pivot pe molar

Am un pivot pe molar vechi de cel putin 10 ani. In decembrie 2014 a inceput sa doara la apasare pe el.Durerea a devenit din ce in ce mai puternica si mai persisitenta, pana acum cateva zile cand aceasta a disparut, .dar a aparut o umflatura in apropiere pe cerul gurii. Este abces...ce trebuie sa fac?
5 comentarii

Buna ziua...sfatul meu este sa mergeti cat mai repede la dentistul dvs. Acea umflatura de care spuneti este o reactie la varful radacinii probabil care va poate cauza mari neplaceri. Este bine sa aveti si o radiografie dar intai este bine sa consultati un medic dentist.

Multumesc pentru sfat! Am mers la dentist...a urmat o extractie intrucat molarul era distrus...dar am evitat o infectie care se putea extinde, din cate am inteles, si la maxilar.

Nu aveti pt ce.ma bucur ca v-am putut fi de folos!

Buna ziua!! Am tratat o masea acum cativa ani..obturatie+ plomba..anul acesta plomba s a rupt..din cauza covid 19 a trebuie sa stau o perioada mai lunga de timp 1 luna jumatate asa..au intrat resturi alimentare si a inceput sa doara..am ajuns intr-un final la dr..obturatie..tratatmemt de canal de 2-3 ori + antibiotic si antiinflamator..pivot ( deorece maseaua se compunea doar dintr un varf atat) + coronita ( provizoriu). A cazut si coronita provizorie dupa o luna..si au inceput durerile. A mai patit careva asa ceva?stii cineva care e rezolvarea? Multumesc

Buna ziua, cu siguranta nu sunteti singurul la care se intampla asa ceva. Pentru evaluarea situatiei este indicat sa faceti o radiografie retroalveolara la acel dinte si o puteti posta aici. Daca aveti si radiografii din trecut, pot fi utile. Faptul ca s-a lucrat la tratamentul de canal 2-3 sedinte poate arata ca a fost o infectie la radacina si s-a incercat tratarea ei, posibil fara rezultatul dorit.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 9probleme premolar si o masea
- 13dinti imbracati in portelan
- 3chist dentar infectat
- 8masea umflata de aproape o saptamana
- 6durere insuportabila de masea, iau tratament dar nu m-a lasat deloc
- 7de aproximativ 1 saptamana ma doare o masea jos dreapta...
- 6Infectie sau nu? ma doare o masea cand apas, adica cand mananc ceva sau inchid gura
- 4Pulpa Inflamata Molar
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 11Cat timp se poate tine un pansament cu arsen?
- 7problema cu o masea
- 6molar 2 superior fara radacina?
- 12Puroi la masea
- 2Durere molar cu pivot si coronita
- 6Durere dupa extragere nerv
- 1Extractie pivot dentar
- 5Alergie la metal sau altceva?
Mai multe informații despre: molarul pivotul dentar