Plombare masea
Buna ziua!
Am facut un tratament de canal la o masea careia ii cazuse plomba. Acesta a fost platit de la inceput, incluzand si pretul plombei ce urma sa fie pusa. La ultima sedinta de tratament, doctorul mi-a spus ca plomba nu va tine, si, de aceea, este mai bine sa o reconstruim si sa o imbracam.
Nelamurirea mea este legata de plata initiala care cuprindea si punerea plombei, deci, initial stomatologul a sustinut ca plomba se poate pune.
Eu as vrea totusi sa pun o plomba. Maseaua are o gaura destul de mare (s-a marit in urma tratamentului de canal), insa nu ii lipseste decat un perete. As dori sa stiu care sunt sansele pentru ca aceasta sa tina? Dupa cum a procedat, stamatologul mi-a lasat impresia ca doreste doar sa imi prelungeasca vizitele la dansul :), pentru ca, initial, m-a pus sa platesc un tratament care cuprindea si o plomba de care, se pare, ca nu ma voi mai folosi. Nu vreau sa fac o reconstructie daca maseaua poate fi salvata cu o plomba normala.
Am facut un tratament de canal la o masea careia ii cazuse plomba. Acesta a fost platit de la inceput, incluzand si pretul plombei ce urma sa fie pusa. La ultima sedinta de tratament, doctorul mi-a spus ca plomba nu va tine, si, de aceea, este mai bine sa o reconstruim si sa o imbracam.
Nelamurirea mea este legata de plata initiala care cuprindea si punerea plombei, deci, initial stomatologul a sustinut ca plomba se poate pune.
Eu as vrea totusi sa pun o plomba. Maseaua are o gaura destul de mare (s-a marit in urma tratamentului de canal), insa nu ii lipseste decat un perete. As dori sa stiu care sunt sansele pentru ca aceasta sa tina? Dupa cum a procedat, stamatologul mi-a lasat impresia ca doreste doar sa imi prelungeasca vizitele la dansul :), pentru ca, initial, m-a pus sa platesc un tratament care cuprindea si o plomba de care, se pare, ca nu ma voi mai folosi. Nu vreau sa fac o reconstructie daca maseaua poate fi salvata cu o plomba normala.
3 comentarii
De multe ori dupa ce se scoate nervul, se recomanda imbracarea dintelui cu o coroana, pt prevenirea fracturarii peretilor dentari. Fractura care frecvent duce la pierderea maselei.
am un sfat pentru dv. nu va raspund exact la subiect. daca va puneti o plomba, sa nu faceti prostia sa puneti plomba cu mercur(adica neagra). din momentul in care acea plomba este pusa, se vor emana permanent vapori de mercur care usor, usor, vor face ravagii in organismul dv.
Va multumesc pentru sfat! Am platit pentru cea mai de calitate plomba, nu stiu din ce este, dar, cu siguranta, mavoi interesa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mereu probleme cu aceeasi masea..
- 2Lista materilale pt. plombe (preturi si calitati)
- 6De ieri ma doare unul din dintii din fata! pls! ce fac?
- 5Ce pot face sa dispara durerea de masea?
- 5Infectie sub radacina unei masele
- 1Mici probleme la un incisiv plombat
- 3Probleme cu o masea plombata
- 4Dungulita metalica la lucrare dentara VA ROG AJUTOR!
- 4Spatiu intre dinti dupa plombare
- 4Plomba temporara si dureri
- 0De ce mi-a cimentat maseaua si nu a plombat-o?
- 1plomba de masea
- 0Bruxism vs. plomba mai veche
- 2Infectie?...Obraz umflat.
- 2plomba buclucasa
- 1Probleme masele
- 3Plomba dentara.
- 1Plomba premolar
- 3Plombă ruptă puțin
- 0Mic sondaj: aveti plombe din amalgam/metalice?
Mai multe informații despre: Plombele dentare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: