Tuse recurenta

10-02-2019
Anisia maria
Nu este medic/terapeut
Anisia maria
Buna seara dl.dr. Flueraru,
Am o problema cu fiul meu de 3, 5 ani care de aproape 2 ani tuseste. De cele mai multe ori sec si este continua mai ales noaptea. Laringite avem peste 10 in 2 ani. De 5 ori i-am facut analizele alergologice si nu i-a iesit nimic niciodata. Totusi la recomandarea pediatrului am urmat vreo 3 luni un tratament cu Singulair, Zyrtec, Xyzal etc. Nici o imbunatatire. Pneumologul nu i-a gasit nimic la plamani asa ca am mers spre gastro. Pt ca avea simptome de reflux ( tuse prelungita, miros urat al respiratiei, dinti innegriti la baza nefiind carii, tuse agravata la orizontala)si pt ca e prea mic pt o ph-metrie, am primit pe “orb” un tratament cu Nexium. In cateva nopti, imediat dupa administrare, tusea s-a oprit. Dar ea a revenit si Nexium nu a mai functionat. Asa ca am mers spre ORL. Aici, in urma unei endoscopii s-au vazut polipi dar foarte mici. Problema este ca dl doctor orl-ist mi-a recomandat operatia ca sa eliminam o cauza. Mie totusi nu mi se pare ok abordarea pt ca totusi e o interventie care nu garanteaza faptul ca nu va mai tusi. Am uitat sa va scriu si faptul ca singurul tratament in urma caruia tusea inceteaza este AUGMENTIN ES (nu a incetat la Klacid, Augmentin BIS care a trebuit sa le ia in acesti 2 ani pt diferite infectii orl). Dar dupa 2 saptamani de la terminarea tratamentului cu augmentin es, tusea revine. Am urmat si tratamente cu ventolin, flixo, dexametazona si nimic. Acum am primit de la medicul orl (pana la presupusa operatie) Nasonex si Tamalis de administrat doar seara. Este a 2a seara in care i le administrez si nu mai tuseste deloc noaptea dar ziua inca o face. Din alimentatie am scos mancarea grasa gen lapte de orice fel (bea doar lapte de orez), rosii, citrice pt ca am observat ca in trecut tusea se inrautatea de la consumul lor. Intrebarea mea este: ce sa inteleg din faptul ca acum nu mai tuseste noaptea? Ca este alergie si tratamentul cu nasonex si tamalis isi fac efectul sau intr-adevar sunt polipi de operat si aceste 2 medicamente actioneaza cumva asupra lor? Atunci de ce ziua tusea totusi continua? Am uitat sa precizez ca nu are secretii, nici nas infundat, nu sforaie.
Va multumesc mult pentru lamuriri
2 comentarii
0
11-02-2019, ora 11:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum sunt sute de postari unde am explicat ca Laringite, polipi si amigdale marite fac doar copii cu probleme gastro -intestinale care fac reflux gastro esofagian in somn
ati citit postarile de pe forum?
ati facut investiagtii la gastrologie?
ati schimbat regimul alimentar a copilului ?
0
10-03-2019, ora 10:31
Rev
Nu este medic/terapeut
Rev
Buna ziua, doamna Anisia, suntem exact in aceeasi situatie. E vreo posibilitate sa vorbim in privat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Cum calmați tusea la copii?
  •