Sunt depakote și Orfril aceeași chestie?

21-07-2017
Keleqt
Nu este medic/terapeut
Keleqt
Am fost diagnosticată cu tulburarea afectiv bipolară acum 3 ani. De atunci am mers pe un tratament care nu a integrat nici-un fel de stabilizator de dispoziție.
În urma stărilor mele am decis împreună cu psihiatrul să adăugăm unul, însă eu am fost destul de clară că nu doresc Depakote, așadar mi-a fost prescris Orfril.
Întrebarea mea e simplă, sunt aceeași chestie sub nume comercial diferit?
4 comentarii
1
22-07-2017, ora 08:45
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Cele doua medicamente au aceeasi substanta activa, valproatul de sodiu (acid valproic). Substanta activa insa nu este totul. Doua medicamente avand aceeasi substanta activa pot actiona diferit la aceeasi persoana pentru ca mai sunt si alti excipienti in comprimat. Asadar, daca unul dintre medicamente nu a mers bine, exista posibilitatea ca celalalt sa dea rezultate mai bune.
2
22-07-2017, ora 09:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Discută orice problemă cu psihiatrul tău, pentru că dacă reușești să comunici cu el și să ai încredere în schema de tratament prescrisă de el și medicația are rezultate mai bune.
1
22-07-2017, ora 22:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, au aceeasi substanta activa dar excipienti diferiti. Poate sa nu iti mearga bine cu unul si cu celalalt da.
0
25-07-2017, ora 06:57
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Substanta activa e aceeasi, insa eficienta poate sa difere in functie de reactivitatea fiecarei persoane.De ce a-ti fost asa de hotarata ca nu vreti Depakote.o experienta negativa?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul