Tinitus, interpretare RMN. solutie ?
Buna ziua, am acest simptom, nu e boala dar strica grav calitatea vietii.
am tinitus de 1 an si jumatate aproximativ. Doar pe urechea dreapta instalat brusc, eram probabil prea ganditor, stresat in perioada aia si dupa cateva zile petrecute cu nervi sau stres, mi s-a declansat brusc pe urechea dreapta si asa a ramas de atunci.
Am facut RMN si AngioRMN.
scrie asa, nu stiu cum pot fi interpretate.
Concluzii/Recomandari:
Cateva microdemielinizari cronice, situate in substanta alba supratentorial bilateral.
Fara leziuni heterointense cu caracter recent constituit si fara procese inlocuitoare de
spatiu la nivelul parenchimului cerebral infra- sau supratentorial.
Fara procese expansive tisulare decelabile IRM nativ la nivelul cisternelor ponto-cerebeloase sau la
nivelul conductelor auditive interne bilateral. De mentionat prezenta unor productiuni osoase (hiperostoze) pe
conturul postero-superior al conductelor auditive interne bilateral, asimetrice (dreapta>stanga), procidente la
nivelul cisternelor ponto-cerebeloase bilateral.
Fara dilatatii anevrismale si fara stenoze focale semnificative la nivelul arterelor sistemelor carotidian
sau vertebro-bazilar, cervico-cerebral.
Plexuri venoase proeminente la nivelul foramenului magnum si intracanalar cervical superior in dreptul
apofizei odontoide. O vena ce dreneaza in aceste plexuri venoase, prezinta la nivelul foramenului jugular drept
(in adiacenta ACI drepte) semnal hiperintens pe angiografia 3D TOF arteriala – flux rapid/turbulent?; nu sunt
vizibile imagini cert sugestive pentru fistule durale arterio-venoase.
Am luat tanakan, betaserc, etc nu si-au facut efectul. absolut deloc.
am tinitus de 1 an si jumatate aproximativ. Doar pe urechea dreapta instalat brusc, eram probabil prea ganditor, stresat in perioada aia si dupa cateva zile petrecute cu nervi sau stres, mi s-a declansat brusc pe urechea dreapta si asa a ramas de atunci.
Am facut RMN si AngioRMN.
scrie asa, nu stiu cum pot fi interpretate.
Concluzii/Recomandari:
Cateva microdemielinizari cronice, situate in substanta alba supratentorial bilateral.
Fara leziuni heterointense cu caracter recent constituit si fara procese inlocuitoare de
spatiu la nivelul parenchimului cerebral infra- sau supratentorial.
Fara procese expansive tisulare decelabile IRM nativ la nivelul cisternelor ponto-cerebeloase sau la
nivelul conductelor auditive interne bilateral. De mentionat prezenta unor productiuni osoase (hiperostoze) pe
conturul postero-superior al conductelor auditive interne bilateral, asimetrice (dreapta>stanga), procidente la
nivelul cisternelor ponto-cerebeloase bilateral.
Fara dilatatii anevrismale si fara stenoze focale semnificative la nivelul arterelor sistemelor carotidian
sau vertebro-bazilar, cervico-cerebral.
Plexuri venoase proeminente la nivelul foramenului magnum si intracanalar cervical superior in dreptul
apofizei odontoide. O vena ce dreneaza in aceste plexuri venoase, prezinta la nivelul foramenului jugular drept
(in adiacenta ACI drepte) semnal hiperintens pe angiografia 3D TOF arteriala – flux rapid/turbulent?; nu sunt
vizibile imagini cert sugestive pentru fistule durale arterio-venoase.
Am luat tanakan, betaserc, etc nu si-au facut efectul. absolut deloc.
1 comentarii
Buna. Incercati si un anxiolitic de la plafar o zi, doua. Tinitusul poate fi si o somatizare de anxietate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 67tinitus - un raspuns posibil
- 1RMN cerebral
- 12Interpretare RMN... copil 5 ani
- 19Agravare tinitus
- 8a consumat etnobotanice... ce analize determina leziunile creierului?
- 1rog, interpretare de catre neurolog a RMN cerebral nativ
- 1Interpretare RMN cerebral
- 0Interpretare RMN cerebral
- 5Rezultat Rmn cerebral. Rog ajutor.
- 0Nastere naturala daca ai tinitus
- 3Microangiopatie cerebrala
- 0Interpretare IRM cerebral
- 1Leziuni demielinizante si analize borellia
- 1Anevrismul poate fi vazut pe un RMN cerebral?
- 6Tinnitus
- 4Bucla AICA la baza CAI drept, cu fin contact vasculo-nervos.
- 2Interpretare Rmn, va rog frumos!!
- 12Oboseala si tinitus
- 1Dureri de cap și presiune intracraniană
- 3Afectiune neurologica?
Mai multe informații despre: Tinitus RMN cerebral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: