vomat dupa ce am luat pastila
Buna ziua, am si eu o intrebare. Dupa ce am luat pastila Yasmin cu o mica intarziere (trebuia luata la ora 23 si eu am luat-o la 23:45) am vomat la vreo 2-3 ore. Apoi peste inca vreo 2-3 ore am avut contact sexual neprotejat. Urmatoarea pastila am luat-o in mod normal la ora corespunzatoare. Exista vreun risc?
1 comentarii
Nu, acel contact neprotejat nu este cu risc. Insa de acum(de atunci) te protejezi suplimentar 7 zile - 7 pilule active.
Practic, pilula se absoarbe in 4 ore in organism. Daca versi sau ai diaree in primele 4 ore de cand ai luat pilula, trebuie sa te protejezi suplimentar urmatoarele 7 zile, cat iei 7 pilule.
In momentul respectiv ai fost protejata pentru ca nu au trecut mai mult de 36 de ore de la ultima pilula luata si absorbita de organism. Deci, ceea ce ai spus tu ca iei pilula la ora 23, dar ai luat-o cu o intarziere de 45 de minute, ea poate fi luata cu o intarziere de maxim 12 ore. Este bine sa nu se intample prea des, dar cand se intampla...nu-i grav.
Practic, pilula se absoarbe in 4 ore in organism. Daca versi sau ai diaree in primele 4 ore de cand ai luat pilula, trebuie sa te protejezi suplimentar urmatoarele 7 zile, cat iei 7 pilule.
In momentul respectiv ai fost protejata pentru ca nu au trecut mai mult de 36 de ore de la ultima pilula luata si absorbita de organism. Deci, ceea ce ai spus tu ca iei pilula la ora 23, dar ai luat-o cu o intarziere de 45 de minute, ea poate fi luata cu o intarziere de maxim 12 ore. Este bine sa nu se intample prea des, dar cand se intampla...nu-i grav.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5de cateva zile am frisoane, dureri de stomac, diaree si voma
- 8pneumonie cu complicatii??
- 52Ameteli puternice cu stare de voma si stare de acru
- 31Daca vreau sa schimb anticonceptionalele, trebuie sa fac pauza?
- 15Yasmine - prima pilula din folie uitata
- 9dureri de stomac si de burta plus altele
- 6iau yasmin de 7 luni (regulat) si simt ca acum am dor ovarele, spatele, pieptul
- 3stari de tuse... pana la voma = astm?
- 7Yasmine - se poate incepe un blister unul dupa altul?
- 4Din cauza anticonceptionalelor?
- 5anticonceptionale yasmin + pete maronii pe fata
- 9imi vine mancarea inapoi dupa orice masa va rog sa ma ajutat
- 4Yasmine
- 4Contact sexual imediat inainte de a vomita pilula
- 3am pierdut o pastila de yasmine
- 9agitatie bebelush 2 luni
- 4Stari de voma, greata, balonare, dureri (intepaturi) de ovar, dureri de cap
- 1Febra frisoane stari de voma dureri in dreapta sub coaste in fata si in spate
- 2durere de cap, amorteli ale palmei stangi si gurii, stări de vomă
- 0Reflux esofagian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: