TOC ! Am nevoie de un sfat

25-04-2023
Ionela81
Nu este medic/terapeut
Ionela81
Cum scap de gandurile obsesiv compulsive ? Am un gând care mă macină groaznic. Eu am o pisică și am in gând mereu sa o ranesc sau sa o fac sa sufere dar eu practic nu vreau asta și nu as putea face asta. Dar mie frica ca intr-o zi lucrurile o sa scape de sub control și chiar o voi face. Dacă a mai trecut cineva prin asta am nevoie de un sfat cum sa trec peste gândurile astea. Merg și la psiholog dar parca e pe alta planeta nu ma ajuta cu nimic parca nu ma înțelege. Nu știu ce sa fac cred ca înnebunesc la psihiatru nu vreau sa merg sa ma indop cu pastile as vrea ca gandurile astea sa treaca de la sine, aș da pisicuța spre adopție de frică să nu îi fac ceva, eu iubesc animalele nu am avut niciodată astfel de gânduri dar de vreo lună gândul ăsta ma macină groaznic. Dacă trece cineva prin asta sau a mai trecut m-ar ajutat enorm sa primesc niște sfaturi
6 comentarii
1
25-04-2023, ora 14:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In afara de tratament si psihoterapie nu exista alte cai.
1
25-04-2023, ora 15:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Nu știu la ce psiholog mergi, poate la unul începător, sau nu este psihoterapeut, pentru că ar fi trebuit să-ți spună că ai nevoie și de medicație concomitent cu psihoterapia. Gândurile obsesive nu trec de la sine.
1
25-04-2023, ora 16:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
A fost la psihiatru si i s-a dat medicatie dar nu doreste sa o ia...
1
25-04-2023, ora 16:05
Ionela81
Nu este medic/terapeut
Ionela81
Da, pentru ca mi-a vorbit foarte urat ma jignit de parca eu am vreo vina ca am aceste gânduri și nu mi-a explicat clar ce am nu mi-a zis ai porblema asta trebuie sa iei medicamentele astea timp de nu știu cât timp și asa mai departe. Doar le-a dat și pa la revedere
1
25-04-2023, ora 17:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista Grup de suport pentru toc. Cauta la lupa pe forum. Poate te pot ajuta cu sfaturi colegii de acolo.
Tratamentul se ia pe termen lung dar sunt persoane care il mai si intrerup, cu acordul doctorului. E bine sa iti gasesti un medic cu care sa comunici bine pentru ca relatia va fi de durata. Pana te stabilizezi te vei duce la el lunar, apoi la 3 luni, pentru reteta. Cauta un medic empatic, aproape de tine.
1
25-04-2023, ora 17:53
Psihologie, București
Ai avut ghinion cu psihiatrul. Asta nu înseamnă să renunti la medicație. Caută un altul cu care să poți comunica, eventual vorbește cu medicul de familie sa- ti recomande un medic pe care îl cunoaște. Nu sunt toți la fel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: