Pe RMN a iesit ca am atrofie corticala. Ce boala psihica arata aceasta atrofie?

19-11-2021
Claudiaa98
Nu este medic/terapeut
Claudiaa98
Buna seara! Pe RMN a iesit ca am atrofie corticala ( spatii lichidiene pericerebrale cu dimensiuni crescute infra si mai ales supra-tentoriale cu văi sylviene adânci si santuri corticale largite ). Ce boala psihica arata aceasta atrofie? Pe internet scrie ca este schizofrenie, dar nu sunt sigura. Imi poate zice cineva?
7 comentarii
0
19-11-2021, ora 09:50
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna! Nu este realist sa iti cauti diagnostice pe net si nici aici. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un neurolog si cu un psihiatru, care sa puna concluziile imagisticii in contextul tau de viata si sa coreleze toate datele despre tine, astfel incat sa reiasa un diagnostic diferential. Atrofia corticala poate sa insemne orice, de la boli neurologice, la boli psihice. Sanatate!
1
19-11-2021, ora 11:39
Claudiaa98
Nu este medic/terapeut
Claudiaa98
De la neurolog vin si a zis ca nu e nimic neurologic. Ca boli psihice, mai exact ce este?
0
19-11-2021, ora 14:26
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Pai exact ce iti spuneam: nu se pune atat de simplu un diagnostic diferential. Psihiatria si psihologia nu sunt stiinte exacte, la noi nu mereu 1+1=2. Si nu asa se procedeaza, dupa un simplu RMN sa ii tragi omului o eticheta. Nu asa se face un diferential. Mergi la psihiatru sa iti spuna el despre ce e vorba, dar iti trebuie si o evaluare clinica a unui psiholog clinician. Evaluarea se face multidisciplinar, la fel si tratamentul.
1
19-11-2021, ora 19:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Boala psihica se diagnostichea mai mult dupa simptomele pe dv. le comunicati psihiatrului. Nu dupa RMN.
Ar trebui sa va intereseze mai mult ce tratament veti primi ca sa nu mai existe simptomele decat denumirea bolii. Ati scris multe topicuri in care cautati o denumire a bolii. Indiferent de denumire, tratamentul nu vi-l poate da decat medicul psihiatru dupa ce va vede fata catre fata. Puteti face si psihoterapie ca sa va ajutati dar asta nu inlocuieste tratamentul dat de psihiatru.
2
21-11-2021, ora 02:09
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Asemenea lucruri nu au treaba cu psihiatria sau psihologia, tin de neurologie, adica de doctorul pentru creier. Daca neurologul v-a spus ca nu aveti o boala neurologica, nu are ce alt gen de boala sa reiasa din acele analize. Afectiunile de care se ocupa psihiatria si psihologia nu au cauze biologice si automat nu au nici markeri biologici. Din aceasta cauza nu exista nici teste in aceste discipline, nici macar pentru schizofrenie si nici nu vor exista vreodata. Daca faci un RMN sau alt test unui schizofrenic si unui om non-schizofrenic, va arata la fel, nu vor exista markeri biologici pe baza carora acei doi oameni sa fie diferentiati, intrucat afectiunea este de natura software, nu hardware, cum aveti dumneavoastra.

Ati consumat droguri, ilegale, legale, psihiatrice? Poate acele droguri au cauzat afectiunea. Din pacate nici macar in neurologie nu se cunosc cauzele tulburarilor tratate de aceasta disciplina. Speculatia mea e ca psihiatria va raspunde la aceasta intrebare, ramane de vazut. Daca cineva e taximetrst, o anumita parte din creierul lui va fi mai mare ca urmare a practicarii acelei meserii. La fel, daca cineva canta la pian, o parte din creier se va modifica. Inclusiv conversatia aceasta ne modifica amandurora biologia si chimia din creier. Se cheama neuroplasticitate.

Momentan, nu se stie ce fel de obiceiuri, comportamente, trasaturi mentale, etc. cauzeaza modificarile de materie ce conduc catre alzheimer, parkinson, epilepsie, etc. Nu prea aveti ce sa aflati momentan, nu cunoaste nimeni mai nimic nici in domeniul neurologiei. Reveniti peste 1000 de ani.
2
21-11-2021, ora 02:33
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Foarte bine spus^^

Subscriu
1
21-11-2021, ora 20:22
Claudiaa98
Nu este medic/terapeut
Claudiaa98
DOMNE, NU AM LUAT DROGURI DE NICIUN FEL! DECI ALTA ESTE CAUZA
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: