Bipolar, aș dori un sfat: să continui din inerție sau să mă supun unei reevaluări?
![aidoma](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună ziua,
sunt diagnosticat din 2004 ca bipolar, cu diverse perioade de acutizare (pseudocrize), internări și derapaje, dar și multe perioade de echilibru precar. Lucrez însă de peste 20 de ani și nu aș da profesia / activitatea actuală pe o încadrare cu handicap, mai cu seamă că ultima scrisoare medicală specializată menționa remisie.
Bun, dar eu sunt tot mai istovit, cu un regim de lucru și viață haotic, simțind cumva inerția, scăderea concentrării, memoriei, atenției, plus oboseala de la atâția ani de tratament (completat succesiv, apoi redus și tot așa).
Aș avea, practic, nevoie de un sfat: să merg în continuare în acest ritm, să mă supun eventual unei reevaluări de specialitate? Mai cu seamă că am și îndatoriri de părinte. Și încă un detaliu: în ultima vreme au crescut la cote paroxistice anxietatea, paranoia și senzația de a fi atacat/suprasolicitat din toate părțile.
Mulțumesc.
sunt diagnosticat din 2004 ca bipolar, cu diverse perioade de acutizare (pseudocrize), internări și derapaje, dar și multe perioade de echilibru precar. Lucrez însă de peste 20 de ani și nu aș da profesia / activitatea actuală pe o încadrare cu handicap, mai cu seamă că ultima scrisoare medicală specializată menționa remisie.
Bun, dar eu sunt tot mai istovit, cu un regim de lucru și viață haotic, simțind cumva inerția, scăderea concentrării, memoriei, atenției, plus oboseala de la atâția ani de tratament (completat succesiv, apoi redus și tot așa).
Aș avea, practic, nevoie de un sfat: să merg în continuare în acest ritm, să mă supun eventual unei reevaluări de specialitate? Mai cu seamă că am și îndatoriri de părinte. Și încă un detaliu: în ultima vreme au crescut la cote paroxistice anxietatea, paranoia și senzația de a fi atacat/suprasolicitat din toate părțile.
Mulțumesc.
5 comentarii
![Identity](/arata_img.php?img=cont_227701.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua! Dati mai multe detalii. Ce tratament ati luat? Ce simptome aveti acum? Parerea mea e ca tot dvs trebuie sa va hotarati daca sa mergeti la o reevaluare psihiatrica. Asta daca într-adevăr simptomele dvs s-au agravat. Nu e de glumit cu sanatatea psihica :( mai bine sa preveniti decat sa fie prea tarziu. Unii fac tot felul de lucruri in episod psihotic.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Am postat un mesaj dar vad ca a fost sters.
Puteti sa va pensionati oricand daca aveti internari.
Indemnizatia de handicap se poate face chiar daca lucrati. E 496 lei.
Pensia de invaliditate e doar o treime din salariu.
Pentru anxietate si restul simptomelor trebuie adaptat tratamentul.
Vorbiti cu medicul psihiatru.
Puteti sa va pensionati oricand daca aveti internari.
Indemnizatia de handicap se poate face chiar daca lucrati. E 496 lei.
Pensia de invaliditate e doar o treime din salariu.
Pentru anxietate si restul simptomelor trebuie adaptat tratamentul.
Vorbiti cu medicul psihiatru.
![C.S.D.](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Cereți sfatul unui medic. Părerea mea: poate ar fi bine să încercați să obțineți indemnizația de handicap, apoi pensia de invaliditate și să continuați să munciți, dar mai puțin decât în mod obișnuit. Nu mai aveți voie 8 are la pensia de invaliditate. Am înțeles că de anul ăsta se poate munci și cu pensia de invaliditate, cât puteți. Poate știți, poate nu, dar în noua lege a pensiilor, pensia de invaliditate nu mai constitue vechime așa că fiecare e încurajat să muncească, chiar dacă mai puțin.
Problema e dacă angajatorul acceptă. Deși, la o adică, legal n-are nimeni dreptul să vă desfacă contractul de muncă pt că v-ați îmbolnăvit și trebuie reduse orele.
Problema e dacă angajatorul acceptă. Deși, la o adică, legal n-are nimeni dreptul să vă desfacă contractul de muncă pt că v-ați îmbolnăvit și trebuie reduse orele.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
@ C.S.D.
Nu conteaza ce vrea medicul. Conteaza ce vrea pacientul.
Cu internari te poti interna oricand.
La medic te duci doar sa iti elibereze referatul.
Ii zici ca vrei sa te pensionezi.
Nu conteaza ce vrea medicul. Conteaza ce vrea pacientul.
Cu internari te poti interna oricand.
La medic te duci doar sa iti elibereze referatul.
Ii zici ca vrei sa te pensionezi.
![Identity](/arata_img.php?img=cont_227701.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Cand un om se simte rau si are simptomele unei anumite boli, ce face? Merge la medic sa se trateze. Am citit ca dvs lucrați într-un domeniu, va puteți lua un concediu si mergeti sa vorbiti cu un medic psihiatru pentru tratament medicamentos. Posibil sa va evalueze fara sa mai stati internat la pat cateva zile, o saptamana, adica in serviciu de zi. Medicul vă va spune ce puteti face mai departe, important este sa vă ameliorați simptomele actuale.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 61Caut sanatoriu privat de psihiatrie
- 7nu stiu ce sa fac: sotul meu sufera de tulburare bipolara
- 11cand va constientiza prietenul meu ca este bolnav?
- 7tulburare afectiva bipolara (TAB) - recomandari
- 45Tulburare bipolara... ?
- 17A aparut Litiu in Bucuresti - pentru cei cu TAB
- 2NEBUNIA e de 2 feluri
- 26tulburare afectiva bipolara
- 3Tulburare bipolara sau altceva?
- 19Ajutor! - Tulburare bipolara la copil 14 ani - am nevoie de sfaturi!
- 7Toti cei care au tulburare bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 0Ajutați-mă să descifrez o Scrisoare medicală
- 0Nu ma pot angaja am tulburare bipolara afectiva
- 4Tulburare bipolara viata normala
- 2Mama cu tulburare bipolara
- 4GAFS
- 18Pensie de boala si de handicap
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara tulburarea afectiva bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: