La ce ajuta Depakine în principal atunci când ti-e prescris?

04-01-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
La ce ajuta Depakine în principal atunci când ti-e prescris dar nu ai epilepsie ci altr tulburări?(TOC etc)
2 comentarii
1
04-01-2024, ora 13:24
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Depakine inhiba excitatia sistemului nervos, inducand o stare de liniste, relaxare. Inhiba năvala de gânduri specifică ruminației.

Mai este (adeseori) folosit pentru a contracara efectele secundare ale altor medicamente (antipsihotice) - spre exemplu sindromul extrapiramidal.
0
18-01-2024, ora 09:32
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Depakine (valproat de sodiu) este un medicament care, deși este cunoscut în principal pentru tratamentul epilepsiei, este folosit și pentru alte tulburări, inclusiv pentru unele tulburări psihiatrice. Iată cum poate ajuta Depakine în cazul tulburărilor precum Tulburarea Obsesiv-Compulsivă (TOC) sau alte condiții:

Stabilizator de Dispoziție: Depakine este adesea clasificat ca un stabilizator de dispoziție și poate fi folosit pentru a trata sau a preveni episoadele de manie sau depresie în tulburările bipolare. Acest efect se datorează capacității sale de a modula activitatea neurotransmițătorilor în creier.

Efecte Anticonvulsivante și Psihotrope: Deși mecanismul exact prin care Depakine ajută în tulburările psihiatrice nu este complet înțeles, se crede că efectele sale anticonvulsivante contribuie la stabilizarea stării de spirit și la reducerea simptomelor psihiatrice.

Utilizare în TOC: În cazul TOC, Depakine poate fi utilizat ca tratament adjuvant, adică în combinație cu alte medicamente, cum ar fi inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS). Este folosit mai ales în cazurile în care răspunsul la tratamentele standard nu este suficient.

Personalizarea Tratamentului: Depakine poate fi prescris de medic atunci când se consideră că profilul său farmacologic se potrivește nevoilor specifice ale pacientului, în funcție de simptome și de răspunsul la alte medicamente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: