Enigma plombarii
Problema este urmatoarea: mi-a cazut un fragment din molar dupa ce acesta fusese curatat de o carie si pansat (urma sa fie plombat). Acum vorbesc cu mare dificultate pentru ca maseaua este ciobita si imi zgarie limba.
Vreau sa stiu daca este fireasca intamplarea sau macar justificata. Nu aveam vreo carie monumentala, nici ceva iesit din comun si niciun fel de durere si am evitat si contactul cu zona respetiva dupa pansare. Doctorul mi-a explicat ca o sa am nevoie de 3 sedinte pentru plombare. Nu am inteles exact de ce, avand in vedere ca oricum nu parea mare lucru in neregula.
Nu vreau sa pun la indoiala strategia medicului, mai ales ca opinia mea este strict subiectiva si neavizata, dar vreau sa fiu sigura ca nu risc vreo 'minune' in urmatoarele sedinte.
Multumesc!!!
Vreau sa stiu daca este fireasca intamplarea sau macar justificata. Nu aveam vreo carie monumentala, nici ceva iesit din comun si niciun fel de durere si am evitat si contactul cu zona respetiva dupa pansare. Doctorul mi-a explicat ca o sa am nevoie de 3 sedinte pentru plombare. Nu am inteles exact de ce, avand in vedere ca oricum nu parea mare lucru in neregula.
Nu vreau sa pun la indoiala strategia medicului, mai ales ca opinia mea este strict subiectiva si neavizata, dar vreau sa fiu sigura ca nu risc vreo 'minune' in urmatoarele sedinte.
Multumesc!!!
1 comentarii
Buna seara! Se poate "ciobi" un perete care a ramas fragil dupa indepartarea tesutului cariat, nu este neintalnit. Dar cred ca cele mai clare lamuriri sunt de la dentistul tau, este posibil sa fie nevoie si de tratament de canal si sa necesite mai multe sedinte tratamentul. Asa ca nu parasi cabinetul nelamurita:)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mereu probleme cu aceeasi masea..
- 5Umflatura la gingia maselei
- 4probleme cu giniga... cred!
- 7durere la masea plombata - un sfat, va rog
- 8Care e durata de viata a unei plombe?
- 2plomba la dinte in fata, rupt dupa 3 ani o bucatica!
- 1Mici probleme la un incisiv plombat
- 6Imbracarea dintilor, o decizie corecta sau nu?
- 1problema dentara duce la pareza faciala?
- 4Spatiu intre dinti dupa plombare
- 4Plomba temporara si dureri
- 4durere limba dupa ce am fost la dentist pt o extractie si o plomba
- 0Bruxism vs. plomba mai veche
- 2Infectie?...Obraz umflat.
- 1Problema masea cariata
- 1Radacina fracturata + chist
- 2plomba buclucasa
- 2Durere de dinti la plombe interdentare
- 3Plombă ruptă puțin
Mai multe informații despre: Plombele dentare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: