Ce as putea sa am - gânduri despre suicid pe care nu mi le pot scoate din cap

29-07-2022
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Buna ziua mă numesc Paul și de câteva zile nush ce sa mă mai fac am niște gânduri despre suicid pe care nu mi le pot scoate din cap.A început acum câteva zile când stăteam în pat și mi a venit un gând aleatoriu in cap că cum ar fi sa mă sinucid nustiu cum a apărut și de atunci sunt speriat m ai tot timpul.De ex prima mea obsesie era că dacă mă sinucid cu cuțitul și nu mă pot opri apoi daca mă arunc în fântână și tot la fel că nu mă pot opri și apoi iarăși treaba asta cu cuțitul dar eu nu vreau sa fac aceste lucruri dar mie frica că poate chiar se vor întâmpla mai ales că am văzut ceva de genul că aceste gânduri se vor adeverii că au legătură cu depresia dar eu nu am depresie. Nush ce sa mă mai fac am momente când sunt liniștit altele când numai pot de frica și plâng va rog să mă ajutați cu un răspuns mie foarte frica nush de ce am aceste frici
6 comentarii
0
29-07-2022, ora 08:00
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Câteodată mie și frica sa stau singur că dacă o să se întâmple sunt disperat nu vreau sa mor
0
29-07-2022, ora 08:17
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
Va rog frumos un răspuns sunt foarte speriat
0
29-07-2022, ora 08:21
Paul h
Nu este medic/terapeut
Paul h
In fiecare zi plâng sunt disperat că o să se adevereasca
1
29-07-2022, ora 17:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si pana la urma daca s-o adeveri aia e, dispari si gata, nu esti unicu care moare mai devreme, au murit in razboiul 2 mondial 50 de milioane, si nu si-au mai facut atatea probleme, ziceau "mor, aia e".
Nu se va adeveri daca mergi la doctor, dar zic asa si in caz ca s-ar adeveri, pamantul merge inainte si fara tine, si fara mine, deci aia e.
Oricum o sa mori odata, asa ca ce mai conteaza ca mai devreme sau mai tarziu.

E zic asta ca sa nu mai ai frica aia macar, ca si aia te rupe de chiar ajungi la balamuc pana la urma, desi nu o poti controla pe frica, asta stiu.
Eu unu de ex nu-mi fac probleme, de o fi sa mor, mor si gata, nu e absolut nici o problema.
Stii cum e uneori, de ce ti-e frica, de aia nu scapi.
Dar la tine se rezolva daca te duci cat mai rapid la medic ! Daca nu te duci sunt mari sanse sa se adevereasca.
0
29-07-2022, ora 22:05
360
Nu este medic/terapeut
360
am impresia ca ti-e teama in vreun fel de psihiatru si de tratamentul pe care ar urma sa-l primesti. vreau sa te asigur ca tratamentul nu iti va face mai mult rau, din contra, te va ajuta, ajutandu-te sa ai ganduri normale si sanatoase, la fel ca orice alta persoana.

esti intr-o situatie ce se se poate remedia cu ajutorul medicului. nu mai sta pe ganduri...
0
30-07-2022, ora 21:22
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
O avea si frica de tratament la el, ca dovada ca a stat asa, nu se duce la medic, si sincer nici nu stiu daca se va duce.
Nu stiu de ce unii fug de medici, dar aia e.

Insa are frica de gandul ala el, pana la urma am stat sa o gandesc, are TOC, nu depresie, ptr ca depresivu nu are frica de acest gand, din contra, vede ca o scapare de suferinta suicidul.
Insa sa vedem, ca am intalnit medici care cand auzeau de suicid, gata, asocia cu depresia, nici nu mai conta ce explicai tu pe acolo, ca eu de aia am zis ieri ca are depresie.

Dar oricum ceva e interesant, cum i-am zis si lui clara (dar nu stiu daca intelege ce i-am zis, ea nu isi bate capu cu analiza chestiilor, zice ca tocu da ganduri din alea si atata, nu dezvolta subiectul, ca nu doar suprafata conteaza, si exact asa abordeaza si psihologul problema, ca mine, vrea sa afle cauzele tocului si temelor lui, el gandeste mai profund, e atent la orice detaliu), TOC da gandurile intruzive, dar nu neaparat si tema lor, nu stim de unde vine tema gandurilor ! El zice ca a vazut pe tik tok ceva si de acolo e, dar exact adevarul nu stim.
Ca si altii vad suicid, au TOC, dar nu se prinde de ei, au alte teme la tocul ala, verificat yala de n ori ca nu e sigur ca a inchis-o, ca face rau familiei (iti dai seama ca undeva acolo in adancuri, are o relatie deficitara cu familia poate, nu stim exact).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: