Sunt depakote și Orfril aceeași chestie?
Am fost diagnosticată cu tulburarea afectiv bipolară acum 3 ani. De atunci am mers pe un tratament care nu a integrat nici-un fel de stabilizator de dispoziție.
În urma stărilor mele am decis împreună cu psihiatrul să adăugăm unul, însă eu am fost destul de clară că nu doresc Depakote, așadar mi-a fost prescris Orfril.
Întrebarea mea e simplă, sunt aceeași chestie sub nume comercial diferit?
În urma stărilor mele am decis împreună cu psihiatrul să adăugăm unul, însă eu am fost destul de clară că nu doresc Depakote, așadar mi-a fost prescris Orfril.
Întrebarea mea e simplă, sunt aceeași chestie sub nume comercial diferit?
4 comentarii
Cele doua medicamente au aceeasi substanta activa, valproatul de sodiu (acid valproic). Substanta activa insa nu este totul. Doua medicamente avand aceeasi substanta activa pot actiona diferit la aceeasi persoana pentru ca mai sunt si alti excipienti in comprimat. Asadar, daca unul dintre medicamente nu a mers bine, exista posibilitatea ca celalalt sa dea rezultate mai bune.
Bună dimineața!
Discută orice problemă cu psihiatrul tău, pentru că dacă reușești să comunici cu el și să ai încredere în schema de tratament prescrisă de el și medicația are rezultate mai bune.
Discută orice problemă cu psihiatrul tău, pentru că dacă reușești să comunici cu el și să ai încredere în schema de tratament prescrisă de el și medicația are rezultate mai bune.
Da, au aceeasi substanta activa dar excipienti diferiti. Poate sa nu iti mearga bine cu unul si cu celalalt da.
Substanta activa e aceeasi, insa eficienta poate sa difere in functie de reactivitatea fiecarei persoane.De ce a-ti fost asa de hotarata ca nu vreti Depakote.o experienta negativa?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 54Intreruperea tratamentului cu seroxat
- 2Help! Cipralex seara sau dimineata?
- 3Sertline? efecte secundare cutanate
- 3Tulburare de anxietate cu stari ciudate
- 5Neurotop
- 9Vedere putin incetosata de la tratament cu Rispolept si Abilify?
- 1Care sunt orele optime?
- 2Sertralina-pentru anxietate
- 57Brintelix/Trintelix
- 0Cipralex si extrasistole
- 0Olanzapina
- 65-HTP cu Risperidona sau Abilify
- 2Depakine durere dreapta abdomen
- 0Anxietate si atac de panica
- 9Puțin ceai verde cu tratament psihiatric in loc de cafea?
- 5Toc băiat de 15ani
- 3Cum sa renunț la tratament?
Mai multe informații despre: tulburarea afectiva bipolara medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: