scoaterea nervului este normala la o masea buna ?

25-03-2008
crossing
Nu este medic/terapeut
crossing
scoaterea nervului este normala la o masea buna doar pt a o folosi ca suport pt o lucrare? vreau sa-mi fac o lucrare si medicul m-a programat pt scoaterea nervului la maseaua fara probleme.
16 comentarii
0
25-03-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
nu sint stomatotolog ci internist, dar odata pusa ca si suport la o punte dentara acea masea va fi polizata deci i se va sparge smaltul si asta e ca si o carie dar provocata iar pe linga lucrare se strecoara resturi si astea agraveaza acea carie provocata si asta iti va da dureri si vei fi nevoit sa dai jos acea lucrare ca sa faci obturatia de canal adica sa omori nervul.
0
25-03-2008, ora 00:00
carmen.u
Nu este medic/terapeut
carmen.u
Sunt studenta la med dentara, an terminal, si am un raspuns la intrebarea ta. indicat nu este sa se faca pulpectomie(scoaterea nervului) pe nici un dinte care nu necisita un astfel de procedeu, adica care este sanatos.Pulpectomiile au anumite indicatii dar nu in cazul tau. Deci nu este necesar si nici intr-un caz indicat de efectuat o pulpectomie pe un molor(masea ) sanatoas. In cazul in care prezinti niste anomalii dentare:ocluzie deschisa:adica nu "calca" maxilarul pe mandibula si ramane spatiu intre ele, exista sansa sa existe indicati de asa ceva. DAR, daca tu ai omis sa relatezi ceva, in sensul ca datele pe cale le-ai precizat nu sunt corecte, fie incomplete, ceea ce eu ti-em spus poate fi incorect.Dar in general stomatologii mai in varsta evita sa pastreze vitalitate dintelui, prin mentinerea nervului, deoarece este mai "comod" pt ei.Explicatia oferita de d-na dr internist este total eronata, (nu doresc a jigni pe nimeni)nu se strecoara nici un rest de mancare.Nu la asta se rezuma interventia in cauza.
Sa retii pe viitor ca orice dinte ce poate fi mentinut pe arcada este bine sa ramana acolo, si pastrata deasemenea vitalitatea lui, in cazul in care nu prezinta indicatii de pulpectomie(ex:carii mari ce deschid camera pulpara).Iti repet: statutul de masea sanatoasa se face pe baza unei examinarei clinice si pe baza unei radiografii, pt ca tu neavand o pregatire in acest domeniu ai putea sa te inseli.si o masea "sanatoasa", sa nu fie tocmai asa(daca nu prezinta proces carios adanc care sa deschida camera pulpara, NU este necesara pulpectomia).
Sper sa intelegi ce am incercat sa iti explic.
0
26-03-2008, ora 00:00
crossing
Nu este medic/terapeut
crossing
De ce ar fi mai comod pentru medicul stomatolog alegerea unei pulpectomii? Ar fi putut foarte simplu sa-mi faca o anestezie locala, sa pileasca dintele si sa puna lucrarea. Deja m-i s-a facut pulpectomia :(. Macar sa stiu pe viitor...
0
26-03-2008, ora 00:00
carmen.u
Nu este medic/terapeut
carmen.u
Pana recent, teoria spunea ca este indicat sa se faca o pulpectomie pe dintele stalp de punte.Recent, adica de cativa ani incoace s-a demonstrat ca nu este necesar.Ba mai mult, ca nu este indicat.Dar multi medici merg pe principiul vechi.Iti repet, din diferite motive, se putea sa ai indicatii de pulpectomie.
0
29-03-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Parerile sunt impartite, dovada fiind si comentariile de pana acum...depinde f mult si de tratamentul care trebuie facut..cat de mare (lunga) este puntea. Nu stiu insa daca d-soara doctor a si practicat...fara sa fiu rautacios...una e teoria si alta practica. Riscul cel mare, si nu comoditatea doctorilor mai in varsta(eu nu fac parte dintre ei), este ca dupa slefuire cu pastrarea vitalitatii dintelui, la ceva timp sa apara o complicatie (chiar daca slefuirea se face cu racire la turbina).i se spune pulpita cronica(este datorata faptului ca se slefuieste f mult din dinte pentru o coroana metalo ceramica...ceea ce cred ca veti avea si dvs)...cu durere si, sa se compromita tot tratamentul protetic..adica sa va scoata puntea si sa va devitalizeze apoi dintele si facuta alta punte.mmmmmm...acum ce ziceti...va mai convine sa mai dati bani inca o data???parca nu.zic eu.
As indica pastratea vitalitatii dintilor doar la canini si apoi coroana scutan(provizorie facuta in cabinet).restul.out
Sper ca am fost destul de convingator
0
03-12-2008, ora 16:17
ImmortalRose
Nu este medic/terapeut
ImmortalRose
Am si eu o problema si am nevoie urgenta de o parere avizata... Acum o luna am fost pentru prima data la un control la stomatolog si mi-a zis ca aveam o carie intre ultimele doua masele din partea dreapta jos...mi-a spus ca mi-a curatat si mi-a plombat locul... De aproximativ o saptamana am dureri acute atunci cand beau rece si atunci cand mananc pe partea dreapta... Intre timp am facut o radiografie pe care i-am aratat-o dentistului astazi, si mi-a spus ca nu am nicio carie ( s-a si uitat "in gura mea", si peste radiografie), si mi-a spus ca trebuie scos nervul.Cand am intrebat de ce sa scoata nervul, daca eu nu am nicio carie, el mi-a raspuns " Pentru ca nu mai rezista nervul tau...de aceea te si doare la rece si la presiune". Eu am mai multe nelamuriri...1. De ce ma doare maseaua, daca nu am carie? 2. E normal sa imi scoata nervul ? 3. Ce e de facut ? Multumesc anticipat.
0
03-12-2008, ora 19:45
Dr. Cosmin Marin
Dr. Cosmin Marin
E posibil sa fi fost o carie adanca...prea aproape de nerv.sau s-a intrat prea mult cu freza.Insa prima varianat este mai plauzibila. Ar mai putea fi o cauza...daca piesele nu aveau apa(racire) cand vi s-a lucrat, s-ar putea sa fi afectat nervul...l-a incins.Numai medicul respectiv ar putea stii cel mai bine, nu de alta, dar el a lucrat.
0
04-12-2008, ora 19:05
ImmortalRose
Nu este medic/terapeut
ImmortalRose
Nu, nu a fost o carie adanca, ci dimpotriva, una foarte mica...asa mi-a spus...si mi-a lucrat cred ca 5 min...si a rezolvat problema...Mi-a spus ca aveam o carie mititica intre ultimele 2 masele... Deci prima varianta (cea a cariei prea adanci) cade. Legat de piese, daca aveau racire sau nu, nu am de unde sti. Insa stiu sigur ca mi-a lucrat la suprafata, si nu la nerv, pentru ca am intrebat-o pe dentista. Alta cauza ar mai putea fi ?
0
04-12-2008, ora 21:50
Dr. Cosmin Marin
Dr. Cosmin Marin
Eu unul nu vad alta cauza.
0
25-02-2009, ora 22:55
amazingly_musical
Nu este medic/terapeut
amazingly_musical
buna...am si eu o problema. Acum o saptamana mi-a cazut un pansament (plomba?) si a inceput sa ma doara...Am fost la medicul meu si mi-a pus un alt pansament... durerea a continuat, iar dupa trei zile iar m-am dus la dentist...apoi mi-a pus tratament (cred ca arsenic, ca sa-mi omore nervul) si apoi plomba... seara am avut dureri groaznice dupa care mi-am dat eu jos pansamentul...ziua urmatoare m-am dus din nou si mi-a pus iar un tratament pt a-mi omori nervul...durerea continua si urmeaza sa-mi vizitez medicul peste alte doua zile (pt ca asta-i programul de lucru)...si nu inteleg...am insiruit acest lant de evenimente pt a intreba daca nu exista un mod mai simplu de a rezolva problema... decat sa stau zile cu dureri insuportabile... ma indoiesc putin de metoda folosita de medicul meu si as vrea sincer un raspuns...:-?? multumesc...
0
25-02-2009, ora 23:49
Dr. Cosmin Marin
Dr. Cosmin Marin
Trebuie scos "nervul" si gata!.
0
26-02-2009, ora 15:47
amazingly_musical
Nu este medic/terapeut
amazingly_musical
hmmm... multumesc...:|
0
26-02-2009, ora 15:50
Dr. Cosmin Marin
Dr. Cosmin Marin
daca a avut probleme...inseamna ca nu mai este buna.maseaua!
0
26-02-2009, ora 17:36
amazingly_musical
Nu este medic/terapeut
amazingly_musical
da... am inteles, ideea e ca si eu sunt de acord ca ar fi trebuit sa-l scoata (nervul) pana acum...si ma deranjjeaza atitudinea neglijenta a medicului meu:|...
0
28-02-2009, ora 19:58
dffrfdf
Nu este medic/terapeut
dffrfdf
buna am si eu o problema..de 2 zile ma doare o masea de inebunesc..durerea este insuportabila..:( ceea ce ma mira este ca maseaua nu este cariata. nu pot manca absolut nimic, abia am reusit sa beau putina supa.dak ating maseaua simt k si cum m'ar corenta ceva...numai suport asa si trebuie sa mai astept pana luni sa ma pot duce la stomatolog.va rog macar spuneti'mi un medicament puternic care sa amelioreze durerea..am luat algocalmin fiole, ketorol, paracetamol..nu stiu ce sa mai iau.poate imi recomandati niste tratamente naturiste cu care sa ma "dreg"pana la proba contrarie astept raspuns...multumesc
0
11-03-2009, ora 15:33
c dana
Nu este medic/terapeut
c dana
buna ziua, am si eu o problema am o masea care dupa cum arata filmul e ok nu are carie nu nimic dar ma doare de mor.Am fost la dentist si medicul a zis ca nu are ce sa-i faca ca e ok.Va rog sa ma ajutati ce poate fi, de ce ma doare<sa fie nervul>, va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul