prietenul meu nu vrea sa renunte la fumat
am o problema!!!! il rog mereu pe prietenul meu sa nu mai fumeze...el spune ca deja nu mai poate. Apoi ajungem la intelegera sa nu fumeze in prezenta mea, dar CULMEA!! el fumeaza si in prezenta mea cit demult nu l-as ruga. Poate problema e in aceea ca stie ca sunt prea buna cu el ca sa il las din cauza asta, cum pot sa-l fac sa renunte? cum sa-l conving? ce replici sa-i zic??
6 comentarii
Nu trebuie sa ii spui nicio replica, el ar trebui sa o faca pentru tine asa cum si prietenul meu a facut-o pentru mine cand i-am spus doar o data si nici nu eram impreuna atunci, daca il fortezi nu ai sa reusesti, fa-l pe el sa-si dea seama ca nu e bine ceea ce face.
Ca fost fumator ti-as recomanda sa nu il fortezi sa faca nimic pentru tine. Dai dovada de mult egoism daca ii ceri asta si cred ca mai tare il ambitionezi sa nu renunte la viciu. In primul rand trebuie sa o faca pentru el si daca ii doresti binele cauta sa il incurajezi si sa fii alaturi de el iar in nici un caz sa ii impui tu unde si cum sa fumeze. Cand spui ca "esti prea buna cu el ca sa il lasi din cauza asta" cred ca de fapt confunzi ingrijorarea autentica pentru sanatatea partenerului tau cu egocentrismul tau deloc subtil. Ai un conflict acolo undeva.
PS. pe langa problema asta mai ai si o problema gramatica limbii romane.
PS. pe langa problema asta mai ai si o problema gramatica limbii romane.
@ Alinutza
Ti-a spus el ca nu vrea sau nu poate(=recunoaste in sinea lui ca ii este f greu sa faca asta fara ajutor specializat)?
Cum decurg discutiile pe tema asta?
Ti-a spus el ca nu vrea sau nu poate(=recunoaste in sinea lui ca ii este f greu sa faca asta fara ajutor specializat)?
Cum decurg discutiile pe tema asta?
Pe tine, de fapt, ce te supara cel mai mult? Ce semnifica faptul ca el fumeaza, desi l-ai rugat sa nu fumeze in prezenta ta? Ce aspect e cel mai deranjant?
Dna psiholog va zic eu ce o supara cel mai mult: faptul ca nu iese totul cum vrea ea, vrea sa comande nu sa il ajute. Mi-a placut maxim comentariul lui axlmoshu. I-a aruncat-o subtil si foarte la subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4sufar de ulcer si as vrea sa renunt la fumat fara a ma ingrasa
- 5am 25 ani, fumatoare si am colesterolul 333... recomandati-mi ceva
- 4Diaree foarte deasa... uneori cand mai fumez
- 3sinuzita, polipoza sau, si ceva mai grav
- 7Nu am erectie. Impotenta? Sa raspunda un doctor UROLOG va rog!
- 2fumatul dupa ablatie
- 4Renuntarea la fumat... Nevoie de raspuns!
- 11cancer sau nu?
- 6De la ora 4 nu mai pot dormi
- 3alergie la fumat
- 1fumul de tigare tbc
- 6Cum scap de depresie?
- 4Intepaturi intre gat si ureche
- 4Mi-am distrus parul cu fumul de tigara
- 4operatie apendicita si fumatul
- 3Durere partea dreapta spate.. cand respir
- 6usturime mana stanga si intepaturi in zona inimii
- 2Radiografie
Mai multe informații despre: Fumatul