Tulburarea afectiva bipolara - ereditara
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Iata un documentar interesant despre realitatea in TAB si trasmiterea pe cale ereditara a acestei afectiuni. Ca de altfel a tuturor afectiunilor psihice. Nu afirm ca procentul e 100 % dar oricum foarte mare. Aviz amatorilor care vor sa faca copii care sa se chinuiasca ei insisi, cat si familia care ii ingrijeste si nu poate decat privi la durerea prin care trec cei aflati in suferinta.
Bipolar Disorder-A Documentary
http://www.youtube.com/watch?v=4CHEqvMHJgo
Bipolar Disorder-A Documentary
http://www.youtube.com/watch?v=4CHEqvMHJgo
10 comentarii
![Rica Venturiano](/arata_img.php?img=cont_70254.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Draga mea broscuta, sper ca nu ma bag ca musca in lapte, dar am niste informatii care ar completa ce zice in documentarul ala.
Sunt ferm convins ca sunt o multime de solutii ce sunt ignorate in scopul de a lua banii fraierilor. Daca s-ar aplica si solutiile astea, ar iesi usor la iveala ca nu e nevoie de atatea medicamente.
Era un citat celebru: "Nu conteaza genele, ci la ce le expunem"
Iata ce zice aici :
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Laboratory%20testing%20for%20schizophrenia%20and%20bipolar%20disorder
"Laboratory testing for schizophrenia and bipolar disorder" --cautati pe google daca nu merge linkul, e prea lung
1. Piroluria
Piroluria este o deficienta genetica de zinc si vitamina B6. Oamenii cu pirolurie, au nevoie un aport mai ridicat din acesti nutrienti decat altii si sunt predispusi la simptome psihiatrice. Urmatorul tabel arata distributia pacientilor cu pirolurie dupa afectiune.
TAB - 18%
Schizofrenia - 27%
2. Cuprul seric si ceruloplasmina serica - sunt crecute in bolile psihiatrice.
Trebuie specificat ca absorbtia cuprului creste daca nu este prezent si zincul langa el, sunt antagoniste.
3. raportul omega 6 si 3
4. ecologia gastrointestinala
5. alergiile alimentare (o lista intreaga, dar glutenul si cazeina sunt capul listei)
Sunt ferm convins ca sunt o multime de solutii ce sunt ignorate in scopul de a lua banii fraierilor. Daca s-ar aplica si solutiile astea, ar iesi usor la iveala ca nu e nevoie de atatea medicamente.
Era un citat celebru: "Nu conteaza genele, ci la ce le expunem"
Iata ce zice aici :
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Laboratory%20testing%20for%20schizophrenia%20and%20bipolar%20disorder
"Laboratory testing for schizophrenia and bipolar disorder" --cautati pe google daca nu merge linkul, e prea lung
1. Piroluria
Piroluria este o deficienta genetica de zinc si vitamina B6. Oamenii cu pirolurie, au nevoie un aport mai ridicat din acesti nutrienti decat altii si sunt predispusi la simptome psihiatrice. Urmatorul tabel arata distributia pacientilor cu pirolurie dupa afectiune.
TAB - 18%
Schizofrenia - 27%
2. Cuprul seric si ceruloplasmina serica - sunt crecute in bolile psihiatrice.
Trebuie specificat ca absorbtia cuprului creste daca nu este prezent si zincul langa el, sunt antagoniste.
3. raportul omega 6 si 3
4. ecologia gastrointestinala
5. alergiile alimentare (o lista intreaga, dar glutenul si cazeina sunt capul listei)
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Fratioare,
Am facut TAB
a. pe fond ereditar
b. din cauza unor shocuri puternice prin care am trecut.
Episoadele psihotice s-au declansat pe fondul unui stres puternic si pe o perioada indelungata.
Nu te contrazic nici cu cuprul, nici cu zincul, nici raportul omega 6 si omega 3. Asa o fi daca au facut altii mai destepti ca noi studii.
Dar:
1. Ce ne propui ? Ce tot vrei de la noi ca pe mine una m-ai disperat. Tu tot incerci sa comunici ceva dar noi nu te intelegem. Vorbesti in alta limba.
2. Eu nu stiu ce dieta tii tu, dar sigur nu esti vindecat si asta isi da oricine seama din postarile tale. Nu te supara pe mine acum ca iti zic, ca nu vreau sa te jignesc. Dar ce vrei ? Ce ne sugerezi mai pe romaneste ?
Am facut TAB
a. pe fond ereditar
b. din cauza unor shocuri puternice prin care am trecut.
Episoadele psihotice s-au declansat pe fondul unui stres puternic si pe o perioada indelungata.
Nu te contrazic nici cu cuprul, nici cu zincul, nici raportul omega 6 si omega 3. Asa o fi daca au facut altii mai destepti ca noi studii.
Dar:
1. Ce ne propui ? Ce tot vrei de la noi ca pe mine una m-ai disperat. Tu tot incerci sa comunici ceva dar noi nu te intelegem. Vorbesti in alta limba.
2. Eu nu stiu ce dieta tii tu, dar sigur nu esti vindecat si asta isi da oricine seama din postarile tale. Nu te supara pe mine acum ca iti zic, ca nu vreau sa te jignesc. Dar ce vrei ? Ce ne sugerezi mai pe romaneste ?
![pulberedestele](/arata_img.php?img=cont_38961.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Da, se pare ca tulburarea afectiva bipolara are o componenta ereditara majora si probabil ca asa este si in cazul Dumneavoastra.Daca negam boala psihica s-ar putea ajunge la sintagma "Somnul ratiunii naste monstri", totul ar fi posibil si bolnavul psihic ar putea fi pus la zid si ne-am intoarce la inceputurile psihiatriei si poate chiar mai departe...Probabil ca multi dintre cei normali, ca sa zic asa, si-ar lua un scaunel de seara ca sa vada mai bine a doua zi toate chinurile celui ars pe rug.
@ pulberedestele
Mai bine cei sanatosi nu s-ar mai incurca aiurea cu cei bolnavi.
Fie sa nu-i imbolnaveasca si mai rau.
Fie sa nu se nasca copii bolnavi.
Mai bine cei sanatosi nu s-ar mai incurca aiurea cu cei bolnavi.
Fie sa nu-i imbolnaveasca si mai rau.
Fie sa nu se nasca copii bolnavi.
![pulberedestele](/arata_img.php?img=cont_38961.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Exista putin fatalism in ceea ce spuneti, multa rabdare si multa intelegere, de asemenea.Cei bolnavi fac parte dintr-un mecanism social care nu distinge, si nici n-are voie sa distinga, intre cei bolnavi si cei sanatosi.Avem sanse egale, suntem la fel, suntem oameni.E nevoie de sfat genetic atunci cand faci un copil, ca nu cumva sa faci mai mult rau acelui copil, dar credeti ca il da cineva in Romania?Am vazut ca sunteti rabdatoare, toate le indurati, toate le credeti...Eu nu sunt asa, sunt un rebel!Sa stiti ca anumite forme de boala se remit prin casatorie, nu stiu de ce, poate ca responsabilitatea sociala primeaza si gasesc ei resurse interioare, unii in schimb nu pot reusi.
Teoretic avem sanse egale. Practic multi la care boala este vizibila sunt marginalizati de catre societate.
Suntem oameni si asa este nimeni nu se baga cand este vorba de facut copii din parinti bolnavi... Nu stiu si nu inteleg de ce nu se face o educatie in sensul prevenirii acestor boli. Costurile ar fi mult mai mici decat sustinerea materiala a unui bolnav de catre stat pe toata perioada vietii lui. Dar ce sa facem daca acestia ne sunt conducatorii... Mergem mai departe domnule Pulberedestele. Cu multa incredere.
In ceea ce priveste remiterea formelor de boala datorita casatoriei, nu va contrazic. Pot exista cazuri din acestea fericite despre care mentionati dumneavoastra. Eu personal am fost casatorita dar asta m-a dus la 2 episoade psihotice acute in urma carora... am ramas acasa. Daca nu ma casatoream cu acea persoana nepotrivita, astazi eram alt om. Nu am avut de unde sa stiu.
Si in general sfatuiesc pe toti cei cu afectiuni psihice, de orice natura, pentru ca toti purtam o anumita sensibilitate. Mare atentie cum ne alegem partenerii, pentru ca asta ne poate agrava boala. Cele mai multe cazuri (nu mai zic de al meu) dar ma gandesc si la toate cunostintele pe care le-am intalnit de-a lungul timpului cu astfel de afectiuni, au intrat la 9 involuntar (si asta cred ca stiti ce inseamna) din cauza durerii provocate de relatii cu persoane nepotrivite. Pur si simplu nu au putut suporta acea durere si au luat-o razna. Nu stiu daca este valabil si pentru barbati acest lucru dar pentru femei, in mod cert va spun ca da.
Suntem oameni si asa este nimeni nu se baga cand este vorba de facut copii din parinti bolnavi... Nu stiu si nu inteleg de ce nu se face o educatie in sensul prevenirii acestor boli. Costurile ar fi mult mai mici decat sustinerea materiala a unui bolnav de catre stat pe toata perioada vietii lui. Dar ce sa facem daca acestia ne sunt conducatorii... Mergem mai departe domnule Pulberedestele. Cu multa incredere.
In ceea ce priveste remiterea formelor de boala datorita casatoriei, nu va contrazic. Pot exista cazuri din acestea fericite despre care mentionati dumneavoastra. Eu personal am fost casatorita dar asta m-a dus la 2 episoade psihotice acute in urma carora... am ramas acasa. Daca nu ma casatoream cu acea persoana nepotrivita, astazi eram alt om. Nu am avut de unde sa stiu.
Si in general sfatuiesc pe toti cei cu afectiuni psihice, de orice natura, pentru ca toti purtam o anumita sensibilitate. Mare atentie cum ne alegem partenerii, pentru ca asta ne poate agrava boala. Cele mai multe cazuri (nu mai zic de al meu) dar ma gandesc si la toate cunostintele pe care le-am intalnit de-a lungul timpului cu astfel de afectiuni, au intrat la 9 involuntar (si asta cred ca stiti ce inseamna) din cauza durerii provocate de relatii cu persoane nepotrivite. Pur si simplu nu au putut suporta acea durere si au luat-o razna. Nu stiu daca este valabil si pentru barbati acest lucru dar pentru femei, in mod cert va spun ca da.
![andreea ionescu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
ma numesc andreea, am 18 ani, am fost diagnosticata cu tulburare afectiva bipolara, ma simt singura si as vrea sa socializez cu unii dintre voi.daca vreti -*.multumesc mult
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
![george marin](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
eu am sotia cu aceste probleme..in prezent este internata in spital de cateva zile si parca nu se vede nici o ameliorare
este la a 4 internare prima fiind in 2002 apoi in 2004 apoi in 2008 si in prezent, , , , parca au o ciclicitate
este foarte greu de facut fata acestei boli si ca pacient si ca persoana de langa ea
ma gandesc ca toata viata va fi asa dar o iubesc, avem un copil de 4 ani si nu stiu daca copilul merita atata suferinta
ma doare rau sa vad ca si copilul a fost afectat de acest lucru, in sensul ca de cand a debutat boala, a in ceput sa o neglijeze, sa fie dura cu ea, , , am incercat sa compensez dar am si eu servici...parintii la amandoi stau departe...acum a venit mama ei si are grija de cea mica
sincer este foarte greu dar vom iesi noi la capat
ma gandesc sa duc doctorului toate biletele de iesire din spital anterioare...eu cred ca il va ajuta?
este la a 4 internare prima fiind in 2002 apoi in 2004 apoi in 2008 si in prezent, , , , parca au o ciclicitate
este foarte greu de facut fata acestei boli si ca pacient si ca persoana de langa ea
ma gandesc ca toata viata va fi asa dar o iubesc, avem un copil de 4 ani si nu stiu daca copilul merita atata suferinta
ma doare rau sa vad ca si copilul a fost afectat de acest lucru, in sensul ca de cand a debutat boala, a in ceput sa o neglijeze, sa fie dura cu ea, , , am incercat sa compensez dar am si eu servici...parintii la amandoi stau departe...acum a venit mama ei si are grija de cea mica
sincer este foarte greu dar vom iesi noi la capat
ma gandesc sa duc doctorului toate biletele de iesire din spital anterioare...eu cred ca il va ajuta?
@ george marin
Dupa ce va lua tratamentul cum trebuie si se va stabiliza nu veti mai avea probleme in familie.
Orice lucru pe care il considerati in neregula, i-l comunicati doctorului care trebuie sa o monitorizeze lunar si sa ii prescrie reteta.
Tratamentul trebuie luat toata viata in tab deoarece aceasta este o boala cronica.
Sotia dv. va fi bine, dar va trebui sa ia tratament.
Altfel exista pericolul de a vira.
Dupa ce va lua tratamentul cum trebuie si se va stabiliza nu veti mai avea probleme in familie.
Orice lucru pe care il considerati in neregula, i-l comunicati doctorului care trebuie sa o monitorizeze lunar si sa ii prescrie reteta.
Tratamentul trebuie luat toata viata in tab deoarece aceasta este o boala cronica.
Sotia dv. va fi bine, dar va trebui sa ia tratament.
Altfel exista pericolul de a vira.
![eddye](/arata_img.php?img=cont_145172.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Am si eu TAB din anul 2000. Primul episod de manie a fost cumplit pentru mine si s-a sfarsit cu o internare la spitalul de boli psihice din constanta. Din 2000 pana in anul 2007 nu am mai mai avut nici un episod maniacal sau depresiv. Tratamentul care il facusem in primul meu episod a fost cu litiu, cre apoi l-am intrerupt treptat, deci am stat fara tratament in jur de 5 ani. Intre timp m-am casatorit si am facut si o fetita.
In 2007 am avut urmatorul episod maniacal, care nu a mai fost asa de urat (pentru mine, nu pentru cei din jurul meu) si am urmat un tratament care m-a bagat intr-o depresie urata. Am schimbat medicul si am iesit din aceasta depresie. Intre timp am mai avut o multime de episoade maniacale care au fost mai grave sau mai usoare dar fara sa ajung la psihoza.
Acum am fetita si un baietel,
Parerea mea este ca " Daca numeri foile din placinta, nu mai mananci placinta".
Eu cred ca sunteti cam pesimisti cu privire la relatia dintre un bipolar si un "om normal".
Parerea mea este ca TAB este o refulare a EGO-ului unei persoane timide si sensibile.
In 2007 am avut urmatorul episod maniacal, care nu a mai fost asa de urat (pentru mine, nu pentru cei din jurul meu) si am urmat un tratament care m-a bagat intr-o depresie urata. Am schimbat medicul si am iesit din aceasta depresie. Intre timp am mai avut o multime de episoade maniacale care au fost mai grave sau mai usoare dar fara sa ajung la psihoza.
Acum am fetita si un baietel,
Parerea mea este ca " Daca numeri foile din placinta, nu mai mananci placinta".
Eu cred ca sunteti cam pesimisti cu privire la relatia dintre un bipolar si un "om normal".
Parerea mea este ca TAB este o refulare a EGO-ului unei persoane timide si sensibile.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 414Tulburarea Afectiva Bipolara (Partea II)
- 4tulburare afectiva, sinucidere
- 66tulburare afectiva bipolara V (tratament nemedicamentos)
- 7tulburare afectiva bipolara (TAB) - recomandari
- 7renuntarea la fumat pt "posesor de TAB"
- 369Depresie, Anxietate, TOC, TAB, Schizofrenie:Gestionare, Terapii, Suplimente-Solutii ajutatoare
- 25Tratamentul cu litiu in Tulburarea afectiva bipolara
- 0Cercetare tulburarea afectiva bipolara
- 6TAB si ADHD - diferente si interferente?
- 4Sunt depakote și Orfril aceeași chestie?
- 2TAB -Afectiune bipolara
- 9TAB - episod mixt
- 11Sufar de episoade depresive si episoade hiperactive +obsesii.
- 3Tulburare Afectiva Bipolara-Permis Conducere
- 1Tratament tulburare bipolara
- 10Tulburarea schizoafectiva de tip mixt e schizo ? Se considera schizo ?
- 5Bipolar, aș dori un sfat: să continui din inerție sau să mă supun unei reevaluări?
Mai multe informații despre: tulburarea afectiva bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: