflu intr-o chestie din care a observat ca am wheezing, iar apoi mi-a facut teste cu alergeni si a iesit ca nu am niciun fel de alergie. Mi-a spus ca am o rinita si mi-a prescris Claritin si inca ceva, nu mai tin minte exact ce.
Simptomele sunt urmatoarele: Tuse atat productiva cat si seaca, uneori producand un sunet precum cel al unui caine racit (alta comparatie nu am gasit), pieptul imi haraie mai cand stau intins pe spate, secretia de mucus este proeminenta si simt ca am mucus interminabil in gat, uneori cand expir puternic si inspir iar, simt o durere in piept, iar alteori cand inspir puternic si expir, expir printr-o tuse.
Daca cineva cunoaste cauza acestor simptome, va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Va multumesc!
1 comentarii
0
22-05-2019, ora 21:39
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Dacă nu aveți alergii, dar există wheezing este bine să faceți o spirometrie pentru evaluarea funcției pulmonare. Dacă valorile spirometrice sunt scăzute poate fi un astm cu declanșare virală, nu alergică. Tusea dumneavoastră este cronică și trebuie investigată la pneumologie (radiografie toracică, spirometrie, eventual CT toracic). Vă rog să-mi spuneți dacă ați făcut aceste investigații și care sunt rezultatele. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: