tigara...

26-06-2010
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Buna ziua.printre multele probleme pe care le am mai exista fumatul care sunt sigura ca intareste starea mea de rau. Recunosc ca imi e tare greu sa ma gandesc numai ca de maine nu mai fumez.
Asi dori sa va intreb oameni buni inafara de AMBITIE(pe care se pare ca nu o am) mai stie cineva cum asi putea sa las tigara.???
Sunt sigura ca multi va confruntati cu problema asta si la fel de sigura ca multi v-ati lasat de tigara de aceea orice sfat e bine venit.
Incerc sa elimin cate putin din ceea ce cred ca imi face rau( am destule dureri) dar tigara asta.e greu de lasat.
Astept sfaturi.
11 comentarii
0
28-06-2010, ora 01:52
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!

Stimată d-nă, în toate procesele de renunţare la o dependenţă - dependenţă de tutun, de alcool, de un anume drog etc. - persoana în cauză are nevoie de un drag foarte mare de voinţă (80-90%). Restul de procente sunt compensate de o terapie aleasă de persoană, singură sau împreună cu medicul de familie sau medicul specialist.
Există foarte multe produse care ajută organismul în lupta acestuia de a se debarasa de adicţia tabacică. De la Antitabac Plant şi 5-hidroxitriptofan până la plasturii transdermici Nicorette. Omenirea nu duce lipsă de ajutor din partea industriei farmaceutice sau din partea naturii, ci duce lispă de funcţie voliţională. Dacă nu vă doriţi cu adevărat, dacă nu luptaţi să renunţaţi la tutun, vă spun sincer că niciodată nu veţi putea fi ajutată.
Un medic homeopat vă poate ajuta foarte mult. Când mergeţi la acel consult homeopatic, vă rog să nu uitaţi să precizaţi şi acest aspect. Există foarte multe remedii care vă pot veni în ajutor, dar vă rog să nu uitaţi - ESTE FOARTE IMPORTANT CE ANUME VĂ DORIŢI!!! Dumneavoastră decideţi!
Vă rog, faceţi tot posibilul şi încercaţi să renunţaţi la consumul de tutun. Vă afectează foarte mult trupul, gândirea, rangul de sentimente şi, mai ales, sufletul.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

P.S. - Am văzut acest topic în mod accidental :-)
P.P.S. - Vă voi răspunde în câteva zile la mesajele private. Vă rog să mă înţelegeţi. Am primit foarte multe mesaje private, e-mail-uri şi mesaje pe messenger. Nu am timp să răspund imediat (au fost cazuri când am dat un răspuns şi după 3 luni!). Mulţumesc pentru înţelegere!
0
28-06-2010, ora 20:16
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Da stiu ca e nevoie de ambitie mare..am incercat o zi si eram precum un drogat intrat in transa..sincer va spun..Imi dau seama cat de rau imi face tigara si totusi mie greu sa renunt.Dar o sa fac tot posibilul sa renunt(vad eu cum).
In legatura cu mesajele private o sa astept.Multumesc.
0
29-06-2010, ora 00:58
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
D-nă Rrox, staţi liniştită, veţi reuşi să renunţaţi la dependenţa de tutun. Puţin câte puţin, voinţa dvs. va creşte în frecvenţă, durată şi intensitate, ceea ce vă va ajuta enorm de mult în dorinţa de a vă elibera de un flagel (din punctul meu de vedere, dependenţa de tutun este un flagel, adică o calamitate pentru organism).
Este foarte important faptul că sunteţi perfect conştientă de caracterul nociv pe care-l are consumul de tutun la nivel organismului dvs. Cunosc multe persoane care au conştientizat exact invers!


Toate cele bune!
Cu iubire,
Nick

P.S. - Suplimentul nutritiv Smokerade, conţine substanţe active capabile să reducă efectele nocive ale nicotinei, gudronului, benzenului, arsenicului etc., în general ale tuturor noxelor din tutun; noxe care vă afectează grav organismul.
0
29-06-2010, ora 12:19
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Mr. Nick sant foarte constienta de raul pe care il face tigara, in timp, organismului, pe cuvant ca-mi doresc sa ma las dar asa cum am zis imi trebuie mare ambitie.Am cunostinte care nu fumeaza, chiar si mai tineri decat mine si pe toti ii sfatuiesc sa nu cumva sa se apuce pt ca odata obisnuit cu tigara e greu sa o mai lasi.Te apuci dintr-o joaca si renunti greu la ea.Acesta este marele meu viciu nu beau alcool absolut deloc(nici nu gust de vreo cativa ani buni)pt.ca nu-mi place, beau cafea si fumez.
Promit sa incerc si poate va veni ziua cand voi scrie mare ca m-am lasat de fumat.(o sa caut acel supliment).Multumesc inca odata pt rabdarea pe care o aveti cu niste oameni ca mine care pun multeee intrebari.Numai bine.
0
30-06-2010, ora 22:03
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimată d-nă, eu am credinţa că veţi reuşi să vă debarasaţi de acest viciu. Să fiţi sigură că va veni ziua în care veţi avea şansa să scrieţi mare că v-aţi lăsat de fumat, să fiţi sigură :)
Începeţi prin a vă dori, continuaţi cu a încerca şi veţi termina prin a vă lăsa!


Cu respect,
Nick
0
20-01-2011, ora 17:53
mari.bidi
Nu este medic/terapeut
mari.bidi
buna tuturor, ce sa va spun sunt si eu o fire mai moale, la fel ca rrox, vreau sa renunt la fumat dar nu reusesc, bine inteles consum cafea, si mie tare greu sa spun ca de manine nu mai fumez, am incercat sa le reduc am reusit dar prin munca lucrasem de la ora 7 dimineata pana la ora 19 seara unde aveam pauza de masa de 20 minute si una de 10 minute, si asa am reusit sa ajung la 2 tigari pe zi, acum de cand nu mai lucrez ca am concediu, ma trage la fumat intruna si vreau sa ma abtin si nu rezist, acum ori cum, nu fumez mai mult de 5-8 tigari pe zi, dar vreau sa le las pentrutotdeauna, si cred ca reusesc, inca o intrebare la d-voastra ex sunt fumatoare imi doresc un copil cu cat timp inainte pana sa raman insarcinata trebuie de lasat fumatul?astept raspuns -
va multumesc
0
06-03-2011, ora 18:04
mari.bidi
Nu este medic/terapeut
mari.bidi
imi da si mie cinea un sfat?astept de atata timp, totusi inca astept acel raspuns referitor la fumat cu at timp pana sa raman insarcinata trebuie sa le las?
0
07-03-2011, ora 03:53
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!

@Mari Bidi,

" Cum poţi renunţa la fumat?
Dacă ai intrat aici, este minunat! Aceasta înseamnă că te-ai gândit, măcar o dată până acum, să renunţi la fumat. Înseamnă că ai cel puţin un MOTIV pentru a face acest lucru! Indiferent dacă motivele tale sunt financiare sau sociale, dacă îţi e teamă de boală sau chiar ai motive medicale mai serioase, sau dacă pur şi simplu nu mai vrei să fumezi - important este ca motivul tău să fie suficient de important pentru a reuşi să te ţină departe de ţigări în cele 30 de zile care urmează! 30 de zile trec repede... dar în ele vor exista cu siguranţă momente în care va trebui să te agăţi de această motivaţie interioară, pentru a refuza stoic: "Nu, mulţumesc, eu nu mai fumez pentru că..."
Iar dacă într-adevăr vrei ca aceste 30 de zile să înceapă cât mai curând pentru tine, sună la numărul telverde 08008 STOP FUMAT (7867 38628) şi citeşte sfaturile de mai jos!

Sfatul 1: Alcătuieşte planul de acţiune
Nu te apuca să renunţi la fumat fără a te auto-analiza în prealabil! Analizează-ţi viaţa de fumător: de ce fumezi, care sunt situaţiile, persoanele, locurile, obiectele care "cer" o ţigară. Recunoaşte-ţi ritualurile, dar şi momentele când aprinzi o ţigară fără să conştientizezi gestul
Găseşte un înlocuitor pentru fiecare tip de ţigară. Atenţie, trebuie să fie lucruri/ activităţi care îţi fac plăcere! Scrie-ţi planul şi prinde-l cu o piuneză în locul/locurile cele mai dragi pentru fumat. Dacă ai mai încercat, adu-ţi aminte ce te-a făcut să reîncepi fumatul şi gândeşte-te cum vei reacţiona într-o situaţie asemănătoare.
Alege-ţi Ziua 1 ca nefumător - ziua începând cu care nu vei mai fuma. Alege perioada în care crezi că îţi va fi mai uşor - în zilele de odihnă sau în cele în care lucrezi; în concediu sau când eşti la serviciu. Pentru femei, este indicat să nu fie în perioada premenstruală. Apoi, pregăteşte Ziua 1: asigură-ţi cele necesare înlocuirii ţigării. Dacă te înspăimântă ideea că vei întrerupe brusc, încearcă, în zilele premergătoare Zilei 1, câteva trucuri: fumează ţigări de calitate proastă, stinge-le la jumătate, amână momentul fumatului. Calculează-ţi ţigările astfel încât să le termini în ziua anterioară Zilei 1.

Sfatul 2: Consultă un specialist!
Da, sigur, vei spune - cu ce mă poate ajuta un medic să mă las de fumat? Sau un psiholog? Ei bine, astăzi poţi beneficia de mai mult ajutor decât crezi! Trebuie doar să ceri, să ştii unde să te duci şi ce poţi obţine. Numărul celor care reuşesc să se lase de fumat cerând ajutorul specialiştilor este semnificativ mai mare decât al celor care reuşesc să se lase de fumat singuri. Chiar dacă nimeni nu poate renunţa la fumat în locul tău, chiar dacă medicul nu te poate determina să vrei cu adevărat să renunţi la fumat şi nici nu poate îndepărta întru totul disconfortul fizic sau psihic asociat renunţării la acest obicei, totuşi el te poate sprijini în moment şi acţiuni cheie, precum:
Sprijin pentru găsirea "Motivului" - deoarece Motivul este acel lucru important care te va susţine psihic până când fumatul devine de domeniul trecutului
Realizarea "planului de acţiune" prin sugerarea unor "trucuri" pentru depăşirea dependenţei comportamentale, corectarea unor idei/ atitudini greşite legate de perioada post-fumat, recomandarea unor metode de a parcurge mai uşor această perioadă.
Prescrierea de produse medicamentoase pentru diminuarea simptomelor de sevraj nicotinic. Partea bună este că semnele sevrajului sunt temporare şi se reduc pe zi ce trece deoarece neuronii încep să-şi revină, nemaifiind bombardaţi cu nicotină. Apogeul simptomelor neplăcute are loc în primele 3 - 6 zile de la ultima ţigară fumată şi de obicei acestea dispar după 2 - 4 săptămâni
Suport în perioada post-fumat
Şi, nu în ultimul rând, răspunsuri bazate pe date ştiinţifice şi pe experienţa altor fumători

Sfatul 3: Renunţă dintr-o dată
Indiferent dacă renunţi brusc la ţigări sau doar reduci numărul acestora, starea de sevraj nicotinic tot apare! Când însă doar reduci numărul de ţigări, rămân exact acele ţigări "mai dragi", de care te desprinzi mai greu: ţigarea de la cafea, de după masă, ţigarea "de nervi" sau ţigarea "de bucurie". Cu alte cuvinte, păstrezi ţigările "sociale", cele fumate împreună cu ceilalţi fumători, în pauze, sau pe cele care te "ajută" să marchezi anumite momente. Astfel, dependenţa psihică nu numai că nu scade, ci se accentuează - pentru că acele câteva ţigări rămase devin "refugiul" fumătorului şi, în acelaşi timp, "recompensa lui" - "după toate astea, merit şi eu o ţigară". Ori, treptat, numărul acestor ţigări - recompensă începe să crească pentru că, supărările, nervii se întâmplă să le ai toată ziua şi e foarte uşor să spui "doar una în plus" - şi apoi încă una, şi încă una...
Prin urmare, dependenţa socială nu scade. Dimpotrivă, aceasta se poate accentua - atunci când fumătorul îşi propune să fumeze doar în ocaziile care implică socializarea. Se poate spune chiar că reducând numărul de ţigări îşi accentuezi suferinţele provocate de lipsa ţigării - sevrajul nicotinic, psiho-comportamental, social.
Marea majoritate a celor care s-au lăsat de fumat au reuşit prin renunţarea dintr-o dată - nu e nevoie de cifre, simpla documentare printre cunoscuţi demonstrează clar acest lucru!
Renunţarea bruscă nu produce per se modificări biologice. Componenţii fumului de ţigară sunt nişte intruşi în organismul uman, producând dereglări diverse. În momentul în care aportul devine zero, diversele funcţii îşi revin la normal - mai repede sau mai încet, în funcţie de adaptabilitatea şi gradul de afectare a organismului. Nu trebuie uitat şi, mai ales, subestimat, rolul implicării psiho-emotive: aceluiaşi lucru îi poţi acorda o importanţă exagerată sau îl poţi pur şi simplu ignora, în funcţie de dispoziţia psihică. Părerile de genul "nu te opri brusc pentru că îţi vei deregla... metabolismul, organismul, creierul, etc" dovedesc lipsa cunostinţelor de bază despre mecanismul fumatului "
----------*
_

Observaţii:
- Ţineţi minte că dorinţa acută de a fuma o ţigară durează, de obicei, numai trei până la cinci minute. Concentraţi-vă asupra acestui sfat, ar putea să vă diminueze dorinţa de a fuma.
Când dorinţa devine puternică, încercaţi o plimbare, faceţi nişte exerciţii sau apucaţi-vă de orice activitate decentă, care poate să vă îndepărteze gândul de la ţigări;
- În timpul renunţării la consumul de tutun, mâncaţi multe cereale, nuci, seminţe şi orez brun nedecorticat. Mâncaţi, de asemenea, vegetale galbene şi portocalii-închis, de pildă, morcovi, dovleac, cartofi dulci. Merele, lintele, fasolea roşie şi năutul ajută şi ele;
- Multe persoane s-au lăsat de fumat urmând un regim numai cu sucuri proaspăt stoarse şi apă distilată prin fierbere. Un regim cu sucuri proaspăt stoarse poate îndepărta repede nicotina şi alte substanţe chimice dăunătoare din corp. Un regim de cinci zile numai cu sucuri proaspăt stoarse poate da rezultate uimitoare;
- Există surse alternative de nicotină pentru cei care doresc să renunţe la fumat. Ele sunt disponibile sub formă de plasturi transdermali, gumă de mestecat, sprayuri şi inhalante nazale (mergeţi la un consult la medicul de familie, pentru a vă prescrie Nicorette, dacă veţi necesita!).
- Cu ajutorul lui Dumnezeu puteţi renunţa la orice viciu. Ţineţi post şi spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie; împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă :)
_

" imi doresc un copil cu cat timp inainte pana sa raman insarcinata trebuie de lasat fumatul? "
- Trebuie să vă lăsaţi de fumat cu minim 3 luni şi maxim aprox. 6 luni înainte de a rămâne însărcinată. După acest interval de timp va trebui să faceţi un tratament cu vitamine din complexul B, în special cu acid folic, îndrumată fiind de un medic ginecolog/obstetrician.

(*modificat de administrator)
0
07-03-2011, ora 16:20
mari.bidi
Nu este medic/terapeut
mari.bidi
buna.multumesc de sfat, deja am 4 zile de cand nu am mai pus tigara in gura, cu toate ca imi caut tot treaba sa fac ceva, numai sa nu stau, si permanent imi sta l gandul la tigari, dar miam pus asa o ambitie mare si care este motivul, , , imi doresc sa am bebe.., si cu ambitia am sa merg inainte si il voi lasa pentru totdeauna, pentru ca nici sotul meu nu vrea sa ma lase insarcinata, stiind ca eu fumez, el tot asa mia spus ca 3 luni sa nu mai pun tigara in gura si o sami planteze un bebe, dar daca voi continua sa fumez nu o sami faca niciodata nicun copil, asa ca ori acum ori mai tarziu nu am incotro trebuie sa reusesc pana la cap sal lepad de tot, avem 5 ani de de casnicie impreuna.ne iubim neconditionat, imi face toate placerile mele, numai cu bebelusul nu este de acord, asta de ce sunt fumatoare.si numi ramane decat sa ma las, numai asa voi putea sa fiu si eu mamika.
0
09-03-2011, ora 09:00
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!

Mari.bidi, mult succes la stoparea consumului de tutun.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu un copil, la momentul oportun.
Toate cele bune,
Nick
0
20-03-2011, ora 12:11
utilizator_97952
Nu este medic/terapeut
utilizator_97952
Trebuie sa ai un motiv bun pentru a te lasa de fumat. Prietenul meu s-a lasat pentru mine, dar nu dintr-o data(fuma de 3-4 ani), pe parcurs si acum nu mai are nicio problema, mentionez ca nu eram impreuna atunci, stiu ca i-a fost greu, si sunt mandra de el. Daca ai prieteni care fumeaza este foarte greu sa renunti si tu. Trebuie sa fi tare si sa crezi in ceea ce vrei sa faci, si ai fi mandra de ce-ai obtinut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Renuntarea la fumat
  • Avantajele renunțării la fumat
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  •