vomat dupa ce am luat pastila

Buna ziua, am si eu o intrebare. Dupa ce am luat pastila Yasmin cu o mica intarziere (trebuia luata la ora 23 si eu am luat-o la 23:45) am vomat la vreo 2-3 ore. Apoi peste inca vreo 2-3 ore am avut contact sexual neprotejat. Urmatoarea pastila am luat-o in mod normal la ora corespunzatoare. Exista vreun risc?
1 comentarii

Nu, acel contact neprotejat nu este cu risc. Insa de acum(de atunci) te protejezi suplimentar 7 zile - 7 pilule active.
Practic, pilula se absoarbe in 4 ore in organism. Daca versi sau ai diaree in primele 4 ore de cand ai luat pilula, trebuie sa te protejezi suplimentar urmatoarele 7 zile, cat iei 7 pilule.
In momentul respectiv ai fost protejata pentru ca nu au trecut mai mult de 36 de ore de la ultima pilula luata si absorbita de organism. Deci, ceea ce ai spus tu ca iei pilula la ora 23, dar ai luat-o cu o intarziere de 45 de minute, ea poate fi luata cu o intarziere de maxim 12 ore. Este bine sa nu se intample prea des, dar cand se intampla...nu-i grav.
Practic, pilula se absoarbe in 4 ore in organism. Daca versi sau ai diaree in primele 4 ore de cand ai luat pilula, trebuie sa te protejezi suplimentar urmatoarele 7 zile, cat iei 7 pilule.
In momentul respectiv ai fost protejata pentru ca nu au trecut mai mult de 36 de ore de la ultima pilula luata si absorbita de organism. Deci, ceea ce ai spus tu ca iei pilula la ora 23, dar ai luat-o cu o intarziere de 45 de minute, ea poate fi luata cu o intarziere de maxim 12 ore. Este bine sa nu se intample prea des, dar cand se intampla...nu-i grav.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am nevoie urgent urgent de ajutor - de 3 trei zile nu pot sa mananc nimic
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 3Cind trebuie sa incep sa folosesc prima pastila Yasmine?
- 3cum iau yasmin?
- 3yasmin sau marvelon 28?
- 3ce diminueaza efectul anticonceptioalelor?
- 5Nodul la sanul stang.. se afla pe partea laterala exterioara si ma deranjeaza
- 3polipii nazali produc la copii stari de voma in gat 1
- 4Anticonceptionalul si analiza medicala
- 3dureri abdominale in partea dreapta, febra 37, 8 si stari de voma
- 2am slabit cu 7 kg ma simt rau
- 4Am vomitat Karissa!
- 5Transaminaze marite.
- 4Cand trebuie facuta pauza la tratamentul cu Yasmin
- 4Migrena si lesin + voma, frisoane si senzatie de oboseala
- 10folosirea anticonceptionalelor
- 2arsuri la stomac, dureri si voma
- 2Problema cu stomacul sau cu fierea
- 0Starea mea: voma si ameteli