Tinitus, interpretare RMN. solutie ?

20-09-2023
- GeO -
Nu este medic/terapeut
- GeO -
Buna ziua, am acest simptom, nu e boala dar strica grav calitatea vietii.

am tinitus de 1 an si jumatate aproximativ. Doar pe urechea dreapta instalat brusc, eram probabil prea ganditor, stresat in perioada aia si dupa cateva zile petrecute cu nervi sau stres, mi s-a declansat brusc pe urechea dreapta si asa a ramas de atunci.
Am facut RMN si AngioRMN.
scrie asa, nu stiu cum pot fi interpretate.

Concluzii/Recomandari:
Cateva microdemielinizari cronice, situate in substanta alba supratentorial bilateral.
Fara leziuni heterointense cu caracter recent constituit si fara procese inlocuitoare de
spatiu la nivelul parenchimului cerebral infra- sau supratentorial.
Fara procese expansive tisulare decelabile IRM nativ la nivelul cisternelor ponto-cerebeloase sau la
nivelul conductelor auditive interne bilateral. De mentionat prezenta unor productiuni osoase (hiperostoze) pe
conturul postero-superior al conductelor auditive interne bilateral, asimetrice (dreapta>stanga), procidente la
nivelul cisternelor ponto-cerebeloase bilateral.
Fara dilatatii anevrismale si fara stenoze focale semnificative la nivelul arterelor sistemelor carotidian
sau vertebro-bazilar, cervico-cerebral.
Plexuri venoase proeminente la nivelul foramenului magnum si intracanalar cervical superior in dreptul
apofizei odontoide. O vena ce dreneaza in aceste plexuri venoase, prezinta la nivelul foramenului jugular drept
(in adiacenta ACI drepte) semnal hiperintens pe angiografia 3D TOF arteriala – flux rapid/turbulent?; nu sunt
vizibile imagini cert sugestive pentru fistule durale arterio-venoase.

Am luat tanakan, betaserc, etc nu si-au facut efectul. absolut deloc.
1 comentarii
0
20-09-2023, ora 16:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Incercati si un anxiolitic de la plafar o zi, doua. Tinitusul poate fi si o somatizare de anxietate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: