tratament canal
Salutare, aveam un dinte cu o plomba de cativa ani, in jurul careia doctorul mi-a spus ca s-a format carie(dintele nu ma durea deloc). Mi s-a facut tratamentul de canal si acum am dureri ingrozitoare, nu doar cand apas pe dinte ci in permanenta. Doctorul mi-a spus ca e normal 3 zile sa am dureri. Dar de ce? de vreme ce inainte nu m-a durut deloc dintele si nu am avut infectie. Ceva nu e bine sau e normal?
4 comentarii
Daca te doare cand apesi pe dinte si pe gingie, iti simti buza umflata sau chiar este atunci cu siguranta vorbim de o infectie, in acest caz trebuie drenat canalul.
Am uitat sa mentionez ca, dupa ce mi s-a obturat canalul am inceput sa am aceste dureri. Acum am doua zile de la obturare si durerea e la fel. buza nu mi-e umflata, dar am o durere permanenta plus ca daca apas pe dinte durerea e insuportabila. Am sunat doctorul si mi-a zis sa iau calmante ca in 3 zile durerea va scadea. dar nu inteleg de ce am aceasta durere daca nu am avut infectie si mai ales daca nu mai este nici un nerv(nervul a fost scos acum 2 saptamani). Va multumesc pentru raspuns.
e infectie cu siguranta, cred ca trebuie sa mergi la stomatolog, altfel riscul e mare.Nu are legatura nervul cu durerea ci cu infectia.
in momentul in care se lucreaza pe canale, din cauza acelor cu care se largesc canalele, din cauza substantelor folosite in tratamentul si sterilizarea canalelor, din cauza substantelor continute de materialele cu care se inchid defintiv canalele, este posibil sa apara durere. aceasta nu se datoreaza nervului, pentru ca dintele nu mai are nerv, ci se datoreaza osului de la varful radacinii, care are si el inervatie si vascularizatie. durerea care apare dupa tratamentul de canal este o durere caracteristica, la apasarea pe dinte ( nu la rece sau la cald, ci la masticatie). la unii pacienti apare, la altii nu; in cazul in care apare, poate dura pana la 7-10 zile. calmantele ar trebui sa reduca aceasta durere, pana la disparitie. paradoxal, doare mai frecvent la dintii care nu au avut infectie la varful radacinii, tocmai pentru ca osul din acea zona, de la varful radacinii este sanatos, bine inervat si vascularizat.
sper ca v-am lamurit cat de cat. mai asteptati cateva zile, si daca nu observati nici o imbunatatire a situatiei, mergeti din nou la medic.
sper ca v-am lamurit cat de cat. mai asteptati cateva zile, si daca nu observati nici o imbunatatire a situatiei, mergeti din nou la medic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Infectarea unei masele dupa aplicarea plombei!
- 3chist dentar infectat
- 11Cat timp se poate tine un pansament cu arsen?
- 0plombe innegrite in scurt timp
- 5Infectie masea?
- 7problema cu o masea
- 1Mici probleme la un incisiv plombat
- 4Spatiu intre dinti dupa plombare
- 1Durere de masea plombata
- 0De ce mi-a cimentat maseaua si nu a plombat-o?
- 1Despre plombele fotopolimerizabile
- 1Enigma plombarii
- 2Cat costa o plomba?
- 0Obrazul umflat
- 1Problema masea cariata
- 0Retratament de canal.
- 11probleme plomba
- 2plomba buclucasa
- 2Durere de dinti la plombe interdentare
- 7Plomba amalgam premolar
Mai multe informații despre: Plombele dentare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: