TOC-ul se vindeca?
Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
Un doctor psihiatru de copii din trecut mi-a zis ca mereu o sa am obsesii si compulsii.Dar doar o sa se amelioreze nu o sa se vindece.E adevarat?
1 comentarii
buna ziua
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Daca asimilati cuvantul "vindecare" cu absenta totala a oricarui simptom, intr-adevar, in cea mai mare parte afectiunile/tulburarile din sfera psihica NU se "vindeca". Cu toate acestea, cu ajutorul medicatiei psihiatrice si/sau psihoterapiei, majoritatea acestor afectiuni se amelioreaza/diminueaza, pentru ca persoanele invata sa isi recunoasca si gestioneze starile/emotiile/impulsurile/tendintele/gandurile/comportamentele pana la o limita confortabila pentru sine si acceptabila pentru ceilalti.
Cu alte cuvinte, sa fie functional si integrat social.
Mult succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 711tulburarea obsesiv-compulsiva
- 15am obsesii, oi fi maniaco-depresiva?
- 3Comportament agresiv, obsesiv, complexat
- 6Sunt obsedat de vreo 4 ani de o fata care nu vrea cu mine
- 3Cum sa scap de tulburarea obsesiv compulsiva?
- 12De ce reactie extrapiramidala?
- 15este rasfat sau tulburare obsesiv compulsiva
- 13Simt ca nu mai pot..TOC
- 31Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva?
- 3Ajuta la ceva medicamentele pentru TOC?
- 8Tratament sau solutie eficienta pentru tulburarea obsesiv compulsiva?Un mic ajutor?
- 9Recadere anxietate?
- 2Problema, Ajutor. Prezint probleme de concentrare și atenție, orientare în spațiu
- 3Tulburare obsesiv compulsiva
- 3Efecte secundare fevarin TOC
- 2Toc
- 5TOC
- 1Citalopram sau seroxat pentru TOC (tulburarea obsesiv-compulsivă)?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: