tratament pentru un molar: coronita?
mestecand pe un molar plombat si tratat de mai multe ori, am simtit o durere.
cand m-am spalat pe dinti a cazut plomba, apoi m-am uitat in oglinda si am vazut o crapatura.
peretii sunt acolo dar unul se misca si ma cam doare. cum se poate salva acest molar? punandu-i
o coronita?
sa fi crapat oare pana la radacina? daca da si daca nu ce mai este de facut,
in afara de radiografie?
cand m-am spalat pe dinti a cazut plomba, apoi m-am uitat in oglinda si am vazut o crapatura.
peretii sunt acolo dar unul se misca si ma cam doare. cum se poate salva acest molar? punandu-i
o coronita?
sa fi crapat oare pana la radacina? daca da si daca nu ce mai este de facut,
in afara de radiografie?
6 comentarii
0
07-02-2009, ora 09:02
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
mergand la stomatolog.
O radiografie si o consultatie.sa luam partea pozitiva.se rezolva cu un pivot si apoi coronita.
multumesc mult pt. raspunsurile dvs.,
eu mi-as dori sa nu extraga peretele care se misca, ci sa caute doctorul o metoda sa il fixeze, apoi sa curete molarul si sa ii puna coronita.credeti ca se poate, ce vreau eu ?
pivotul ce este?
eu mi-as dori sa nu extraga peretele care se misca, ci sa caute doctorul o metoda sa il fixeze, apoi sa curete molarul si sa ii puna coronita.credeti ca se poate, ce vreau eu ?
pivotul ce este?
mi-am facut lucrare dentara in urma cu 3 luni.Este partea de sus o coronita din 12 bucati din portelan.O gramada de bani...si acum s-a decimentat doar de la ultima masea de legatura din partea dreapta.Lucrarea a fost taiata pe jumatate si urmeaza o alta lucrare.Deci nu v-a mai fi o coroana dentara.Ma intreb ce s-a intamplat?De ce sa se decimenteze asa repede?
peretele dentar se extrage.pivotul este ceva efectuat in laborator si care se cimenteaza in radacinile dintelui.
la radiografie s-a vazut putina infectie la radacina, fapt pt care doctorul mi-a prescris un antibiotic.
mai departe nu stiu ce sa fac.ce bine ar fi daca s-ar putea reconstitui acest molar in situatia in care este...
si salvarea lui cu o coronita este o solutie, tinand cont ca exact langa acest molar am avut o extractie mult timp in urma si s-ar putea acoperi golul respectiv cu o extensie la coronita.
acum ce este extensia aceasta, oare?o coronita mai mare sau doua coronite?
mai departe nu stiu ce sa fac.ce bine ar fi daca s-ar putea reconstitui acest molar in situatia in care este...
si salvarea lui cu o coronita este o solutie, tinand cont ca exact langa acest molar am avut o extractie mult timp in urma si s-ar putea acoperi golul respectiv cu o extensie la coronita.
acum ce este extensia aceasta, oare?o coronita mai mare sau doua coronite?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Infectarea unei masele dupa aplicarea plombei!
- 8Care este cea mai sigura si simpla metoda de a avea o alta masea?
- 3chist dentar infectat
- 7de aproximativ 1 saptamana ma doare o masea jos dreapta...
- 5Infectie sub radacina unei masele
- 6Infectie sau nu? ma doare o masea cand apas, adica cand mananc ceva sau inchid gura
- 7plomba dureroasa
- 5intepatura puternica in masea.. are vreo legatura cu avionul (inaltimea)?
- 6Masele cariate... durere
- 11Cat timp se poate tine un pansament cu arsen?
- 5durere postextractie molar
- 8rezectie apicala + infundarea narii pe partea cu maseaua
- 3problema masea
- 4Dungulita metalica la lucrare dentara VA ROG AJUTOR!
- 11Masea innegrita dupa plombare definitiva!!!ce trebuie sa fac????
- 1Tratament pentru o plomba cazuta
- 4durere limba dupa ce am fost la dentist pt o extractie si o plomba
- 3Umflatura sub masea dupa plombare temporala
- 1Plombe innegrite
- 3Plomba dentara.
Mai multe informații despre: Plombele dentare molarul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: